Uwielbiam to stwierdzenie “całe forum wie”. Konsultowałeś to z kimś z forum nim to napisałeś?
W LE łatwiej wystawić półrezerwowy sklad niż w LM. Inny poziom rywali, inne zasady, nie można po czterech meczach zapewnić sobie awansu z pierwszego miejsca. Więc Slot gra pierwszym składem. A poza tym młodych graczy, którzy nam ogarniali przed rokiem CC wypożyczyliśmy lub sprzedaliśmy, cześć ma lub miała urazy.
Slot na razie daje radę ze skladami, jedyny minus który mi zaświtał w głowie to za mało zmian w końcówce z Realem.
Trochę masz racji jednak nie zgodzę się ogólnie, gdyż Klopp też tych zawodników wyciągał z Akademii,to nie jest tak, że miał gotowe produkty, tylko wyłapywał zdolniejszych chłopaków i dawał im szansę.
U Slota tego nie mamy póki co, ale zobaczymy wraca CC I niedlugo FA Cup, więc może coś więcej porotuje w końcu Arne.
Co do Lm/Le tak różne poziomu, jednak praktycznie zero rotacji u Slota jest trochę niepokojące, nie musi zaraz pół składu zmieniać, ale dać pograć Quansahowi, Gomezowi, czy Endo od początku, czy po prostu połówkę mógłby.
Gomez to jedyny zawodnik którego slot odstawił i sam akurat jestem ciekaw dlaczego.
Klopp budował zespół na swoją modlę od 9 lat. Miał graczy którzy mu pasowali.
To oczywiste że slot kilku musi odpalić bo totalnie nie pasuja do jego koncepcji.
Najbardziej widać to po Endo.
Klopp nie rotował graczami na dłuższą metę.
A co ma za znaczenie że klop przez ostatnie 2 lata wpuścił kilku młodych na kurakao kup. Czyli najmniej ważny puchar? Ci młodzi grali w styczniu gdzie 3/4 kadry anm się posypało bo klopp ich zajechał. Mamy końcówkę listopada a u nas na kilku pozycjach slot wprowadził zdrowa konkurencję z korzyścią dla zespołu czego jurgen nie robił.
Diaz i gakpo grają po równo i obaj wyglądają o niebo lepiej niż u kloppa kiedy właściwie gakpo dostawal szansę tylko w razie uraz lub mało istotnych meczach.
To samo tsimikas jest równorzędnym zawodnikiem dla robbo a u kloppa przez lata grał robbo do zajechania.
Bradley dostał tylko dlatego szansę bo
Wypadli tsimikas robo trent, ale o tym nie wspomnisz bo nie pasuje do narracji. To samo quansah dostał szansę po urazie konate i matipem i występach gomeza na boku.
Bzdury panie bzdury.
Jest listopad a u slota Bradley już zagrał tyle że według cb go zajechał u klopa grał dopiero wsl styczniu. Harvey napewno grałby więcej niestety dostał uraz na samym początku sezonu.
Dodajmy że slot rywalizuje na ten moment jedynie w 2 pucharach i to najważniejszych. Klopp miał ligr europejską gdzie można dużo słabszym skladem wyjść.
Pamiętam te czasy jeszcze z wijnaldumem gdzie do 80 minuty graliśmy zawsze ta sama jedenastka, ale fajnie jest się teraz dowiedzieć że to klop rotowl
Rotuje tam gdzie ma największą stabilizację w jakości. Konate gra dobrze to nie będzie wrzucał tragicznego Quansaha czy niewiadomego Gomeza. To są podstawy stabilności. Na LO rotuje często i w ataku. A teraz doszła rotacja między Szobo a Jonasem.
Endo to taki kasztan do stylu Slota że nie dziwię się że nim nie rotuje bo by rozwalał całą grę. On się nadaje jak z jakimiś drwalami trzeba wjechać w nogi. A nie połówkę kiedy ostatnio wygrywamy mecze w drugich połowach, a nie pierwszych. Może gdyby było do przerwy 3:0 to może by rotował.
