Ja dzisiaj go będę bronić. To był mecz, który trzeba było przepchnąć chciejstwem, charakterem czy jakkolwiek to nazwać. Kopać piłki nie potrafi, to już wszyscy wiemy. Wiemy też, że piłka mu często przeszkadza. Ale chociaż były chęci walki u niego. Co prawda idiotyczna i mógł z tego powodu z boiska wylecieć, ale była. A wyszło u nas w pierwszym składzie dwóch wychowanków (xDDD), którzy żadnej chęci do walki nie pokazali.
Dzisiaj przegraliśmy obroną, nie Nunezem.
wszedł, dostał bezsensowną kartkę za umyślny, bandycki wręcz faul na De Lightcie i pauzuje w kolejnym ligowym meczu… mam nadzieję, że nie będzie go już wtedy w klubie, bo patrząc w jaki sposób on tą kartkę złapał, odechciewa się oglądania kogoś takiego w barwach The Reds.
Darwin dziś pierwszy raz zrobił coś z korzyścią dla zespołu i dzięki żółtej kartce wyeliminował się sam z kolejnego spotkania
Pauzuje w kolejnym meczu, którym będzie mecz pucharowy z Tottenhamem. Czyli można być spokojniejszym, że nie wyjdziemy w 10.
Mała poprawka:
W 9, bo przecież na boisku nie był jeszcze Trent.
Wrzuciłbym go do drużyny U23, ale boję się, że pozabijałby tamte dzieciaki. Typowy Nunez – wchodzi na boisko, gdy robi się gorąco, a jego głowa kompletnie nie dojeżdża. Głupia żółta kartka, zresztą już piąta w tym sezonie. Gorsze zbierał chyba tylko Firmino, gdy po bramkach ściągał koszulkę. Chłopak zamiast skupić się na rywalu, powinien skoncentrować się na grze i na tym, do czego został sprowadzony – strzelaniu bramek. Do tego wszystkiego spartaczył kluczową akcję, bo zamiast wypuścić Jotę na czystą pozycję, włączyło mu się holowanie. Zamiast grać zespołowo, biegł prosto na ścianę.
więcej kartek w premier league niż g/a…
jedno co mógł zrobić dobrego, jakby Yoro nie trafił w piłkę to byłby karny.
Mnie ciekawi natomiast jedno, zaczęlismy inaczej grac, że nie ma tylu setek co we wczesniejszych sezonach?
Nie gramy już tyle lag na niego a w grze kombinacyjnej drewniak się nie odnajdzie
Wydaje mi się, że Slot wrócił do koncepcji fałszywej 9 i to znowu skrzydłowi są bardziej odpowiedzialni za bramki. Dlatego Pedro, Cunha czy David byliby dobrym wyborem w tej taktyce.
Pedro w tym sezonie IMO poziom niżej od Cunhi. David niewiadoma, aczkolwiek regularny w L1 oraz tańszy od powyższej dwójki i to sporo (niezależnie czy byśmy go spróbowali teraz czy w lato).
Każdy jednak wydaje się sporym upgradem względem Nuneza, któremu wydaje mi się czasami, że piłka przeszkadza, nawet te dograne w okolicy 16tki. On to mógłby po prostu biegać od piłkarza do piłkarza, ujebać kogoś z bara i na tym zakończyć mecz.
Ja bym sprobowal sciagnac Davida. Pewnie ma wysoko sufit a i tani wiec dla FSG kandydat odpowiedni.
David w kalendarzowym 2024 w liczbie goli numer 4 w najlepszych ligach, po Salahu, Kane, Mbappe. Nawet nie ma zbytnio plotek na jego temat, a urugwajski golleador ma jeszcze 3,5 roku kontraktu i katowania nas.
Wszystkie portale podają, że Nunez opuści mecz ligowy z Nottingham Forest, ze Spurs i później w Pucharze Anglii będzie mógł zagrać, co mnie cieszy. Niech w pucharach grają rezerwowi, a w ligowych napastnicy, którzy mają więcej bramek niż kartek.
Broniłem Nuneza i ogólnie cały czas myślałem że zaskoczy ale po wczorajszym meczu stwierdzam że jest do odstrzału, musimy iść po nowy numer 9. Wygląda w tej drużynie jak ciało obce, poza zaletami fizycznymi jak szybkość to technicznie jest mega słaby i potyka się o własne nogi, bardzo drewniany zawodnik. Do tego jest głupi, ta wczorajsza żółta kartka kiedy wszedł i zarobił ja totalnie bez sensu wpłynęła później na to że grał na alibi i bał się odbierać pilke że skończy się faulem i wykluczeniem z meczu. Mega słaby wczoraj występ wręcz nie do zaakceptowania i trochę błąd Slota że go wprowadził a nie zostawił na boisku Gakpo , który jest w dobrej formie i z nim może by się coś udało jeszcze ukłuć. Podsumowując Nunez do odstrzału w lecie, z niego już nic nie będzie może się odbuduje w innej lidze.
Ciekawią mnie te jego walory. Szybki ? Wczoraj wszedł z mnóstwem sił, a przegrywał pojedynek szybkościowy z gościem, co miał w nogach 75minut. Kiedy poszła do niego długa piłka byłem pewny, że wygra sprint i będzie z tego akcja. On nie ma szybkości albo obrońcy mu spokojnie dorównują. Głowa to już inna sprawa, nie wytrzymuje ciśnienia takich meczy, szukał zaczepki i znalazł. Nie jest to typ zawodnika, co zrobi różnice z ławki.
myślę, że tego jak fatalny okaże się w tym sezonie Darwin Nunez to się nawet @HappyBlancik nie spodziewał. W końcu dosięgnął legendy Pana Andiego i kongijskiego Krystiana ![]()
Nunez jest lepszy, gdy wchodzi i to rywal musi gonić wynik, niż wtedy gdy wchodzi i to my musimy atakować. Ma wtedy więcej miejsca i jego walka daje lepsze efekty, jak w meczu z Man City. Wczoraj wszedł i zrobił ładną akcję, po której na żółtą kartkę sfaulował go De Ligt. Później niestety było już gorzej.
Będę zdziwiony, jeśli latem zostanie. Edwards jest ponoć specjalistą od sprzedaży, więc powinniśmy coś wyczarować. Chętni będą, napastnicy zawsze są w kręgu zainteresowań, aczkolwiek trzeba się liczyć, że kasy już nie odzyskamy, zwłaszcza że w tym sezonie ma słabsze liczby.
Co się stało, że ten gość przychodząc tu zaliczy taki zjazd. W benfice brylował, ale w lidze portugalskiej i tylko przez jeden sezon. Tu zamieszczam kompilacje i w drugim występ przeciwko naszej drużynie w lidze mistrzów. Na kompilacjach nawet Antony może dobrze wyglądać, ale liczby mówią, że miał 26 goli w lidze przez sezon.
Kompilacja:
https://www.youtube.com/watch?v=qFpR8vNX118&ab_channel=LUTYHD
Występ przeciwko LFC
https://www.youtube.com/watch?v=Pieq420TSOg&ab_channel=AnfieldLegend