Byli piłkarze Liverpoolu w nowych klubach

Valverde gra na skrzydle ostatnio, a Trent na PO.

To zależy głównie od tego z jakiej ligi zmieniasz na jaką. Z dużo szybszej Premier League na La Ligę powinien się szybko odnaleźć. Bellingham z Bundesligi wszedł do Realu przez drzwi razem z futryną. Diaz czy Olise albo Kane jak zmieniali Premier League na Bundesligę to praktycznie od pierwszego meczu rządzili na boisku. W drugą stronę częściej jest ten okres aklimatyzacji dłuższy, bo wymusza to tempo i intensywność Premier League. Ale w przypadku Trenta bardziej można wyczuć syndrom sytego kota niż problemy z aklimatyzacją.

Do końca następnego sezonu to Real będzie miał jeszcze dwóch innych trenerów, więc można tak przeciągać wnioski o piłkarzu w nieskończoność :smiley:

1 polubienie

Hmm no ale w którym zdaniu ja umniejszyłem mu względem jego kariery w lfc? Wręcz przeciwnie podkreslilem że tak kreatywny gracz właśnie powinnien dobrze wyglądać z takimi ekipami.

Piszess trochę tak jak to ja bym ten filmik skręcał :wink:

No czyli się ze mną zgadzasz że gra do bani.

Sytuacja trochę inna bo Arnold od dłuższego czasu wiedział że idzie do realu i uczył się hiszpańskiego. Po za tym jeden ma 22 lata a drugi 27 to jednak jest drobna różnica. Kolejna jest taka że wiertz gdzies od grudnia gra dobrze/świetnie a trent mimo marca dalej słabo. Liga angielska też jest trudniejsza

@Olidaen oczywiście ja też widzę mnóstwo okoliczności które mogą wpływać na jego słabszej wejście w zespół (urazy, zmiana trenera, ogólna słaba dyspozycja zespołu). Jednak też było kilka rzeczy które sprawialy że powinnien on szybciej wejść do zespołu (wejście w zespół już na KMS, wiedza o transferze z wyprzedzeniem, wiek, przejście do wolniejszej i słabszej ligi)

1 polubienie

No też to ma wpływ, dużo zależy też od człowieka wydaje mi się, np introwertyk będzie się dłużej zawsze niż ekstrawertyk aklimatyzował niezależnie od innych rzeczy. Można też wymienić takich co to się odbili od La Liga po zmianie z Premier League, np Coutinho czy Hazard.

Zmiana trenera nie była głównym czynnikiem aby dać mu ‘kredyt zaufania’, a jednym z kilku, obok krótkiego czasu w klubie i kontuzji. Do końca następnego sezonu można go ocenic, bez względu na to ilu trenerów jeszcze będzie miał Real :stuck_out_tongue:

Nie, czemu tak uważasz?

Można tak to ując, niemniej ja tutaj widzę rzeczy mogące jeszcze usprawiedliwiać tą słabszą dyspozycję.

Wg mnie to nie ma wiele do rzeczy, sednem tego co chciałem powiedzieć było to, że po prostu niektórzy piłkarze potrzebują więcej czasu na aklimatyzacje, inni mniej, tyle :slight_smile:

1 polubienie

Największym wygrywem to jest Diaz. Odszedł sobie w idealnym momencie po mistrzostwie, dostał solidną podwyżkę, pyka sobie z Kanem i Olise, nabija statystyki w lidze, bo rozwalcowują praktycznie każdego z gradem goli, do tego chyba główni faworyci w lidze mistrzów. Oktoberest na pełnej przez cały sezon, a u nas jak podczas żałoby.

5 polubień

:new_button::right_arrow: | 41-letni Środkowy Obrońca
Martin Škrtel :slovakia:

𝐏𝐫𝐳𝐞𝐧𝐨𝐬𝐢 𝐬𝐢𝐞̨ 𝐧𝐚 𝐳𝐚𝐬𝐚𝐝𝐳𝐢𝐞 𝐰𝐨𝐥𝐧𝐞𝐠𝐨 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐞𝐫𝐮
𝐃𝐨: TJ SPP Veľké Bierovce-Opatovce (7.liga :slovakia:)
Trza było go brać,dałby VVD coś odpocząć

Trent mógł sobie klepać asysty bo miał milnera Hendersona i wijnalduma w środku którzy robili za niego czarną robotę w obronie

1 polubienie

Może go uchwyci kamera ;D

12 polubień

Jak dziś kibice na koniec meczu zaczęli śpiewać Si Senior to, aż się łezka w oku zakręciła, od razu wleciały kompilacje na YT z Bobbym

16 polubień

Szanse Trenta Alexandra Arnolda na zdobycie Złotej Piłki drastycznie zmalały po tym, jak Tuchel pominął go w powołaniach na mecze towarzyskie reprezentacji Anglii, mimo że powołał pokaźną grupę, aż 35 zawodników otrzymało powołanie. To może oznaczać, że Trent zapewne nie pojawi się na Mundialu. Z prawych obrońców mamy powołania dla Livramento i Spence’a.

8 polubień

Ma szczęście, że James znów się połamał bo byłby dopiero 4 w kolejce na PO.

1 polubienie

Trzeba powiedzieć wprost na ten moment w 7 miesięcy z jednego z najlepszych prawych obrońców swojej generacji stał się gorszym od solidnego stopera Leverkusen czyli Quansaha.

I trudno się dziwić, kazdy trener wie że nie umie on bronić, a do tego przestał dawać do przodu(2 asysty i bez gola w realu a mamy prawie kwiecień).

Oczywiście kontrakt podpisał na kilka lat ale no generalnie mega zjazd

Kim jest Trent Alexander Arnold? Pierwsze słyszę.

4 polubienia

I tak może być. Zresztą w repce Trent zawsze był w cieniu i nic nie znaczył. Nigdy nie był 1szym wyborem na żadnym turnieju a nawet jak zaczynał to i tak go zmieniali. Jemu się wydaję, że jest jakimś mega kozakiem, kimś wiecej, gwiazdą z Realu ale prawda jest zupełnie inna. Jestem pewien, że 2/3 lata i będzie przyjeżdzał na Anfield jako obrońca jakiejś drużyny z miejsc 7/8.

Ma czego chciał czyli…nic :grimacing:

1 polubienie

Paskudne zachowanie Milnera. Dwa podłe faule w 3 minuty i do tego bez kartki.
Wiem, że jest tu wielbiony i narażam się, ale na szczęście nie jestem zupą pomidorową :person_shrugging:

3 polubienia

Dziadek dzisiaj jak 40 paro letni drwal z B klasy który dostał okazję pokazania się na tle młodych talentów z okręgówki…

Hamuj się. Milner jest święty. Gra twardo, bo to stary twardziel. Nie jego wina, że współcześni piłkarze to takie pipki.

Tłumaczenie Milnera który gra jak drwal i tylko za nazwisko nie dostaje kartek za swoją opóźnioną grę to kek. Już ostatnie dwa sezony u nas był tragiczny i robił faule imienia Lucasa Leivy.

6 polubień

Milli powinien mieć już żółtko na swoim koncie a ponadto istnieje różnica między grą ostrą a brutalną.