Arne Slot

Z całym szacunkiem, chłopaki, ale na horyzoncie LLL. Obrona Slota po takiej serii to już masochizm, nie wierność barwom.

Ja wychodzę z założenia, że 1 wygrana w lidzę na 2 następne mecze i wyrównany mecz z Realem , bez względu na wynik, dadzą Arne czas.
Jednak jak nie wygra nic w następnych 2 kolejkach, a do tego Real nas złoi, to chyba lepiej będzie zmienić Holendra, póki jest szansa na uratowanie sezonu.

Moim kandydatem jest Cesc

tu odpowiedz dlaczego

Warto byłoby nim się zainteresować, zanim go przechwyci jakiś topowy klub. Obyty w Premier League, wygrał w futbolu prawie wszystko jako zawodnik.
Grał u Guardioli, Wengera, Moruinho, Conte, Del Bosque. Miał od kogo się chłopak uczyć :smiley:

2 polubienia

Jako zawodnik. Jako trener nic na razie nie osiągnął.

My potrzebujemy trenera na już, który wytrzyma presję, a nie kolejnego dobrze zapowiadającego się młodzieńca. Już wielu takich było, a przyszła presja, kryzysy, granie co 3 dni i pękali na robocie.

@Loku64 zobaczymy jak dostanie większy klub do prowadzenia. Na ten moment nie jest to opcja dla Liverpoolu, nie w tym momencie. W przyszłości kto wie. Hiszpanie sobie dobrze radzą na ławce trenerskiej.

1 polubienie

przejął ich po awansie i zrobił w pierwszym sezonie 10. lokate, teraz wygląda, że może być znacznie lepiej.

Jako piłkarz był przyzwyczajony do takiej presji, więc raczej nie będzie miał problemu z ogarnięciem tego jako manager. Nie mówie, że na pewno będzie kolorowo, tylko w moim odczuciu jest to po prostu bardzo dobra opcja, a nikt o nim nie wspominał tu.

@spawacz z większego klubu będzie ciężej wyciągnąc, ale może zostaniemy z Arne i nie będzie tego dylematu :smiley:

@Kijoraptor cos chyba zle zrozumiales oceniam to na podstawie wyników Como i jego ciekawej filozofii futbolu.
Jego kariera piłkarska i menadzorowie od których mógł się uczyć to tylko dodatek, który może być tym czymś ekstra.

Oceniać predyspozycje kogoś na trenera, bo był dobrym piłkarzem to niezła polityka sportowa.

Hmm :thinking:

Może niech zacznie od jakiegoś Wolverhampton a nie od mistrza Anglii w kryzysie. Nie jest to dobry pomysł , za duże buty.

3 polubienia

Może i racja, po prostu mam dziwne przeczucie, że to będzie właśnie wielki manager.

2 polubienia

Był kupowany i ogłaszany jako zastępstwo 1:1 za Trenta i na początku tam na niego stawiał Slot. Jednak to zawodnik do gry wahadłami i taka jest jego najlepsza rola więc kupowanie go do klubu, który w takim systemie nie gra to słaby pomysł. Ok teraz z braku laku można mówić , że to zastępstwo za Salaha na puchar szamana ale nikt go tu nie kupował by był skrzydłowym. Gdybyśmy mieli więcej środkowych obrońców i przestawili się na grę z trójką z tyłu to z Frimponga byłby mega pożytek. A tak to jest jak jest

Wyście oszaleli, chcecie wymienić Slota na Fabregasa???

Zwalniacie trenera po pierwszej serii porazek. Mówie specjalnie, że po pierwszej serii porażek, bo wielu z was pisze o kryzysie gry od wiosny poprzedniego roku, ale ani wtedy, ani nawet po 6 pierwszych meczach obecnego sezonu (gdzie ponoć graliśmy „fatalnie”) nikt nie zwalniał Arne.

