Darwin Núñez

Gvardiol, Caicedo, Grealish. Czasem trzeba przepłacić co by pozyskać zawodnika wartego z polowe z tego i wzmocnić zespół.

To Jego 14 zmarnowanych setek przy 4 bramkach to jest jakiś kryminał.

6 polubień

xG ma na poziomie trochę powyżej 7, więc niezły farmazon wrzuciłeś. Zgadza się tylko, że powinien mieć prawie dwa razy więcej goli

No, fajny farmazon xd

Farmazony to ty tutaj wypisujesz.

2 polubienia

Przecież wczoraj koncertowo zmarnował setkę strzelając prosto w bramkarza - nie że bramkarz wybronił ręką, nogą, wykazał się czymś wyjątkowym - po prostu uderzył prosto w niego.
W akcji bramkowej zaś należą mu się brawa za walkę do końca, ale kilka sekund wcześniej, idąc w przewadze i wycofując piłkę, zrobił to niedokładnie, powodując z dobrej sytuacji stratę, a podanie było banalne.

2 polubienia

No właśnie, przecież On wczoraj nic wielkiego nie zagrał, a nawet zmarnował tą setkę . Jedyne za co można go pochwalić to ten odbiór, który i tak był na pograniczu faulu + po Jego stracie. Asysta to nic specjalnego, proste podanie do Szobo, który stał bez krycia w polu karnym. Tu nie ma się nad czym spuszczać.

2 polubienia

Czy Darwin to rozczarowanie? Oczywiście! Czy Darwin to wzmocnienie zespołu? Tak.

Tak bym to określił. Bez topowego goleadora może nam być ciężko w przyszłych sezonach. Całkowicie poważnie uważam, że powinnismy zrobić wszystko aby przekonać Mbappe do spróbowania PL.

Ja myślę, że Mbappe by nawet chętnie spróbował. Natomiast kwota, za jaka trzeba by było go kupić (można się zawsze po sezonie zgłosić jak będzie za darmo ale wtedy każdy chętny będzie w tym również City) i przede wszystkim wynagrodzenie wraz z bonusami może być ciężkie do zrealizowania

Nie wiem co jest prostsze. To wczorajsze podanie nad którym Edum się nie spuszcza czy gole wbijane ogórkom w Lidze Europy. Zadecydujmy.

1 polubienie

Mimo wszystko w wątku Nuneza warto wziąć pod uwagę to, że on wcale tak dużo minut w dorosłym futbolu nie ma, wszystko przez zerwane więzadła w młodym wieku. Czy Nunez spełnia oczekiwania za kwotę jako za niego wyłożono? Nie nie spełnia, obecnie nie jest wart kwoty wydanej przez klub. Czy Nunez poprawia naszą grę w ofensywie i ma wpływ na rezultaty spotkań (raczej w pozytywnym kontekście) tak ma. Pozostaje mieć nadzieję, że Darwin zacznie strzelać i rozwinie się w związku z zdobywaniem większego doświadczenia na najwyższym poziomie. Póki co widać progres w jego grze w stosunku do poprzedniego sezonu (lepsze decyzje, zdecydowanie lepszy pressing).

7 polubień

Myślałem, że Darvin jest beznadziejny ale ma mocną konkurencje w Chelsea. Tam to dopiero parodie napastników biegają za gruby hajs…

Diaz i Gakpo w przybliżeniu kosztowali tyle samo co sam Darvin a dają drużynie dużo więcej, szczególnie Holender.

Co Diaz daje więcej? Ani goli, ani asysty, jedyne co to robi wiatr na skrzydle z którego nie wiele wychodzi. A chciałem zauważyć że jak Nunez nie strzeli / za asystuje to się mówi że samo pomaganie przy tworzeniu akcji to za mało

3 polubienia

Sprzedali mu dom, samochód i psa żeby pokryć Darwina wiec zrozum człowieka :frowning:

Nunez zasługuje na to aby mu pozwolić dograć ten sezon w spokoju do końca. Jeśli na koniec maja będzie miał ~5 bramek w lidze to będzie się trzeba pochylić na jego osobą w kontekście transferu wychodzącego. Jeśli będzie miał chociaż koło 10 ale asysty wzrosną również proporcjonalnie do tego co jest do tej pory no to wtedy dałbym mu ostatnią szanse i zostawił w drużynie. Jak nagle odpali i przekroczy chociaż granice 15 goli w dalszym ciągu dokładając asysty… odczepiłbym się od niego przynajmniej na jakiś czas. Tyle ode mnie.

1 polubienie

Pierwsze pół roku Diaz miał fajne , teraz jest raczej hamulcem.

Gakpo na środku ataku prawie nic nie daje, wczoraj po pierwszej połowie zapomniałem, że jest na boisku.

Na skrzydle to inna historia i w drugiej połowie wyglądał lepiej niż Diaz od początku sezonu.

Nunez z tej trójki wygląda najlepiej, ale to jeszcze nie poziom prime Firmino, już nie wspominając o prime Mane.

Kiedy Darwin wchodzi na boisko my od razu odżywamy, ale wykończenie musi poprawić bez wymówek.

Wczoraj po tym jak znowu strzelił na pałe w bramkarza to miałem myśli od razu ocho zamiast spokojnego 2:0 zaraz będzie 1:1.

Na szczęście inaczej to się skończyło, mimo wszystko nie w każdym meczu będzie tak kolorowo.

1 polubienie

Ja krzyknąłem „pie***ny kloc. Jednak mieli racje” po czym pukłem się w głowę. Bo chłop zwyczajnie jest dobry tylko że żaden z niego egzekutor. Raczej przepłacona zaktualizowana wersja Firmino.

Wczoraj w pierwszej połowie nasz atak nie miał chyba ani jednej akcji gdzie oddali strzał, po czym wchodzi Darwin i z lekkością tworzy z chłopakami z 2/3 akcje.

Salah chyba ma delikatny dołek od natłoku spotkań, bo od 3 meczów trochę wygląda jak duch.

Wcześniej też już miał takie okresy w karierze, ale właśnie wtedy formę odpalał Mane czy Firmino i jakoś to się kulało.

Teraz serio chyba jak Salah przestaje strzelać to nie ma komu tego robić.

Myślałem, że Gakpo, teraz wystrzeli z formą i złapie parę bramek z nadchodzących meczach, ale znowu wygląda jak na początku sezonu.

Diaz też nie potrafi ciągnąć wagonika.

Można trochę się martwić, bo to drugi mecz z rzędu gdzie cała trójka nie ma bramki.

Z crystal to się może jeszcze uda, ale na Arsenal atak musi się ogarnąć.

Ale wy cały czas porównujecie Gakpo do Nuneza? Jaki jest sens? Gakpo to nie jest środkowy napastnik, to że Klopp Go tam ustawia to krzywda dla Holendra. Zawodnicy o kompletnie innym charakterze.

3 polubienia

tylko odkąd go kupilismy to tam gra, więc chyba taki był zamysl jak go Klopp kupowal i chyba z nim o tym rozmawiał. Czy kupil skrzydlowego, żeby wbrew jego woli grac nim na środku, gdzie się nie sprawdza?

Ciekawe czy drugi nienawidzony za cenę wkoncu odkupił swoją dusze ba forum xD