Conor Bradley

Bardzo dobry występ młodego, wślizg na Mbappe zdecydowany ale bez faulu, gra bez kompleksów czy żeby bać się klasy rywala. Oby tak dalej, świetny gość.

3 polubienia

Rewelacyjny występ. Bardzo mnie to cieszy bo w tym sezonie wyglądał przeciętnie, a po występach w poprzednim sezonie oceniałem jego potencjał dużo wyżej niż quansaha. Na suothampton też nie było super więc tym bardziej mi zaimponowało że zapomniał o tym i jazda. Ma płuca ze stali. Brawo

W takich meczach młodzi zawodnicy nie mogą grać na alibi i Bradley to idealnie podkreślił, śmiem twierdzić, że twardy wślizg na Mbappe ostudził głowy piłkarzy Realu, widzieli że młody gra twardo, to też siada na psychikę zawodnika przy stykowych sytuacjach, dla mnie MOTM wczorajszego spotkania :slight_smile: szkoda tylko tej główki!

To jak zezłomował Mbappe pewnie nie pozostało bez wpływu na mecz, Conor nabrał dodatkowej pewności, a Kylian… sami widzieliśmy :wink:

Liverpool fear Conor Bradley could miss key December fixtures with hamstring injury - Paul Joyce

Także nieciekawie, oby Arnold był już zdrowy, ale na najbardziej intensywny okres młody Conor może nam wypaść do końca roku :confused:

Niestety jedyne co można zarzucić na ten moment Slotowi to mało rotacji, późne zmiany, albo ich brak. To może się zemścić i właśnie powoli zaczyna się to dziać, bo przy 2-0 i Gomezie na ławce, to Conor mógł zejść dużo wcześniej. Teraz gorący okres, oby w końcu coś więcej porotowal.
Kadra jest wąska, więc lepiej unikać przemęczenia czy kontuzji, nawet kosztem słabszego spotkania, szczególnie w pucharach.

@Kratos ok, to jest jakby Twoja opinia😅

Nic obecnie nie można zarzucić pracy jaką wykonuje Slot.

@Loku64 tak i możesz sie z nie zgadzać.

Kluczowe co z Ibu, jesli Francuz wypadnie to Gomez wskakuje na SO i wówczas na PO musi grać Trent od dechy do dechy. I Quansah do rotacji Joe/Jarell.

1 polubienie

zagrał 2 czy 3 mecze i juz musi byc rotowany, no nie przesadzajmy.

1 polubienie

Chłopak ma problemy z kontuzjami, chodzi o to, że mogl być przy tak intensywnym meczu zmieniony w tej 75 minucie, a nie trzymany do końca…

1 polubienie

Czekaj czekaj. Czy ty właśnie napisałeś że 21 latek, bez większych historii kontuzji po rozegraniu 571 minut na przełomie 3 miesięcy powinnien zostać zmieniony bo może zostać zajechany?
Xd
On chyba powinnien ostatni schodzić. Ma w nogach najmniej.
Urazy się zdarzają, po prostu. Nie ma tu niczyjej winy. Młody się zajęczy i na drugą część sezonu będzie top. Mamy taa i gomeza, akurat tutaj jest względny komfort

1 polubienie

Ogólnie troche problemów zdrowotnych Conor miał, że transfermarkt pokazuje co innego, nie oznacza, że to jest prawdą. NAwet w tym sezonie pauzował trochę, po czym tam śladu nie ma. Po drugie on w lidze( EPL) zagrał w życiu 3 razy 90 minut, z czego właśnie jedyny raz w tym sezonie przeciwko Sou. Do tego na reprezentacji grał 2x90 minut. To daje w środę 4te 90 minut w ciągu 13 dni plus podroze itp. Dla zawodnika co nie jest przyzwyczajony do grania po 90 minut na najwyższym poziomie.
Więc po prostu Slot go zwyczajnie zajechał i ta kontuzja jest po jego stronie.
Tym bardziej to dziwi, że Bradley jako jeden z niewielu ma solidną konkurencję na ławie.

Nie no Bradley ma trochę urazów. Gra podobnie do Robertsona, mocno bazując na sprintach i startach do piłki. Tylko, że Szkot jest już dojrzałym zawodnikiem, a Bradley widać że jeszcze musi się zbudować. A obawiam się że jego styl gry może mu przysparzać dużo kontuzji mięśniowych.
Oczywiście mógł go zmienić. Ale na szczęście jego kontuzja nie jest aż takim problemem. Tutaj mamy TAA i Gomeza.

