Liczę na awans Ipswich. Podobna historia do Luton, które mimo wszystko dalej ma szansę na pozostanie w elicie, co przy zastrzyku pieniężnym mogłoby im pomóc się wzmocnić przed kolejnym sezonem.
Jeżeli dam radę, to z chęcią obejrzę dzisiejszy mecz Ipswich, wiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni ale jak nie ma nic innego do oglądania to i dobre to na koniec sezonu ![]()
Ipswich jedną nogą w PL, fajnie, że po Nottingham Forest kolejny zasłużony klub może wrócić do Premier League.
To co gra Ipswich u Kierana McKenna to jest naprawdę świetny ofensywny futbol. Widać że wiedzą co robią i dobrze się ich ogląda. Leif Davis zamiata tam na lewej stronie jak Robertson u nas za najlepszych czasów. Ciekawe jak się sprawdzą na poziomie PL. Trzymam kciuki.
Oj ja też darze Ipswich sympatią, bo za dzieciaka w fifie (chyba 06) byli jedną z drużyn które można było objąć jako pierwsza w karierze menagera nie tak jak potem jaką drużynę się chce (gimby nie znajo). Trzymam za nich kciuki i oby jak najwięcej takich fajnych historii jak z tracktor boys i McKenną
Ipswich awansowało do PL po dzisiejszym zwycięstwie 2:0 z Huddersfield (które spada). Leeds i tak przegrało z Southampton 1:2. W barażach wyżej wymienione zespoły oraz West Bromwich Albion i Norwich City.
Bardzo cieszy mnie powrót Ipswich Town po latach nieobecności do najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii ![]()
Jeszcze mi się tak marzy gra w niej Leeds, Derby County, Coventry i Sunderlandu ale to wymagałoby chyba 22 drużynowej ligi jak kiedyś ![]()
Derby bym zamienil z Blackburn
Poleci ktoś jakąś drużynę na przyszły sezon Championship, która gra w miarę przyjemny i ofensywny futbol dla oka, którą można więcej śledzić i pokibicować?
Wayne nowym trenerem Plymouth Argyle:
Leeds, Sheffield United, Burnley i Sunderland walczą o bezpośredni awans do PL.
Życzę powodzenia tym pierwszym i ostatnim.
Tyne-Wear Derby muszą być! ![]()
![]()
Osobiście liczę na wejście QPR do play-off. W tym sezonie mija 10 lat jak spadli z Premier League, więc mogliby zrobić sobie prezent rocznicowy, awansując choćby i psim swędem. Co ciekawe spadli wtedy z Hull i Burnley, a ci ostatni zdołali od tamtego czasu już 2 razy awansować i spaść z Premier League.
A ja trzymam kciuki za Coventry,ktore po slabym poczatku goni miejsca barazowe ![]()
Wczoraj niezły mecz Sheffield z Leeds United, najpierw bramkę zawalił Meslier ale mental Leeds naprawdę porządny, najpierw doprowadzili do remisu, wydawało się, że tak się zakończy. A potem jeszcze dwie bramki w krótkim odstępie czasu.
I Coventry po serii zwycięstw w ostatnich 10 spotkaniach już na 5 barażowym miejscu ![]()
![]()
Mi by się podobało Blackburn w Premier League
O co ja widzę ![]()
Wrexham z awansem do Championship, fajna sprawa
💪😊
I Coventry, które jeszcze jesienią było w dolnych regionach tabeli zagra o PL.
Z będącym ostatnio bez formy Sunderlandem są moim zdaniem faworytem a potem finał na Wembley ![]()
Do boju Sky Blues ![]()
A Luton niestety z kolejnym spadkiem ![]()
Spekulacje transferowe jak zwykle ruszają już na dobre a ja jak co roku spoglądam ciekawskim okiem na Championship w poszukiwaniu ciekawych nazwisk jako potencjalne wzmocnienie dla naszego klubu. Ktoś wam się rzucił w oko w tym sezonie?
Dla mnie nie da się przejść obojętnie obok graczy Sunderlandu czyli Rigg-a oraz Jobe. Widać gołym okiem że maja papiery na granie i mogliby być inwestycja w przyszłość. Środek pola jednak u nas mocno obsadzony więc pewnie klub ma inne priorytety.
Tom Fellows z WBA. 21 lat, anglik, bardzo dobrze ułożona prawa noga, 4 gole i 14 asyst, pokrywa dwie pozycje (skrzydłowy oraz prawy obrońca). Gorszy niż Doak na pewno nie jest oraz ma inne atuty. Podobno mocno czai się na niego Everton.
Nie śledziłem zbytnio Championship, obejrzałem na pewno mecz Leeds z Sheffield, rok temu Thomas Kamiński z Luton dobrze bronił w PL, teraz nie wiem ile grał, czy popełniał błędy, mimo wszystko Luton spadło.