Przestań obrażać gościa któremu zawdzięczamy rekordowe 20 mistrzostwo!! On w historii lfc się już zapisał. Ty?? Hmm nie sądzę. I jak krytykę rozumiem sam sobie na nią pozwalam, tak nie obraze i pogardę.
Być może dlatego że w tamtym momencie miał dopiero za sobą jeden sezon całkiem dobry w pl? Być może dlatego że jak slot był dogadywany to hughes jeszcze pełnił funkcję dyrektora Bournemouth? Wiesz że 2 lata temu olise nie był postrzegany jako następca salaha a już jest?
Stary my 6tyg temu mieliśmy komplet zwycięstw i trenera na dekadę a teraz pół forum by go zwolnilo a ty tu o 2 latach mówisz.
@SlotYNWA a kolega nie czyta ze zrozumieniem? Ja nie pisałem nie krytykuje bo sam to robię. Ale nie obrażaj!! Gość dla nas trochę już zrobił więc szacunek mu się należy i tyle.
Jak nie rozumiesz piłki noznej to rzeczywiście Olise nie byl postrzegany jako nastepca Salaha. Chlopak w ostatnim sezonie w crystal palace zagral w lidze 19 spotkań bilans:10 bramek i 6 asyst. Biorąc pod uwagę ze to nie byl zespół z top 6. Jeżeli jego cena by przekroczyła 100 mln to wtedy kolega by mówił o genialnym zawodniku. Tymczasem klub wydał 30 mln na bramkarza i Chiese który przez ostatni rok nawet nie byl uzupełnieniem drużyny. Te pieniądze mozna było wydać lepiej. Zakup francuza był uzasadniony. Epicjanin wszedl w ostatni rok kontraktu i wiadomo że bliżej jest moment gdu po prostu będzie trzeba miec realną opcję. Francuz mial klauzulę i mozna go bylo wykorzystać na pozycji Salaha i jako ofensywny pomocnik. Teraz wirtz zostal sprowadzony a był już Szobo. Mozna bylo tak samo zrobić z olise.
Rozmawiamy o różnych nazwiskach, a nie padło (?) to, na które najbardziej liczę - Fabregas. Jego Como gra piękną piłkę, na razie jedna porażka w sezonie. Gość grał na boisku z najlepszymi i uczył się od najlepszych trenerów.
Buki o nim milczą, więc zakładam, że tematu nie ma, ale mam nadzieję, że się mylą, bo Iraola jest zbyt przeciętny na tak duży klub, a Nagelsmann nie zostawi narodu przed turniejem, takie rzeczy się nie dzieją.
Padło, ktoś wymieniał. Problem w tym że mieszka w pięknym miejscu, nikt od niego niczego nie oczekuje i może realizować swój projekt. Zainteresowanie miał spore, bardzo chciała Roma, potem inni ale konsekwentnie odmawia. Jestem pewny, że gdyby zgłosił się Liverpool, postąpi jak Zubimendi po czym wybierze City z polecenia Guardioli. Może czeka na Barce, Flick jest trochę jak Conte, jak się zdenerwuje to wszystkim jebnie. W Hiszpanii drugie miejsce jest porażką.
Gość spędził jednak 13 lat zawodowych w Londynie, więc pogoda i piękne krajobrazy to dla niego niejedyny motywator. Ambicje ma też na pewno większe niż przyjemny projekt w Como, gdzie nikt nie ma wielkich oczekiwań, tego też nie kupuję. Tylko ta Barcelona… jak się zgłoszą, to pójdzie bez mrugnięcia okiem i na Liverpool nawet nie spojrzy, z tym się zgodzę.
