Liczę na awans Ipswich. Podobna historia do Luton, które mimo wszystko dalej ma szansę na pozostanie w elicie, co przy zastrzyku pieniężnym mogłoby im pomóc się wzmocnić przed kolejnym sezonem.
Jeżeli dam radę, to z chęcią obejrzę dzisiejszy mecz Ipswich, wiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni ale jak nie ma nic innego do oglądania to i dobre to na koniec sezonu
Ipswich jedną nogą w PL, fajnie, że po Nottingham Forest kolejny zasłużony klub może wrócić do Premier League.
To co gra Ipswich u Kierana McKenna to jest naprawdę świetny ofensywny futbol. Widać że wiedzą co robią i dobrze się ich ogląda. Leif Davis zamiata tam na lewej stronie jak Robertson u nas za najlepszych czasów. Ciekawe jak się sprawdzą na poziomie PL. Trzymam kciuki.
Oj ja też darze Ipswich sympatią, bo za dzieciaka w fifie (chyba 06) byli jedną z drużyn które można było objąć jako pierwsza w karierze menagera nie tak jak potem jaką drużynę się chce (gimby nie znajo). Trzymam za nich kciuki i oby jak najwięcej takich fajnych historii jak z tracktor boys i McKenną
Ipswich awansowało do PL po dzisiejszym zwycięstwie 2:0 z Huddersfield (które spada). Leeds i tak przegrało z Southampton 1:2. W barażach wyżej wymienione zespoły oraz West Bromwich Albion i Norwich City.
Bardzo cieszy mnie powrót Ipswich Town po latach nieobecności do najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii
Jeszcze mi się tak marzy gra w niej Leeds, Derby County, Coventry i Sunderlandu ale to wymagałoby chyba 22 drużynowej ligi jak kiedyś
Derby bym zamienil z Blackburn
Poleci ktoś jakąś drużynę na przyszły sezon Championship, która gra w miarę przyjemny i ofensywny futbol dla oka, którą można więcej śledzić i pokibicować?
Wayne nowym trenerem Plymouth Argyle:
Leeds, Sheffield United, Burnley i Sunderland walczą o bezpośredni awans do PL.
Życzę powodzenia tym pierwszym i ostatnim.
Tyne-Wear Derby muszą być!
Osobiście liczę na wejście QPR do play-off. W tym sezonie mija 10 lat jak spadli z Premier League, więc mogliby zrobić sobie prezent rocznicowy, awansując choćby i psim swędem. Co ciekawe spadli wtedy z Hull i Burnley, a ci ostatni zdołali od tamtego czasu już 2 razy awansować i spaść z Premier League.
A ja trzymam kciuki za Coventry,ktore po slabym poczatku goni miejsca barazowe
Wczoraj niezły mecz Sheffield z Leeds United, najpierw bramkę zawalił Meslier ale mental Leeds naprawdę porządny, najpierw doprowadzili do remisu, wydawało się, że tak się zakończy. A potem jeszcze dwie bramki w krótkim odstępie czasu.
I Coventry po serii zwycięstw w ostatnich 10 spotkaniach już na 5 barażowym miejscu
Mi by się podobało Blackburn w Premier League
O co ja widzę
Wrexham z awansem do Championship, fajna sprawa 💪😊