Darwin Núñez

No dokładnie, po meczach nawet jak Darwin zagra 2 minuty, to najwięcej rozmów jest na jego temat :smiley: Jest jaki jest, prawda taka że napastnik za 80 mln nie prezentuje poziomu który by nas zadawalał, dlatego jakby tylko była możliwość go sprzedać to bym się nie zastanawiał a za jego próbowałbym chociaż ściągnąć Isaka z Newcastle. Czas bronienia Darwina już minął, jak Jota wróci to Darwin w hierarchii spadnie na 5 miejsce, także trzeba się mocno zastanowić co z nim zrobić w lecie.

1 polubienie

Nie znacie się, Darwin się dobrze ustawia i otwiera przestrzenie, dzięki czemu brylują Gakpo i Salah. Dla mnie jest GOATEM

3 polubienia

Problemem nie jest 80mln za niego zapłacone, tylko że on prezentuje poziom napastnika za 5-10mln z ligi Argentyńskiej, którego byśmy wzięli na próbę, czy warto tam inwestować. Wtedy jednak nie byłoby go szkoda “odstrzelić”. Darwin myślałem, że o ile słaby ma początek, to chociaż trochę z roku na rok będzie więcej pokazywał. Tutaj niestety tego nie ma, Klopp próbował, Arne wymyśla mu nowe zadania na boisku, by zatuszować brak liczb, ale to dalej nie to. Niestety, każdy widzi że odpowiedni napadzior obok Mo robiłby prawdopodobnie podobne liczby do niego, jak nie lepsze, bo obrona przeciwnika wtedy byłaby zagubiona, komu podwajać krycie, a kogo nieco bardziej odpuszczać.
Pomijam fakt, że sprowokować go jest tak łatwo, jak nauczyć się paru słów po angielsku do wywiadu, hehe :joy: co potem przekłada się na to, że oglądam mecz z nadzieją, że nie odjebie niczego na czerwoną kartkę. Masa wiary w niego niestety nie pomogła i nie wierzę, że pomoże.

2 polubienia

Inaczej to zapamiętałem

3 polubienia

Największym problemem Nuneza jest to że został kupiony za ogromne pieniądze, po to aby być snajperem z najwyższej półki i nic więcej. Jakby zamienić mu pozycję i kazać mu grać takiego Szobo to moim zdaniem nikt nie miałby mu nic za złe. Świetnie pracuje, biega, jest nieustępliwy, ma nawet dobry drybling. Ale no niestety został kupiony jako odpowiedź na Haalanda i lekko mówiąc, jemu nic nie wychodzi w tym temacie.

1 polubienie

Ja bym go za mikroskopem posadził i kazał szukać lekarstwa na Ebolę pewnie podobne byłyby wyniki. Aby grać na środku to trzeba mieć mózg tam się organizuje grę całego zespołu. Jego największym problem jest to, że jest przeciętnym napastnikiem, którego kupiliśmy po jednym dobrym sezonie w ogórkowej lidze i to już byłby koniec tego zagadnienia.

1 polubienie

Poczekam do końca meczu 25.05.2025 z Crystal Palace, nawet jeżeli do tego momentu nie strzeli ani jednej bramki. :slight_smile:

Mo uważa, że najlepiej mu się gra z Darwinem, wbrew obiegowej opinii, że Nunez sie do niczego nie nadaje :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Nunez to jest bardzo pożyteczny piłkarz, ale niestety przeciętny napastnik. Nie umie dobrze kończyć akcji. Ale ściąga na siebie obrońców, jest szybki i silny, dużo miejsca tworzy innym, a teraz jeszcze głębiej się cofa i ciężej pracuje niż za Kloppa. Dzięki czemu Mo może mniej biegać i też ma więcej miejsca.

Może najlepiej mu się z nim gra, bo na jego tle najlepiej wygląda :wink:

Myślę, że ciężko się spodziewać, że powiedziałby coś złego o koledze z drużyny :slight_smile:

2 polubienia

Niezły duet w końcu razem mają 15 bramek i 9 asyst w lidze

3 polubienia

Myślę, że dużo masz racji w tej wypowiedzi.

@GingerElf @Roan nie kopcie leżącego xD

@AquerdationLFC ale specjanie go wyróżńił, mógl tak powiedzieć o każdym innym, ale akurat powiedział o nim. Moim zdaniem chłopaki chcą, aby mu się udało/dodać mu pewności siebie i wiedzą, że wcale taki zły nie jest.

Jak już go pytali to musiał kogoś wymieniać po prostu - może też szczerze tak uważa i nie byłbym zaskoczonu. Znaczy ja stoję na stanowisku, że nie jest tak zły jak go większość maluje, ale poziom irytacji jest wysoki i trochę uzasadniony, bo chciałoby się od niego więcej. Chociażby z kilka takich meczów w sezonie jak miał Isak z nami- że bierze i robi coś po prostu sam z niczego.

1 polubienie

Każdy z nas zapewne może oprócz kolegi Blancika chciałby, żeby Nunez grał lepiej i ładował po 20 bramek i asyst w samej lidze. Jednak no musimy radzić sobie z tym co mamy :smiley:

1 polubienie

Darwin jest juz legenda…tego forum poniewaz o nikim tak czesto i duzo sie nie pisze.
Jak nic trafi kiedys do forumowej druzyny wszech czasow :joy:

Jeszcze jakby tak bramki zdobywal to Mo czy inny Ian przy nim by wysiadali :crazy_face:

1 polubienie

Nunez ma dobry drybling na pozycję ofensywnego pomocnika? Przecież on cały drybling bazuje na szybkości, czyli kopnij piłkę do przodu i dobiegnij szybciej niż obrońca. A nie na idealnym trzymaniu piłki przy nodze i wywijaniu jakichś przeplatań nogami jak jakiś Neymar, czy Ronaldinho.
On za cholerę nie odnalazłby się w sytuacji, gdzie musi minąć zwodami dwóch rywali na małej przestrzeni.

1 polubienie

Racja ;D nie mogłem uwierzyć jak zobaczyłem, że liczba postów tutaj jest dwa razy większa niż u Salaha…

3 polubienia

Strach pomyśleć jaki tu byłby hejt na skuteczność Nuneza gdyby kosztował z 80 mln

7 polubień

Tego jest juz za duzo :frowning: