Darwin Núñez

Jesteś kolego. Ktoś kilka dni temu wspominał o tobie :wink: że masz bana albo coś . Oczywiście piszę do happy blancika

1 polubienie

Na tym forum chyba nic się już nie dzieje poza tematem Darwina, wieje nudą, także gdzie indziej nawet nie zaglądam, choć i ten temat mnie już mniej interesuje, bo w końcu wygrałem - wyszło na moje, przyszedłem tylko po swoją wygraną flaszkę na 8 miesięcy przed końcem zakładu, easy.

Moderatorzy tutaj to forumowa policja, użytkownicy też jacyś dziwni, kiedyś, te 15 lat temu to było…

4 polubienia

Powiem tak. Sytuacja z Nunezem nie jest katastrofalna. Na pewno jesteśmy wstanie odzyskać za niego większość umoczonej kasy a obecnie jest dostępnych kilka, relatywnie i potencjalnie niedrogich alternatyw godnych do rozważenie: David, Pedro i Marmoush. Każdy z nich teoretycznie o niebo lepiej pasowałby do naszej taktyki i każdy gra głownie środkowego napastnika. A przede wszystkim strzelają bramki z o wiele większą regularnością niż nasz Urugwajski Braveheart. Nietrafionym natomiast byłoby wywalenie podobnych pieniędzy co za Nuneza i np. próba sprowadzenia Gyorekresa. Bo to potencjalnie mógłby być jak w wierszyku deal siekierki na kijka.

1 polubienie

To już lepszy walczak Nunez :rofl:

100m za Rashforda, na pewno, szczególnie że nawet tak słabe źródło jak Daily Mail dziś pisało o max 40 milionach, zejdźcie na ziemie, serio.

1 polubienie

E no weź. Dwóch robiących nieustanny postęp ciekawych środkowych napastników. Może nie są to na dzień dzisiejszy mega gwiazdy ale taki Marmoush idzie jak burza w tym sezonie.

@Roan nie jestem skautem. Rzuciłem najbardziej oczywiste ekonomiczne opcje. Pewnie jest z 20 innych ciekawych graczy dostępnych ze mniej niż 80 mln.

Davida widziałem z 2-3 mecze to nigdy się nie rzucał w oczy. Do tego rok kontraktu miał i zero chętnych to też daje do myślenia.

Pedro nie ma jakiś imponujących statystyk w całej karierze. Może zaraz zniknąć jak ten Ferguson. Do tego Brighton i tanio to się chyba wyklucza.

Marmoush, nie wierzę w napastników z Bundesligi w PL, jeśli nie są klasy światowej jak Haaland czy Lewy.

juz o tym pisałem, ilu szlo jak burza w Eintrachcie a potem dalej zrobilo kariere?

1 polubienie

takie zaślepianie się na klub nie ma znaczenia moim zdaniem. skreślamy więc wszystkie talenty z benfici przez nuneza, ale nie patrzymy na to jak rozwinął się tam dias czy grimaldo

To paradoksalnie trzeba iść all in po Gyokeresa bo jest ze Sportingu i został raz wypluty przez inną ligę, casus Bruno Fernandeza :smiley:

nie mówiąc już co ostatnio się stało gdy król strzelców bundesligi przeszedł do premier league. nie bawmy się w przesądy bo to bez sensu. myślę ze ten marmoush grając jutro z fulham dałby więc niż darwin. smutne, ale prawdziwe niestety

Ja bym mimo wszystko próbował ściągnąć wpierw zawodników na inne pozycje. Środkowy obrońca oraz dobry defensywny pomocnik. Gdyby te pozycje zostały wzmocnione to mielibyśmy już całkiem dobrą głębię na każdej pozycji. Napad i tak mamy mocny, wrócił Jota w końcu.

5 polubień

Jako częsty obrońca Nuneza muszę powiedzieć, że chłop nieźle zdupił.

Miał nowego trenera , kontuzję Joty i to po prostu był czas gdzie chłop musiał pokazać swoją wartość i po prostu spiąć jaja na ten moment.

On zupełnie zmarnował tę okazję i teraz może sobie pomarzyć o pierwszym składzie.

Wrócił lepszy Jota, a i jako zmiennik będzie miał ciężko , bo Gakpo czy Diaz też będą musieli rotować i po prostu zjedzą jego minuty.

Nadal trzymam za niego kciuki, ale nie będę kręcił nosem jak zniknie z planów Slota.

5 polubień

Skąd założenie, że nie pokazał swojej wartości?

Czyli znasz się na niej lepiej niż skauci z Benfiki oraz Klopp ?
Pewnie zarobiłeś sporo kasy dzięki swojej wiedzy, mam nadzieję, że nie zmarnowałeś potencjału.

Bardzo często obrażasz innych i twoje zachowanie nie wnosi nic wartościowego do dyskusji.

Dowiemy się zapewne w letnim okienku transferowym i na koniec sezonu.

Chyba na Darwina, gra w LFC i zarabia sporą kasę.

2 polubienia

Dokładnie. Gdy został jedynym napastnikiem, na szpicy zaczął grać Diaz który nigdy tam nie grał. To mówi wszystko. Ratuje go jedynie kilka dobrych asyst w tym sezonie, ale to jest już po prostu szukanie na siłę… chłop nie ma tutaj przyszłości.

1 polubienie

Zgadzam się w 100%, zupełnie nie wykorzystał szansy.

1 polubienie

Po powrocie Joty i wystawianiu Diaza na środku Darwin zostaje jako trzeci wybór, a nie zapominajmy, że Chiesa również może grać na środku.

Nie czepiałbym się aż tak tej wypowiedzi i już ci powiem czemu. Może sformułowana nazbyt buńczucznie aale… my kibice widzimy to co widoczne. Trenerzy i skauci ci najlepsi nie dość, że mają zmysł to jeszcze dysponują masą drobniejszych statystyk. To, że ktoś ma super technikę albo szybko biega to są składowe które my możemy dostrzec sami, trenerzy często idą trochę za zmysłem i za składowymi których tak łatwo nie jest dostrzec. No i niejednokrotnie się mylą bo taki jest to zawód. Stąd masz potem kwiatki jak Nunez za 80 mln czy Nunes za 60. Jeden i drugi to placek i my jako laicy możemy wytknąć ich placem i krzyknąć z satysfakcją “ahaa wiedziałem, że to będzie kaszana”. Ale to nie jest takie proste. Salah czy Kevin De Bruyne są tego najlepszymi przykładami. Ryzykujesz wtope transferową i stracone miliony. Zyskać możesz natomiast jednego z najlepszych w historii.