Championship

Nie mają podgrzewanej murawy?

W Polsce od tygodnia “paraliż na drogach”, dla niektórych panuje “stan klęski żywiołowej” bo spadło trochę śniegu :wink:

Tu nawet nie chodzi o śnieg, co o zmrożenie murawy, tworzące zagrożenie dla zawodników. Zwiększyła się jej twardość, a zalegające w glebie kryształki lodu działają jak żyletki. Teraz sobie wyobraźcie przewrócić się na taką murawę 10 razy w ciągu meczu w tym kilka razy sunąc po niej.

Wiem jak tam jest, ale wciąż mnie to dziwi i smieszy. Pamiętam kiedyś popruszył lekko śnieg w okolicy Anfield i były głosy o przelozeniu spotkania🤦

1 polubienie

A tymczasem “projekt” Wrexham już na 6 miejscu-ależ byłaby to historia gdyby wywalczyli awans do PL.

Kurcze Coventry słabnie a im życzę powrotu po latach w elitarne szeregi.

Na zapleczu jest VAR?
Wczoraj Koumas strzelił w debiucie dla Hull, ale oglądając skrót, mam wątpliwość, czy gol powinien być uznany (klatka zatrzymana w skrócie):

Ciężko tylko na tej klatce stwierdzić, czy to faktycznie moment podania.
Ewentualnie jest jeszcze taki widok (Tu sam starałem się zatrzymać skrót w momencie podania)

Leicester na miejscu spadkowym!
Przykre byłoby gdyby zaliczyli zjazd do Division One :pensive_face:

Od mistrza Anglii do dziadów. I to w mniej niż 10 lat.

Coventry już bardzo blisko powrotu do PL po 25! latach - ich awans bardzo by mnie ucieszył :large_blue_diamond:

1 polubienie

Ja nie wiem czemu ale co sezon sprawdzam jak radzi sobie Millwall bo mega chce ich zobaczyć w Premier League i oby to był ten sezon :smiley:

1 polubienie

Ja czekam na powrót Blackburn i Swansea

Film “Hooligans” siedzi w Tobie :rofl:
Ale nie powiem-awans Millwall bylby ciekawa sprawa a do tego “projekt Wrexham” po barazach