Byli piłkarze Liverpoolu w nowych klubach

Pierwszy raz? A na KMŚ to kto grał na prawym wahadle?

Ładna bramka Diaza na start sezonu w Bundes.

1 polubienie

Jeśli sprzedaliśmy Diaza bez zastąpienia go kimś konkretnym to hughes powinien wisieć za jaja, chłop jest w swoim absolutnym Prime, a my mamy 4 zawodników do obstawienia 3 pozycji z przodu

3 polubienia

Sprzedaż Diaza to jedna z najlepszych sprzedaży w historii klubu. Za tak wiekowego gracza, z końcowym kontraktem, który tylko traciłby już na wartości? Mistrzostwo.

Za rok odszedłby za darmo i dopiero byłby płacz, że klub nie myśli długoterminowo.

Diaz miał 2 lata jeszcze kontaktu i kwota to jest ledwo wartość rynkowa, a nie majstersztyk.
Może jeszcze mieć Luis parę dobrych lat gry przed sobą.
Zresztą czas pokaże, ale ciężko to nazywać sprzedażą wypalonego gracza, jak w przypadku Mane, raczej sprzedaż gościa w peaku, który prawdopobnie w nim jeszcze kilka lat zostanie.

6 polubień

Oczywiscie. Sprzedaż jednego z najlepszych zawodników w składzie + niezastapienie go jest znakomitym pomysłem. Szczególnie kiedy chcesz walczyć o mistrzostwo. Takie ekipy jak Benfica czy inny Brighton nie powstydziłyby się takiego ruchu. Możesz zarobić, idziesz w to. Srał pies wyrwę w jakości.

Nie odszedłby za darmo za rok. Miał kontrakt do 2027.

Sprzedaż Diaza nie miała nic wspólnego z pozbyciem się za dobre pieniądze wypalonego, zgranego skrzydłowego. Chodziło wyłącznie o zbalansowanie wydatków z tego lata. Diaz to jeden z najlepszych skrzydłowych w Europie, który jest obecnie w swoim prime.

4 polubienia

Wierzysz w to, że Diaz by pociągnął jeszcze parę lat? Bo ja nie. Przecież on bazuje na szybkości, która traci z każdym sezonem. On po za wydolnością nie oferował nic więcej. Dobry gracza dla Kloppa, gdzie trzeba było zapieprzać, a nie dla Slota, gdzie trzeba myśleć.

@John to nie ja piszę głupoty w stylu “Diaz to jeden z najlepszych skrzydłowych w Europie”.

Najwyraźniej w Bayernie też nie trzeba myśleć. U Slota trzeba myśleć, a mimo to Diaz został 2gim najlepszym strzelcem zeszłego sezonu.

Nie jest Ci zwyczajnie głupio wypisywać takie dyrdymały?

@UP
Powinieneś skupić się na spawaniu, a nie oglądaniu piłki. Jak walisz tekst, że Diaz jest przeciętny bo bazuje na szybkości to się strasznie ośmieszasz. Na szybkości to bazuje Michał Skóraś.
Ty nie wiesz o czym mówisz :innocent:

1 polubienie

Sprzedaż Diaza i nie zastąpienie Go kimś konkretnym i młodszym była bardzo złym pomysłem. Jakby kupili w Jego miejsce Cherkiego to wtedy możnaby powiedzieć, że to majstersztyk.

1 polubienie

U Slota też grał najwięcej z przodu po Mo, więc sprawdzał się u jednego i drugiego.

Poza wydolnością i szybkością, to też technikę ma świetną. Z piłką przy nodze jest naprawdę kozak, gorzej z myśleniem, jednak ciężko mu piłkę odebrać i potrafi mijać rywali.
Zobaczysz za 2 lata co będzie grał, ale myślę, że spokojnie te 3-4 lata pociągnie w Bayernie i pójdzie do Arabii, czy gdzieś indziej odcinać kupony.
Jednak przez te lata w Bayernie to będzie raczej ważnym zawodnikiem.

2 polubienia

Przecież ten Diaz nie ma podjazdu do swojej wersji przed słynną kontuzją. W bundeslidze może sobie strzelić 30 goli, mam to generalnie w dupie, bo znam gościa na wylot

4 polubienia

Nie ma co płakać po Diazie. Póki co można załamywać ręce przez brak kogoś na jego zastępstwo.
Ale wiem, nikt sensowny nie przyjdzie bo nie można mieć na ławce dobrych graczy…

1 polubienie

Oczywiście że odejście Diaza to osłabienie. Tu każdy kto oglądał mecze Liverpoolu to wie. Jego charakter czy inne przywary tego nie zmieniają. Bądźmy obiektywni.

4 polubienia

Niesamowita sprawa. Przez półtora roku broniłem diaza bo co chwilę ktoś z forum nazywał go jeźdźcem bez głowy, gorszym od gakpo, nie umiejącym podawać, a wystarczyło go sprzedać i okazuje się że to topowy gracz.

Co za bzdura. Klub nie chciał go sprzedawać!!! I wydawał o tym komunikat, parokrotnie odrzucając oferty. To Diaz meeeega naciskał na transfer.
Dorabiasz sobie historię bo gość dobrze wprowadził sie do nowej drużyny.

@Foggy przeczytaj sobie jego wątek i zobaczysz że mnóstwo kibiców tak nie uważa.
Pamiętajmy też że w zeszłym sezonie Diaz był po bodajże 5 kolejkach drugim strzelcem ligi

3 polubienia

Zakładając przyjście Isaka to Diaz w tym sezonie nie byłby starterem. Gakpo jest bardziej stabilny, młodszy i z sezonu na sezon zalicza coraz lepsze liczby. Odejście Diaza to oczywiście osłabienie z perspektywy głębi składu, ale nikt normalny płakać za nim nie będzie

3 polubienia

Nie zgadzam się. Gakpo nie jest dużo gorszy niż Diaz, ale to jednak u obu managerów to Luis był starterem. Nie ma żadnych przesłanek żeby tak sądzić. Klub odrzucał każde zainteresowanie innych. Gdyby nie upór samego Luis to myślę że grałby on jeszcze przez rok u nas. Szczególnie przy śmierci diogo.

Quansah z golem w debiucie w Bundes, jak Diaz :smiley:

:sparkling_heart: cieszynka Joty

26 polubień

Ja jestem zdania, że On tu wróci. Ogra się w Bundes, nabierze pewności siebie i wróci. Nie bez przyczyny mamy klauzule odkupu. To wielki talent.

8 polubień

Ma klauzulę, bo jest młody i kto wie, jak się rozwinie. Może jego talent eksploduje? Moim zdaniem, jako zawodnik tu nie wróci, a gdyby w klubie tak bardzo go cenili, to by u nas został, zamiast sprowadzać za podobne pieniądze Leoniego.