Na szczęście nasz klub to poważna organizacja i Arne dostanie czas, na który sobie ciężko zapracował, dając nam mistrzostwo po pięciu sezonach orbitowania po miejsach 3-5 z jednym wyjątkiem na wicemistrzostwo – czyli z wynikiem gorszym niż obecnie wyśmiewany Arsenal.

3 polubienia

No nikt go nie zwalniał bo były wyniki a gra nie powalała i gdyby nie szczęśliwie przepchane mecze to moglibyśmy mieć teraz połowę punktów mniej to raz . A dwa każdy liczył , że ta gra ulegnie poprawie jak się wszystko zazębi. Nikt nie przewidział , że to pójdzie w drugą stronę i będzie coraz gorzej. Dlatego każdy się odnosi pół roku wstecz bo to pokazuje głębszy problem a nie chwilowy kryzys maszyny, w której zaciął się jakiś trybik.

ale gdzie jak kiedy :smiley: ?

mistrzostwo, wicemistrzostwo, 2 x trzecie i raz piąte miejsce. Kolega nieprzygotowany przyszedł

1 polubienie
  1. sezon po mistrzowstwie - 20/21 - 3 miejsce
  2. sezon po mistrzostwie - 21/22 - wice
  3. sezon po mistrzostwie - 22/23 - 5 miejsce
  4. sezon po mistrzostwie - 23/24 - 3 miejsce
  5. sezon po mistrzostwie - mistrzostwo

i jeszcze wyjąłeś to, że napisałem o wice i wkleiłeś tylko o miejscach 3 - 5. Redaktor powinien chyba trochę wyższy poziom czytania ze zrozumieniem prezentować i nie wycinać fragmentów z kontekstu.

2 polubienia

Nie wiem jak można w obecnej sytuacji bronić łysego bajeranta.

Gość spuszcza w kiblu najlepszy skład jaki ten klub miał w tym stuleciu, a niektórzy by mu jeszcze chcieli rok na to dać xD

3 polubienia

Ale nie było 5 sezonów lawirowania pomiędzy 3-5, jedno 5. Miejsce to nie jest reguła, a wypadek przy pracy.
Poza tym od ostatniego słabego sezonu, czyli 22-23, to zrobiliśmy wielkie wzmocnienia.
Zresztą ja sam jeszcze pisze, że ma teraz czas Arne na wykazanie się, bo jak wtopi 7-8 na 9 spotkań, to nikt go nie będzie głaskał po główce.

Chyba coś nie tak, 5 sezonów przed Slotem to

zapomniałeś o mistrzostwie.

Ale o czym wy tu w ogóle dyskutujecie, przecież w obecnych realiach miejsca 3-5 to byłoby zbawienie, bo drużyna gra jak kandydat do spadku.

2 polubienia

no, źle tu napisałem faktycznie, chodziło mi o lata, co też pokazałem wrzucając tą liste. Moja pomyłka @Loku64, przepraszam.

1 polubienie

No tak, on został kupiony jako PO, ale chodzi mi o to że wybrano jego a nie kogoś innego właśnie ze względu na możliwość gry na skrzydle i awaryjne zastępstwo Salaha. Czyli zamiast zawodnika idealnie skrojonego na PO do naszego systemu, mamy piłkarza uniwersalnego.

Sorry za OT.

To fakt, Frimpong jest mocno uniwersalny. Nie umie kompletnie bronic i go przestawiają jak dziecko, wiec jest dupowatym PO a na prawym skrzydle jest przecietnym skrzydlowym, stricte jednonożnym, ktory specjalizuje sie w pojsciu do linii koncowej i wrzutce.

Kocham taką uniwersalbośċ. Co lepsze, okazuje się ze oprocz bycia przeciętniakiem wszedzie, ma tez slabe zdrowie.

1 polubienie

No tak lepiej kisić z Slotem i za rok tanczyć słodziutko, milutko i pyszniutko za Arnocikiem w kółeczku bez pucharów. Great idea.