Byli piłkarze Liverpoolu w nowych klubach

Moim zdaniem trent to tak zwany miecz obusieczny. Ma podania wyjątkowe, ale pół zespołu musisz przesunąć żeby zaasekurowac to że nie umie bronić. W klubie łatwiej o schemat który to wypracuje i pozwoli zredukować, a w repie trenerowi słusznie szkoda na to czasu szczególnej w momencie paskudnej formy Szczurka. Tak z perspektywy czasu i już bez emocji myślę że trent to straszny len lub arogant. Od 7 lat był uważany za wybitnego w ofensywie ale słabego w def i przez ten czas nic nie zrobił aby poprawić swoją grę w defensywie ba on w niektórych meczach grał jak wolny elektron mając w nosie bronienie.

100% racji. To że Millie jest tu ceniony nie oznacza że może naszych kasować jak petów. Już dawno powinnien grać z żółtkiem.

2 polubienia

No tylko on i wielu tutaj na forum uwazalo, ze to urodzony pomocnik a nie obronca

Tego się już nigdy nie dowiemy, a trzeba go oceniać za to co gra.

Milan Baroš organizuje mecz okolicznościowy w Ostrawie we wrześniu.
W sumie rzut beretem od granicy, a będzie sporo chłopaków z Liverpoolu.

7 polubień

Niezła paka :slight_smile: może jakby był czas…

2 polubienia

Ale Tuchel musi mieć kosę z Trentem, że go nie powołuje. Na spokojnie by go zmieścił w kadrze. Może jest fanem The Reds :laughing: Tymczasem w polskiej kadrze połowa powołań jest za nazwisko i osiągnięcia sprzed x lat :winking_face_with_tongue:

https://www.meczyki.pl/newsy/plus/bezlitosny-tuchel-ignoruje-czolowa-gwiazde-anglikow-zerowe-szanse-na-mundial/298053

Dlaczego kosę?
Po prostu wybiera najlepszych na poszczególne pozycje, a TAA ten sezon ma słaby, kontuzje, niepewne miejsce w składzie RM. A konkurencja na prawej obronie u Anglików jest spora, a Tuchel wybiera ludzi najlepiej pasujących mu do koncepcji.

2 polubienia

No właśnie powołanie Trenta byłoby za nazwisko. Przecież chłopaczek ma fatalny sezon, a Anglicy mają lepszych od niego.

1 polubienie

Absolutnie słuszna decyzja Tuchela! :blush:
Jemu są potrzebni gracze w formie i przydatni drużynie a nie słaby Trent.

A moim zdaniem to się broni pod każdym względem. Ma aktualnie fatalna formę. Jego występy w realu są słabe w obronie, a do przodu też nie wiele już daje. Tylko 2 asysty.

Z kolei Tuchel to na tyle kumaty trener że wie jak silna kadrę na Anglia. I on wie że nie potrzebuje najlepszych graczy a najlepszej drużyny. Widać że w defensywie chce postawić na ludzi broniących. I już rok temu mówił to głośno do trenta. Ten jednak dalej obowiązki defensywne traktuje lekceważąco myśląc że talentem to nadrobi. Jednak już nie ma jurgena który wskoczy za nim w ogień. Trent wybrał trudniejsza drogę i sobie na niej nie radzi.

Kwestia jest tylko co uda się tuchelowi na mistrzostwach bo jak się zblazni wyjdzie na Taa.

@MG75 no jeżeli Anglia się zblazni no to pierwsze co to kogo pominął. Myślę że mocniejszego nazwiska niż trent nie zabraknie. Zawsze jak nie idzie to się szuka tych co nie grają

2 polubienia

Co znaczy, że wyjdzie na TAA? Jeśli Anglia się ośmieszy na mundialu to chyba nie przez pominięcie slabszego gracza od innych? :wink:

Wg mnie Trent mógłby w kadrze pełnić jedynie rolę jokera w sytuacjach, gdy przegrywają i muszą gonić wynik, wówczas kreatywny boczny obrońca, umiejący zagrać ciasteczko do napastników mógłby być bardziej przydatny. Ale to trochę mało, żeby pojechać na mundial w takiej kadrze jak angielska.

3 polubienia

Anglia bez TAA przegrywa u siebie towarzysko z Japonią. Oglądał ktoś może?
Bardzo mi przykro z powodu Minamino :frowning:

A co się stało z Minamino?

Zerwał więzadło w kolanie jakoś w grudniu

Kurcze ominęło mnie to, szkoda straszna

Wczoraj oficjalny kanał Premier League na YT wypuścił piękną kompilację. Warto powspominać, bo takich grajków dziś już nie ma na tej pozycji.

10 Minutes Of Luis Suarez Dominating The Premier League

6 polubień

Dzizas Krajst jaki to był potwór to nie mam słów. Żebyśmy mieli w tamtych czasach w obronie pół van Dijka to byśmy mieli tytuł mistrza jak nic.

3 polubienia

Chyba nigdy nie powiem, że widziałem w jednym sezonie kogoś lepszego od niego. Czy Salah poprzedni/pierwszy czy VvD 18/19 i wątpię, że zobaczę. Gdyby nie ban na 5 meczów, to kto wie kto miałby obecnie rekord bramek w sezonie. Jednak już rypać statystyki, natrzep tych bramek w takim składzie. My byliśmy nastawieni typowo na ofensywę tylko dlatego, że tam był Suarez, któremu próbował towarzyszyć Sturridge i na salony wchodzili Coutinho czy Sterling, a ostatnie podrygi dawał Gerrard asystując z pozycji DM.

2 polubienia