Najlepszą opcją mógłby być Hansi Flick. Otrzepany na najwyższym poziomie. Jego zespoły grają fajny ofensywny football. Jak jest szansa na niego to warto poczekać. Niby tam jakieś tarcia w Barcelonie między nim a zarządem są. Do tego brak mistrzostwa Hiszpanii może doprowadzić do rozstania się obu stron…Kto wie
Zacznij czytać ze zrozumieniem. Ja nie pisałem o swoim zdaniu bo wtedy też chciałem olise. Ja piszę o naszym klubie który wtedy po niego nie sięgnął a teraz ponoć chce.
analiza wsteczną zawsze skuteczna. Tak ostatni sezon miał świetny i dlatego ja chciałem żeby do nas dołączył, ale 2 wcześniejsze to 53 mecze i 4 gole!!!
Genialnie wybierasz fakty. W oststnim sezonie Olise zagral w 19 spotkaniach i strzelił 10 bramek oraz 6 asyst. Całkiem nieźle jak na lidera przeciętnego zespołu jeszcze biorąc pod uwagę jego wiek. Młody chłopak który miał duże doświadczenie w premier league. Ten transfer trzeba bylo rozpatrywać jako rozsądne działanie biorąc pod uwagę wiek Salaha ilość spotkań oraz ze wchodził w ostani rok kontraktu. Gdyby Olise gral w bundeslidze czy innej topowej lidze wykręcił by większe liczby kosztował więcej a ty podniecał byś się ze to topowy talent.
Ale mi się nie chce rozwodzić dłużej nad tym bo ja sam byłem zwolennikiem tego gracza. Ja tylko chciałem zaznaczyć że był utalentowanym mega graczem, ale nie gwiazda ligi. Jego talent śledziłem jeszcze w reading. Po prostu znam realia i wiem że w aktualnej strukturze czytaj posiadając salaha żaden topowy prawoskrzydłowy tu nie przyjdzie.
Salah siadł na Frankfurt i każdy widział jak się zachowywał. Dlatego klub nie szuka nikogo bo ma gościa z topowa jakością i z topowym zdrowiem oraz z charakterem .. sami wiecie
Oczywiście że się odbije od dna. Osoby które głosowały za jego zwolnieniem powinny sobie co najmniej posypać głowę popiołem bo chyba Was za bardzo emocje poniosły
A jak przegra kolejne 2 mecze, to co wtedy ?
Daj trochę czasu, żeby było pewne, czy idziemy w jedną, a nie drugą. A nie po jednym zwyciestwie oglaszasz triumfy
Czyli jak najman zbije jakiegoś 40 kilo lżejszego menela w stodole to mam iść posypać głowę popiołem bo jednak jest dobrym w mma? Chyba Ciebie poniosły emocje.
@theshowmustgoon Nie. Ale jak wygrywasz raz na ruski rok po seri porażek i to z zespołem niżej notowanym i zaczynasz się prężyć, że wyjaśniłeś krytyków to wyglądasz wtedy właśnie jak Najman. Ale idąc twoim tokiem rozumowania to z pozycji lidera dostaliśmy oklep od półamatorskiego United, zdziesiątkowanej przez kontuzję Chelsea i Bretford więc taki był z nas lider jak z Koziej dupy trąbka.
To się tak da? To głupi ten Slot, powinien wystawić najmocniejszy skład na Crystal Palace, a na Aston Ville rezerwy i młodzież, skoro nie trzeba było wychodzić wczoraj na boisko.
Czyli trzeci zespół w tabeli Premier League to Najman, a Aston Villa po czterech zwycięstwach z rzędu i 6 meczach bez porażki w najsilniejszej lidze świata to jakiś menel?
Jak czytam krytyków Slota, to widzę rażące podobieństwo między ich postawą, a postawą TV Republiki wobec Tuska. Obojętnie co zrobi Tusk, zostanie zjechany z góry na dół. Obojętnie co zrobi lub co powie Slot, też zostanie zjechany. Straszny poziom negatywności.
@hoster raz na ruski rok wygrywamy? Wygraliśmy w tym sezonie 9 meczów na 16, tak się składa, że to stanowi większość meczów. Niżej notowany rywal? A kto jest od nas wyżej notowany? Większość rywali jest niżej notowana. Jakie oklepy? Z Manchesterem United z gry zasłużyliśmy na zwycięstwo, od Chelsea też nie byliśmy gorsi.