Quansah grał nieźle w zeszłym sezonie, w tym w sumie nie maił okazji się wykazać.
Gomez nieźle wyglądał w tym sezonie,
W zeszłym momentami bardzo dobrze.
Zdumiewająca jest twoja wiara w naszego najstarszego stażem zawodnika i wychowanka co chyba ma najwięcej spotkań w pierwszej druzynie od czasu TAA…
Bzdura, już wpresezonie się pojawiał, potem kontuzje złapał, po kontuzji był powoli wprowadzany
Kolejna bzdura. Gakpo grał w pewnym momencie w kółko mimo beznadziejnej formy. Wylewał się tu na niego spory hejt.
Dostał szansę, ale potem Klopp nie bał się na niego stawiać do samego końca. A Nie, że grał bo musiał, w ogóle nie rozumiem argumentów Twoich.
Skoro kogoś wprowadził Klopp i dawał mu wiele szans to nie znaczy, że rotował, co Ty chcesz udowodnić?
Ja jestem w stanie Ci przytoczyć pełno liczb co obalą Twoje tezy, a Ty i tak jak zdarta płyta będziesz coś sobie wymyślał bez pokrycia w faktach.
Więc kończę dyskusję bo ona nie ma sensu.
Ale ja Gomeza uwielbiam, jak wchodził to się pokazywał ze świetnej strony, ale nadal niewiadomą jest jego forma. I jak go widzi Slot czy jako ŚO, czy jako PO jak PO to przegrał rywalizację z Bradleyem.
No jak grał w Carabao Cup pokazywał żę jest bez formy i popełniał proste błędy, wiadomo żę to też efekt braku gry. Ale no jak Konate miał taką formę to gdzie tu na niego stawiać.
Gomez wszedł w meczu z Brighton i pozamiatał. Jestem spokojny o jego dyspozycję. To klasowy, doświadczony stoper i wiele drużyny mógłby pozazdrościć takiego piłkarza.
@Loku64 Gomez nie jest wychowankiem klubu. Przyszedł z Charltonu.
A gdzie ja napisałem, że Gomez jest wychowankiem ?
Chodziło o Quansaha, może nie do końca to było klarowne
Jednak chyba formalnie to Gomez liczy się jako wychowanek, bo przyszedł w wieku 18 lat
@Ziaja ciezko oceniać stopera, jak właśnie jest bez rytmu. Zobaczymy, teraz pewnie trochę dostanie szans, może nabierze pewności siebie i wtedy poznamy w jakim miejscu sportowo się znajduje.
Tak to zabrzmiało, ale rozumiem nieporozumienie
Bradley doczekał się swojej piosenki po meczu z Realem. Nagrane przez jednego z fanów, całkiem nieźle to brzmi.
W pre sezonie dostawał szansę? Xd
Powiem tak. Ty porównujesz czas trenera który dopiero poznaje druzyne w której widać jak na dłoni że jest kilku graczy którzy mu z jakis powodow nie pasują. Głównie chyba Gomez Endo.
Trenera który przez te około 20 meczy rywalizowała w 2 najważniejszych rozgrywkach i miał tylko jeden mecz w pucharze za to z solidnym rywalem. W momencie gdzie zagraliśmy dopiero 1/3 sezonu gdzie gracze są najbardziej wypoczęcii.
Do trenera który przez 9lat układa zespół na swoją modle, a ostatnie 2 to już bardzo.
Na przełomie całego sezonu!!!
I do trenera który rywalizował w rozgrywkach 3 kategorii jak kurakao kap i Liga Europejska.
To jest to co chciałem przekazać. Dzieki
I nie jest prawdą że w tym sezonie kartel nie miał okazji się wykazać. Grał w po pierwszej kolejce i gral słabo. Grał potem i zawalił mniej lub bardziej przy 2 golach dlatego slot ściągnął go przed końcem.