Ciekawostki

Powiedz to tej małej dziewczynce albo temu chłopcu. “Takie życie, koło się kręci” -_-

8 polubień

Trochę ręce opadają…

Minęło 656 dni od kiedy w wyjściowym składzie zagrali jednocześnie Arnold Gomez van Dijk i Robertson.

1 polubienie

Porzucił rodzinę i zaczął wyglądać jak gość za kasę, którą za niego dano to się nazywa poświęcenie dla klubu :rofl: :rofl: :rofl:

#3. Stadion piłkarskiego giganta ma problem z myszami

Old Trafford jest stadionem, gdzie swoje mecze rozgrywa piłkarski klub Manchester United. Obiekt powstał w 1910 roku, a ostatnią większą renowację miał w 2006 roku. Stara konstrukcja sprawia władzom sporo problemów, między innymi stadion przecieka w wielu miejscach, co dało się zauważyć, kiedy podczas jednej konferencji uchwyciły to kamery. Ostatnio okazało się, że mają tam też inny problem: myszy.

Podczas wizyty odpowiednika tamtejszego sanepidu wyszły na jaw uchybienia związane z higieną, które doprowadziły do wykrycia odchodów gryzoni. Problem dotyczy szczególnie terenów, gdzie są biura i punkty sprzedaży żywności. Ale, co zaznaczono, nie dotyczy to tego, gdzie jedzenie jest przygotowywane. Wszystko to sprawiło, że ocena czystości związana z żywnością na stadionie ma teraz ocenę 2. gwiazdek (wcześniej ocena spadła do 4., ponieważ podczas jednego z wydarzeń podano surowego kurczaka) z możliwych 5. Większość klubów Premier League posiada maksymalną ocenę. Teraz eksperci pracują nad pozbyciem się problemu ze stadionu i jak najszybszym odzyskaniem najwyższej oceny.

mirror.co.uk

Teraz przyśpiewka mułów, “eating rats in your council house” umarła śmiercią naturalną. Swoją drogą karma to jednak złośliwa sucz.

1 polubienie

Powinni sprowadzić koty, najlepiej z miasta Łodzi, z centralnej Polski :grin:

A TAKI DOBRY CHŁOPAK BYŁ ZAWSZE DZIEŃ DOBRY NA KLATCE MÓWIŁ

No nic, przynajmniej jest świetnym grajkiem ja XD

Pracownicy stadionu w Oliveirense z drugiej ligi portugalskiej, użyli mleka do narysowania oznaczeń na boisku przed dzisiejszym meczem po tym, jak skończyła się farba

Trafilem na taki filmik z czasów kariery Claudio Taffarela. A taki sie spokojny wydaje.

Mamy kolejny podpisany kontrakt, nawet do Trenta podobny :sweat_smile:

3 polubienia

I podwójne nazwisko!

2 polubienia

Klub zgłosił do rozgrywek LM niespełna 18-letniego polskiego bramkarza Kornela Miściura.

Piątek jak wysoko :smiley:

Uprzedzam, że nie mam nic do tej statystyki, jak by Ci przyszło coś ripostować, spoko ciekawostka.
Tylko jest to dość płytkie spojrzenie. Po pierwsze to karnego też trzeba strzelić. Po drugie czasami karny trudniejszy niż dostawienie nogi do pustaka. Po trzecie dla mnie piłka to sport zespołowy, a te wszystkie rankingi strzelców traktuję jako ciekawostki.

Aby dostawić nogę na pustaka, to trzeba się tam znaleźć i niewiadomo też ile roboty zrobić wcześniej :smiley: KArny to jednak wiesz masz czas stojącą piłkę i nikt Cię nie atakuje. Nie było moim celem umniejszanie Mo, bo samymi asystami i tak zostawia z tyłu resztę. W każdym razie sporo tych karnych nam gwizdają, większość raczej bezduskusyjnych, więc ciężko mówić o jakimś faworyzowaniu.

1 polubienie

Syn Carry dostał powołanie do reprezentacji Malty.

3 polubienia

Widziałem parę komentarzy o bramkach Croucha.
Może ktoś też był ciekawy, a nie oglądał na żywo to niech łapie skrót.

3 polubienia

Ok. To niech zrobią może tabele bez goli ze stałych fragmentów gry? Czy tam po golach tylko z akcji.
Ciekawe ile punktów uzbierały by 2 pierwsze drużyny…
Jakie to ma znaczenie? Te różne tabele, statystyki nie wiem po co są… Gra 11 piłkarzy, no ktoś musi być najlepszy a ktoś najsłabszy w zespole.
Jedni punkty zbierają dzięki geniuszowi jednego zawodnika a inni po stałych fragmentacj gry.