Nunez zmiana. Mam nadzieje, że zmiana czysto taktyczna.
Klopp nigdy nie robi zmiany w przerwie gdy nie musi. Pewnie coś poczuł i nie chcą ryzykować.
Jest szansa że to zmiana taktyczna bo przez kontuzje Jonsa i Joty Jurgenowi zostało tylko jedno okno na zmiany w czasie meczu.
Jurgen Klopp confirms Darwin Nunez “felt something” so he was taken off at half time as a precaution.
Szkoda, bardzo dobrze wszedł w ten mecz, w miarę szybko strzelona bramka - mógł w końcu się pokusić o dublet, bądź hat tricka, patrząc na to jak wygadał mecz w drugiej połowie.
Oby był dostępny na Luton.
Wykończenie akcji bramoowej przez Darwina rewelacyjne, ale Urus nie miał możliwości podawania do Joty, bo Portugalczyk w tej akcji cały czas biegł na pozycji spalonej - gdyby Darwin podawał byłby ofsajd.
Muszę w końcu pochwalić Andy’ego Nuneza, co prawda bramkę zrobił głównie Jota swoim sprytnym zgraniem ale to w końcu Andy zachował się tak jak na rasowego napadziora przystało i wykończył akcję bez głębszych kalkulacji głupich kiwek czy podań - w dodatku efektowną podcinką, brawo.
Zrobił co powinien, choć miałem w głowie że jednak przestrzeli. Do tego czasu bezproduktywny, gra toczyła się obok niego, przy Diogo i Diazie.
Dobry mecz Nuneza, walka, dobre decyzje i wykorzystana 1 vs. 1. Może być bardzo ważny do końca sezonu
Szczerze to bardzo dobrze że Darwin skończył tak akcję i że nie podał Jocie. Na pewno taka bramka doda mu pewności siebie, i chłopak jeszcze bardziej uwierzy w to że naprawdę może strzelać z każdej sytuacji. Oby tylko zdrowie mu dopisywało, bo co jak co zaraz po Salahu jest naszym najważniejszym graczem w ofensywie i pomimo tego że miał kilka pudeł w tym sezonie, to rozgrywa bardzo dobry sezon!
Jak strzelił nad bramkarzem to przez sekundę pomyślałem, że piłka wyląduje na trybunach, ale strzał Darwina był perfekcyjny, a wybrał najtrudniejsze rozwiązanie.
I jeszcze jedno - Jota w tej akcji biegł przed Dawinem, gdyby Urus podawał do Diogo to pewnie byłby spalony.
Właśnie zamierzałem zapytać “przyznawać się, kto już widział piłkę na trybunach” ale kontuzja Joty zabrała mi ochotę do śmieszkowania
Na Twiterze pojawiło się info, że Nunez może ominąć mecz z Chelsea.
Post został scalony z istniejącym tematem: Humor
Panie kolego ale nie bawmy się w hipokryzje. Pan Viking jednak bądź co bądź ale był długo kontuzjowany.
To tak bardziej humorystycznie xD
Ma dziś przejść “scan”, żeby sprawdzić co tam poczuł w meczu z Brentford.
Kurna, oczywiście musiałem dać go na potrójnego kapitana w FPL… Ogólnie to może być w tym trochę mojej winy, bo zawsze jak mam go na kapitanie, to źle to sie to kończy ![]()
Wniosek jest prosty
![]()
Nie dawać go na kapitana
![]()
Chłop tak się ucieszył że prawie biednego Jonesa ze schodów zepchną
https://twitter.com/TheAnfieldWrap/status/1761850416164229425?t=fhkogLZtyL8WZDKmkXM3VA&s=19