Chodzi o to ze byla akurat przerwa reprezentacyjna i tam Conor rezegral 2 x90 min i teraz w krotkim czasie 2 x 90 min byc moze dla kogos kto nie gra regularnie to za duzo naraz

7 polubień

Connor to młody chłopak, W tym wieku ważne są dla niego każde minuty. Tych minut dużo nie ma.
Ja wiem że łatwo po jego urazie pisać co mógł zrobić slot itp, ale trzeba pamiętać że Connor jest u nas rezerwowym. Slot pewnie wiedział że w niedzielę zagra już Arnold.
Uraz mięśniowy może się przytrafić na rozgrzewce i w 90 minucie. W 60 meczy w sezonie i w pierwszym. Pisanie że slot go zajechał jest dość zabawne bo ma w nogach mniej. Ja wiem że w ostatnich dniach zagrał 4 mecze, ale w tym wieku to dalej nie jest tak dużo. W klubie śledzą ich markery zmęczeniowe i wszystkie badania i jestem przekonany że gdy y było coś nie tak to Connor by grał krócej.
Pisanie o chłopaku który w końcówce listopada wraz z reprezentacją ma około 900minut że trener go zajechał jest śmieszne.
To po prostu dorabianie tezy do zaistniałej sytuacji.
A jeśli dla niego takie wymagania są za duże to widocznie nie nadaje się na Liverpool. W jego wieku trent zaczynał 3 sezon w podstawie w taktyce dużo bardziej wymagającej. Naprawdę nie róbmy z Bradley a łamagi. To koń fizyczny. Pamiętajmy że on zagrał cały sezon na wypożyczeniu w mega fizycznej lidze 2 lata temu! Zdążył się po prostu uraz i nie jest to niczyja wina. Trener ma wygrywać mecze a nie przewidywać przyszłość. Ja jestem pełen zaufania z nasz sztab odpowiednio monitoruje zdrowie zawodników dużo lepiej niżeli my zaa komputerów. Oni ich widzą na treningach, badają. Pamiętajcie o tym.
Jestem przekonany że tak pewne zwycięstwo z Realem da nam większego kopa na cały sezon niż drobny uraz młodego. Równie dob

1 polubienie

Ale Ty nie rozumiesz tego, ze on nie gral nigdy duzo na takim poziomie, wiec niewazne jest lizba minut, ale ich zageszczenie. Jakby rozegral w ciągu 3 miesiecy te 900 minut po 300 na miesiac to byloby co innego, niż rozegrać 360 minut w ciągu niecałych dwoch tygodni. O to się rozchodzi, że po prostu za dużo grał ostatnimi tygodniami i powinien przerwę dostać, mamy przecież Gomeza jeszcze dostępnego.
A nie ma co porównywać League One do Premier LEague, szczególnie że własnie na wypożyczeniu tam też parę spotkań odpoczywał, do tego na kadrę nie był powoływany na jesień i w pucharach tylko kilka spotkań zagrali.
Jeśli nie widzisz jakby różnicy i pewnych zależności to Cie nie przekonam, bo dla mnie te 4 mecze w 13 dni plus podróże oraz Gomez na ławie to wystarczający argument, aby uznać że Slot przeholował. Zresztą no jest efekt tego, więc nie wiem o czym rozmawiamy, to nie jest kwestia pecha, czy przypadku, a po prostu skutek przeciążenia.

Właśnie Ty twierdziles i sie zakladalismy zreszta jak to Slot dba o zdrowie zawodników. A od początku właśnie mam wrażenie, że rotuje znacznie mniej niż może. Mi sie to strasznie nie podoba, bo po prostu boje się o zarówno kontuzje, jak i problemy wewnętrzne, które mogą wynikać z tego powodu. JEdnak to on prowadzi drużyne i póki co wywiązuje się z tego świetnie :smiley:

1 polubienie

Rotuje znacznie mnie niż może? Bo może ważne są wynikim a tak wql to bzdura. Diaz i gakpo są rotowanie co chwilę. Trent też. Robbo tsimikas. Jota nunez. Maca Jones szobo też całkiem sporo. Jest 4 graczy nie rotowanych:
Vvd
Konate
Salah
Graven
I właśnie oni nie złapali urazu. Wiec twoje gdybania są po raz kolejny wyjęte pod tezę.
Slot rotuje dużo bardziej niż klopp.
To jest poważna piłka. Connor zagrał 4 mecze. Tego się wymaga na tym poziomie i tyle. Złapał uraz pech.
Alison zrobił 200m i też złapał uraz.
Oczywiście że obciążenie nie pomaga ale oni tych graczy obserwują dużo lepiej niż ja i ty. Jest to zwyczajny pech i tyle.
League one jest słabsza liga, ale tam też biega się mnóstwo. Connor to dorosły facet, a traktuje się jak rosnącego nastolatka.
Zaraz będzie jakiś mecz kurakao kap i będzie tam musiał zagrać jakiś gracz z pierwszego składu. I nie daj Bóg dozna urazu. To ja już wiem że pół forum napisze po co on grał itp.

