Od kiedy bycie kapitanem zależy od dobrych not?
Raczej kapitan to kwestia charakteru. Dlatego Hendo zostaje już w którymś klubie kapitanem, od młodzieżówek, po vicekapitana też kadry.
A gdzie napisałem że od tego zależy? Czytaj ze zrozumieniem najpierw zanim odpowiesz.
Czytam. To ci wyjaśniam. Może ty czytaj to co piszesz.
Tylko od charakteru też nie zależy, składa się na to wiele składowych ale komu i po co ja mam to tłumaczyć? Tobie i tak się nie wytłumaczy a innym nie trzeba.
Żyj dalej w przekonaniu że tylko charakter się liczy.
A co się innego liczy? Wszystkie te cechy jak charyzma osiągnięcia wpływ na kolegów z drużyny itp zamyka się zazwyczaj w jednym słowie “charakter”
I nie prawda jest że umiejętności piłkarskie nie są istotne.
Henderson ma po prostu wielkie jaja i jest naturalnym liderem, mimo że umiejętności piłkarskie nie stoją na wybitnym poziomie. Dlatego Klopp tak go cenił.
Ludzie śmiejący się z “great character” to chyba oglądali Hendersona tylko w dwóch ostatnich sezonach.
Henderson miał jeden problem. Mimo że przez lata z szatni dochodziły sygnały że świetnie spaja grupę i dba o odpowiednie zaangażowanie. Mimo tego że jak była pandemia i w meczach bez kibiców było słychać ile ten facet podpowiada (każdy kto gral w piłkę wie jakie to pomocne) zawsze ebylo jakieś ale.
A to ale nazywało się Steven Gerrard. Najwybitniejszy lider w historii tego klubu. Chodząca charyzma i waleczność. Dlatego ja po części cenie Hendo że się nie kopał z koniem i chciał być drugim Stevem a był sobą.
Nie jestem mściwy i nikomu źle nie życzę ale mam trochę satysfakcji jak Chelsea traktuje teraz Sterlinga.
Ja się zgadzam - Hendo to jest urodzony lider. I to nie jest przypadek, że nosił opaskę w LFC po Gerrardzie, kadrach (od juniorów po dorosłą kadrę). Koledzy z szatni za każdym razem podkreślali jego umiejętności do spajania grupy i wstrząsnięcia zespołu gdy tego potrzebowali. Trenerzy doceniali to, że był “senior” i był pomostem pomiędzy nimi a zespołem.
Z innej beczki - ciekawy wywiad Jurgena https://www.youtube.com/watch?v=4vB-lh06FtE sporo mówi o Pepie i Salzburgu. Z ciekawości spojrzałem na ich wyniki i obejrzałem skróty - bardzo ładnie to dla oka wygląda.
Koniec serii (35 meczów) bez porażki Bayeru Alonso.
Fajna rozmowa z Benitezem https://youtu.be/XPn87-4ZTbo?si=Vxm7tz-16IKhQ5LZ
Trochę o kulisach współpracy z Giletem i Hicksem, odejściu Xabiego i finale LM.