Byli piłkarze Liverpoolu w nowych klubach

Minamino dzisiaj z dubletem w Lidze Mistrzów, chociaż poziom trudności nie był zbyt wysoko ustawiony, Crvena Zvezda średnio pasuje do zestawu LM.

Crvena to w miarę regularnie w LM gra, nawet my z nimi kiedyś przegraliśmy w grupie. Choć jest to raczej ciekawostka niż poważny przeciwnik.

Harry Wilson strzela 2 bramki w doliczonym czasie gry w meczu z Brentford i dzięki niemu Fulham wygrywa 2:1

Polecam obejrzeć 1 bramkę, bo nie wiem czy to było specjalnie czy nie, przez brak innej opcji strzału, ale bramka genialna.

4 polubienia

Dla leniwych: bramka na 1:1 i bramka na 2:1

4 polubienia

Harry zawsze miał to coś, mocno żałowałem jego odejścia. Najwyraźniej Klopp stwierdził że byli lepsi, bo szans na grę dostawał mało.

Miał trochę szczęścia, bo drugi gol chyba strzelony barkiem, ale Harry wejscie smoka, bo pojawil sie jakoś koło 80 minuty i dwa gole!
Na pewno warto miec takich zmienników z charakterem, czy natomiast był to piłkarz na miarę Liverpoolu? Chyba jednak nie.

Harry to solidny na tle premier league gracz. Fajna lewa nogą dość szybki, technika ok. Na Liverpool za mało, ale super że rozwinął swój talent na Śródkę tabeli premier league

2 polubienia

Świetne wejście smoka, ta pierwsza bramka to naprawdę majstersztyk, nie wiem czy chciał dogrywać czy strzelać ale coś niesamowitego. Druga wcale nie gorsza, miała być główka, a wyszedł bark, był to dość silny strzał, przynajmniej na taki wyglądał.

Bo byli lepsi. Natomiast skoro Jones dostał szanse zaistnienia w klubie, to Wilson też mógł dostać. Ale gdzie by on grał? Jedynie prawa strona przychodzi na myśl czyli zmiennik grającego od dechy do dechy Salaha.

Wilson to imo bardzo podobny przykład do Neco Williamsa i Kellehera. Fajny zawodnik na zmiennika ale raczej nic poza tym. Tym bardziej, że w ich miejsce było dwóch młodszych i bardziej perspektywicznych zawodników: Bradley i Elliott.

Zresztą bardzo możliwe, że kiedyś tematem rozmów będzie chociażby F. Carvalho i VDB. Będąc klubem pokroju Liverpoolu, trzeba jednak czasem sprzedawać młodych zawodników z potencjałem których poziom balansuje na granicy ławki a trybun…

1 polubienie

Sepp van den Berg zaliczył ładną asystę przy golu Evanilsona, a Brentford wygrało 3:2. Holender zaliczył cały mecz na prawej obronie.

Akcja od 18 sekundy.

Nasz dobry przyjaciel, Naby Keita, zamienia głębokie rezerwy Werderu Brema na vice lidera węgierskiej OTP Bank Liga.

2 polubienia

Może kolejnym krokiem będzie nasza ekstraklasa :laughing:

Nie zycz naszym klubom takiego losu,nawet one na to nie zasluguja :grimacing:

1 polubienie

Mamy za słabą opiekę medyczną. Na pewno nie dołączy do ekstraklasy.

Nasza była gwiazda szatniowa radzi sobie tragicznie w zapleczu championship
można powiedzieć, że ma 1-2 gol na rok. 26 mln za takiego grajka to tak jakby w fifie ktoś się pomylił i nie tego zawodnika kupił.

1 polubienie

To i tak lepiej, niż legendarny Divock Origi.
Niewiarygodne, jak radzili sobie niektórzy zawodnicy w Liverpoolu, a jak radzą sobie po opuszczeniu klubu.

1 polubienie

Jeszcze bardziej to pokazuje jak ciężko młodych graczy ocenić. Brewster uchodził za spory talent i było kilku co nie chciało jego sprzedaży. Divock też jako 17 latek wybornie się zapowiadał w reprezentacji belgii

tylko Divock zadebiutował po ukończneiu 19. roku życia w reprze :smiley: i własnie w tym wieku na MS pokazał się światu i my zdecydowaliśmy się go przygarnąć :smiley:

@Ziaja a to akurat prawda, bo Divock coś tam pograł i przyczynił się do paru ważnych zwycięstw, natomiast BRewstera kariera się skończyła, zanim się na dobre zaczęła :smiley: Tylko kolegom chodziło o karierę po Liverpoolu, a wtedy to już Divock na dobrą sprawę nic nie zrobił :smiley:

Nie no nie porównujmy tego Angielskiego kasztana z pięknym Divockiem. Legendą Liverpoolu który ma więcej kluczowych momentów w 2 meczach LM niż kariera Brewstera XD Który pewnie skończy w Sunday League, a w tygodniu będzie budę z kebsem prowadził.

Tylko, że Divock nic nie musi. Wygrał wszystko, zarobił, o sobie kopie dla funu. Ma wywalone Jajca.

1 polubienie

Nie chodzi o porównanie ich umiejętności czy dokonań. Bardziej fakt że niestety nie osiągnęli poziomu który im przepowiadano. Solankę też w młodzieżówkach się bawił, a potem potrzebował kilka lat żeby coś znaczyć w pl.

@Loku64 o wieku drugiego pisałem z głowy więc mogłem pomylić niemniej dalej był bardzo młody i świetnie się zapowiadał i choć u nas ma pewien status chyba nie osiągnął tego co się przewidywało. Uraz w meczu z EVE nie pomógł