Co do naszego zakładu. Ja napisałem prawdę że slotowi udawało się utrzymać graczy w rekordowo dobrym zdrowiu. Był o tym artykuł nawet na znanym z rzetelności “the athletic”. I to jest fakt. To ty stwierdziłeś że dziennikarza się nie ufa bo (wymyśl jakiś randomowy powód).
Ja po prostu żywiłem nadzieję że uda mu się przełożyć na lfc i na razie jak najbardziej się to dzieje

1 polubienie

Klopp malo rotowal :smiley: ? A kojarzysz kim wykrywał Carbao Cup i kim grał w LE? A teraz porównaj kim gra w CC Slot i kim gra w LM. JEdynie na CC jakieś zmiany były. LM i Liga to masz ten sam skład praktycznie. JEdynie co sie zmienia to Jones z SZobo i Diaz/Gakpo/Nunez2z3 w róznej konfiguracji wychodzą. Jak wylatuje ktos z Robbo/Tsimikas to gra inny i właśnie to samo z TAA i Bradley.
I to jest rotacja :smiley: ? W ogóle poświęcasz trochę czasu na analizę tego co chcesz przekazać?

Gomez minuty
image
Elliott

już nie mówie o słabszych zawodnikach Endo, czy Mortonie.
On rotuje tylko jak musi na ten moment i właśnie historie o rotacji można miedzy bajki włożyc.

JAk nie zacznie właśnie rotować, to będzie się to mścić pewnie( już zaczęło?), a jak tak się nie stanie to może rzeczywiście jest cudotwórcą.

tu masz porównanie średnia wieku zeszły rok LE

teraz LM

Kukuryku cup zeszły rok

teraz

Nie gra młodzieżą i mało rotuje, można za wszystko inne go chwalić, ale tu jest straszny regres w porównaniu do zeszłego sezonu. Może się nie zemści to i fajnie, ale jak się zemści to wtedy będzie płacz, więc sugerowanie, że dobrze rotuje to dla mnie totalna odklejka

A Twój opor przed zrozumieniem, że dla Conora 360 minut w 13 dni to może być za dużo jest normalnie zatrważający :smiley:

Mimo wszelkich znaków na niebie i ziemii mówiących co innego.

Klopp grał tymi zawodnikami dlatego bo reszta miała urazy bo ich zajeżdżał. Reszty nie czytam bo nie ma sensu. Endo i morton są za słabi na cele które chcemy osiągnąć. Tzn Endo na końcówki do podtrzymania wyniku super.
G

Całe forum wie że tacy gracze jak tsimikas, Gomez, Graven, gakpo bradley Jones u klopa byli żelaznymi rezerwowymi którzy wchodzą
-w przypadku urazu
-raz na ruski rok.
U slota ci gracze mają prawie tyle samo minut co niby podstawowi gracze. Strasznie nie udany argument.

Co do connora to jak widać jest za dużo dla niego, ale ja uważam że to nie jest wina slota.

Gomez prawie nic nie gra, a w zeszłym sezonie grał regularnie, Graven gra jakby kosztem Endo i w sumie Eliotta, bo własnie Harvey i Wataru minut nie dostają, a wcześniej z reguły ktoś z nich grał. Bradleya Klopp wypromował z U-21, Jones kończył 22-23 i zaczynał 23-24 w podstawie, po czym złapał uraz i raz się pojawiał w składzie i potem znikał. TEż wcześniej pojawiał się w pierwszym składzie jako nastolatek. Naprawdę bardzo się mylisz…

Do tego w zeszłym roku regularnie grał Quansah, swoje szanse wielokrotnie dostawali Clark, , Doak,McConnell, Danns
wcześńiej Bajcetic.

Slot dał jedynie pograć tylko Nyonowi cale 26 minut w CC.

Moim zdaniem nie ma co porównywać rotacji Kloppa z 23-24 a teraz Slota. To są całkiem odmienne bieguny, a żeby tego nie widzieć to trzeba być totalnym ignorantem.

2 polubienia