Darwin Núñez

Benfica to w ogóle dziwnych tych napastników miała, tam koxy gdzie indziej już srednio albo źle, z wyjątkiem.
Di Maria to top1 co grał bardzo dobrze gdzie indziej(oprócz mułów), a takto moze jeszcze Jimenez dobrze sobie radził( aktualnie ma 8 goli). Można powiedzieć czym drożej to gorzej ;D

1 polubienie

Na moje to Darwin to typ zawodnika który potrzebuje Ojca, osoby która go weźmie pod pachę i poprowadzi…

Dziwi mnie tylko fakt, że za Jurgena Darwin dochodził średnio co 5 min do sytuacji bramkowej bądź oddawał strzał. Za Slota oddaje jeden strzał na mecz. Coś ewidentnie tutaj nie gra.

4 polubienia

Czy to zawieszenie za kartki Darwin sobie odpokutuje w EFL/FA? Czy nie zagra z Forrest?

Niby tak, ale jednak wyniki świadczą o czymś innym. Inna sprawa, że Darwin w ogóle gra fatalnie w tym sezonie. Ale dopóki są wyniki, to dla mnie bramki może strzelać nawet Robertson i Alisson, a nie Darwin i Jota.

Gdzie sie podziewa zawodnik z tego dwumeczu :face_exhaling:
Dlugo wierzylem w Darwina, ale ten sezon ma katastrofalny. Brakuje mu dynamiki, ciagle spalone i juz nawet w poprzeczki nie trafia bo nie dochodzi do sytuacji.
Wypozyczenie lub sprzedaz, oferty powyzej 50m euro powinnismy brac.

Ogólnie liga portugalska to nie liga angielska. Dużo łatwiej tam zdobywać bramki. Liczni goleadorzy stamtąd nie sprawdzali się w lepszych ligach - Nunez, Ramos, Taremi, Carlos Vinicius, Jackson Martinez… Z Gyokeresem myślę, że będzie podobnie. Bądź co bądź odbił się już raz od PL, a i w drugiej Bundeslidze i Championship długo nie strzelał. By strzelać tam bramki wystarczy być dość szybkim, dość silnym i dobrze dokładać nogę.
Inna sprawa z kreatorami. Rozgrywający, którzy słyną z techniki użytkowej dość często później mają ciekawe kariery w mocniejszych ligach. Taka specyfika technicznych, mało taktycznych i ofensywnych lig.

1 polubienie

Nie zagra jeden mecz - z Nottingham. Zawieszenie za żółte kartki obejmuje wyłącznie mecze Premier League. Czerwona kartka pozwala odbywać zawieszenie zarówno w meczach ligowych jak i pucharowych.

Nunez nawet na tle czwartoligowca nie wygląda :smiley:

Jak cała nasza drużyna

To paskudny mecz dla Darwina. Bronią w 6e polu karnym, a my gramy powoli. Darwin nie wyróżnia się negatywnie. Ma asystę, piłek nie traci. Bramkę strzelił i można uznać za dobry występ.

Taki eliott traci 5razy więcej piłek i nikt nie napiszę.

Jakby nawet i pięć bramek strzelił to by jeszcze narzekali, także nie ma co brać pod uwagę tutaj co poniektórych. Prawdopodobnie odejdzie po sezonie, ale tak jak wcześniej kibice mieli swojego kozła ofiarnego w postaci Lovrena, potem Hendersona tak teraz jest nim Nunez, jakby nie grał to zawsze będzie hejtowany.

3 polubienia

Dobra pierwsza połowa Nuneza. Wyraźnie zaznacza swoją pozycję. Oby to był początek czegoś dobrego.

Pan napastnik nie potrafi strzelić nawet z 4ligowcem. Nie zapraszam do dyskusji
@Risg ważne, ze dużo biega i walczy.

5 polubień

Bo on nie strzela ogórkom i byle komu…

@osi Ja już pisałem tutaj z miesiąc temu, że nie ma sensu pisać w tym temacie. Nunez od dawna jest spalony i pewnie odejdzie latem. Więc nie ma co się podniecać że znów nie strzelił bo to było pewne.

@CzerwonyBartek Za Kloppa jeszcze coś grał, w tamtym sezonie był drugi w kanadyjce za Salahem. U Slota to już jest tragedia od dłuższego czasu.

1 polubienie

Ogólnie broniłem mocno Darwina, ale tak po dzisiejszym spotkaniu i to bez cienia ironii Danns>Nunez.
Młody jest sprytny, gra na jeden kontakt, fizycznie silny, do tego wysoki, a przy tym dynamiczny i chyba lepiej będzie go ogrywać niż trzymać w piwnicy a na napadzie wymieniać Jota/Nunez/Diaz.
Darwin jakby pod Slotem totalnie zgasł i więcej widać u niego frustracji niż gry.

1 polubienie

Od października zakopał się tak psychicznie że zrozumiałem że nie ma dla niego już u nas miejsca. Niestety widać że jego pewność siebie uszła womencie w którym okazalo się że to jota jest przed nim. Sprzedać w lecie, pożegnać ucziciwie bo serducho dawał zawsze i pamiętać jakiego typu graczy nie potrzebujemy

1 polubienie

Ten wątek jest ewidentnie do zamknięcia, nie ważne jak chłop zagra to i tak się na niego pomyje wylewają.

Niesamowite że chłopak z akademii jest lepszym napastnikiem od tej ciamajdy za 80 mln. Ten transfer pociągnął na dno Warda oraz skrócił kadencje Kloppa :sweat_smile:

4 polubienia

Do sprzedania. Milan dawaj te 50 milionów.

Biedny Darwin, sami hejterzy… przecież strzelił 1gola w ostatnich 12 meczach, o co wszystkim chodzi?

7 polubień