A tak w sumie pytanie z innej beczki: skąd wy jesteście tak święcie przekonani, że Nunez się tak mocno rozwinie i jego prime dopiero nadejdzie? Pomyślał ktoś, że on jest po prostu cienki jak zeszły sezon pokazał i jego prime trwa właśnie teraz?
Myślę, że zdanie ludzi wielkiej piłki, w tym samego Kloppa, trenerów, legend, dziennikarzy sportowych i innych siedzących w tym sporcie jest bardziej rzetelne niż zdanie forumowego znawcy o nazwie szczęśliwy blancik
Chyba wobec tej obiektywnej prawdy wszyscy są zgodni?
Się przekonamy kiedy nadejdzie prime time Nuneza
Wszyscy krytykują tak tego Jacksona czy jak mu tam, ale jakby Nunez takiego hattricka zdobył to z podniety by się tutaj zesrali
Fakt
Cienki to on napewno nie jest. Ale fakt, jest taka możliwość, że obecnie to jego najlepszy okres. Wystarczy przypomnieć sobie takie tuzy jak Balotelli czy Pato.
Eeee tam krytykują.
Zwracają tylko uwagę , że nie jest to poziom Darwina.
A mecz w wykonaniu Jacksona ( jego najlepszy w tym sezonie) trochę taki jak normalne mecze Nuneza.
Każdy znajdzie coś dla siebie i krytycy babole i zwolennicy dobre zagrania czy gole.
Chłop jeszcze młody, więc ma miejsce na rozwój.
A co do hat tricka to mogę sobie rękę uciąć , że Blancik po 3 golach w takim meczu i wykonaniu przez Urugwajczyka pierwszy by piał, że pffff grali tylko na 9
Pfff a jego zmarnowane setki to nikt nie zwraca uwagi
Itd
Słaby i wyśmiewany przez wszystkich Højlund strzelił właśnie swoją piątą bramkę w tej edycji Ligi Mistrzów. Czyli więcej niż Darwin we wszystkich meczach LM w zeszłym sezonie.
Jakby Højlund czy Jackson grali u nas, to też byście ich wychwalali pod niebiosa. Właśnie tego brakuje kibicom z forum - chłodnego spojrzenia z dalszej perspektywy.
O Darwinie najlepiej świadczy to, że żaden kibic innego klubu nam go nie zazdrości. Salaha, Mane zazdrościli nam wszyscy - łącznie z kibicami Realu i Barcelony.
@LiverpoolJestCzerwony Strzelił przeciwko Bayernowi, Galatasaray i FC Copenhagen w rozgrywkach, które przez impotencję strzelecką Darwina możemy oglądać jedynie w TV.
@Lapaino przecież post dotyczy w głównej mierze Darwina.
Przeciwko komu? Daj se spokój człowieku.
Ten impotent dalej jest najlepszym naszym zawodnikiem ofensywnym po Salahu xD.
Pomyliłeś wątki, ten nie dotyczy ligi mistrzów.
Przecież jakby Nunez strzelił Galatasaray i FC Copenhagen to by zaraz ludzie się rzucili że to drużyny 3 tierowe i strzelanie im goli się nie liczy.
Wypad z tymi leszczami, Nunez zjada ich na śniadanie.
To dużo świadczy o hejterach Darwina gdy ich ostatnim i jedynym argumentem staje się większa liczba bramek o 1 innego napadziora na dany moment xd
(Całkiem śmieszne swoją drogą, że raz bramki ze słabymi drużynami się nie liczą bo to farmerzy, a przy innej okazji już jest to dowód lepszości)
Edit: swoją drogą ten argument i tak ocenia tylko i wyłącznie jego poziom gry z tamtego sezonu XD w tym przypadku też sporo osób nie ukrywa, że nie był to jakiś mega udany sezon w jego wykonaniu (jak też i całej drużyny), a obecny jest dużo lepszy
Zabawne jest to, że ludzie przemilczają fakt, że Hojlund ma więcej bramek także od Gakpo czy Joty.
W lidze taki Jackson też miał więcej bramek od tej 2, a jakoś nie widzę spamu w ich wątkach jakie oni to są placki…
Darwin nie jest idealny, i ma sporo do poprawy, ale pisanie, że Jackson czy Hojlund są lepsi, to wyższy poziom zaślepienia. I nie czaję zrzucania całego zła na Darwina, a pisanie, że przez niego nie gramy w LM, to proponuję się leczyć w pewnym szpitalu razem z takim np Macierewiczem.
To idź i spamuj o plackach, kto ci broni jeez xd
Ja piszę tutaj, bo mam wąty do Darwina i tego ile kosztował, a co wniósł do drużyny. Jest to najdroższy piłkarz w historii więc miałem co do niego największe oczekiwania. Nie będę teraz wchodzić po kolei do wątków innych piłkarzy, bo grają gorzej czy tak samo słabo jak Darwin. Co to w ogóle są za argumenty z dupy xD
ale jakos nikt nie wspomina, że cały świat widział, że potrzeba nam pomocnika. I że Trent nie mial w ogole asyst zanim nie przeszedl do środka. Jakby Trent grał na normalnym poziomie to bysmy tych bramek strzelali wiecej.
Darwin ma swoje mankamenty i marnowanie setek. Tylko jak go nie ma na boisku, to tych setek nie mamy.
Jak ktoś chwali Hojlunda i Jacksona i uznaje to jako jakiś punkt odniesienia do Nuneza, który de facto jest naszym najlepszym ofensywnym zawodnikiem po Salahu to xD.
to ja mam swój punkt odniesienia. Nunez jest w tym sezonie lepszy niż Vinicius i Rodrigo razem wzięci xD.
Bawmy się dalej
Jedno się w tej twojej narracji nie zgadza. Ja nigdzie nie chwalę ani Jacksona ani Hujlunda. Napisałem jedynie, że te same osoby, które wyśmiewają tych piłkarzy równocześnie wynoszą Darwinka pod niebiosa, co jest absurdalne biorąc pod uwagę, że ww. wykręcają lepsze liczby (jeden w LM, drugi w EPL).
A co do tego, że jest najlepszy po Salahu, to akurat kolejny dowód na to, że Egyptian King ciągnie tę drużynę kolejny sezon na własnych barkach. Bez niego bylibyśmy tam gdzie united, albo i niżej.
Ktoś musi wykańczać sytuacje które wytwarza cała drużyna ale nie mogę powiedzieć, że on ciągnie ten wózek w pojedynkę. Cała drużyna gra obecnie bardzo dobrze, pomoc zaczyna funkcjonować jak należy. Bramki Salaha w dużej mierze to efekt pracy całej drużyny, ale Nunez obok niego się najmocniej wyróżnia.
Ja tych liczb lepszych u Hojlunda i Jakcsona nie widzę. Nunez ma 7 bramek i 5 asyst w 15 meczach, więc wygląda to bardzo dobrze póki co.