śmiem w to wątpić. Że sie fajnie pokazał w 15min na tle 4 ligowca i to przy naszym prowadzeniu , to nie znaczy, że jak zacznie to też fajnie zagra. Tak tylko przypomne jak po 15minutowych wejsciach Doaka juz tu część forum sadzało Salaha na ławce, żeby popatrzył jak sie gra. Jak to potem wyglądało każdy pamięta.
Oczywiście to hiperbola. Miałem na celu obśmiać doskonały dorobek strzelecki naszego asa za którego spokojnie mogliśmy mieć dwóch innych o wiele lepszych zawodników.
Ale w przypadku Nuneza jest pewność że zagra chujowo, więc dlaczego niby mielibyśmy nie wypróbować młodego z potencjałem który strzelił w seniorskiej piłce 3 bramki przez 90 minut gry?
Bo lepiej młodego wypożyczyć do Championship i niech gra regularnie. A Nuneza wpuszczać do lata, żeby coś zarobić na nim.
no jakiś powód jest, że ani Klopp ani Slot go nie wystawiają. Jak widać to nie jest Rooney, że w takim wieku odważą się na niego postawić.
Nie widziałem meczu ale uważam że ocenianie poszczególnych zawodników po meczu z czwartoligowcem nie ma większego sensu
Liczy, jak chcesz kogoś oceniać po biciu pół amatorów to możesz, dla mnie nie ma to najmniejszego sensu
A tutaj to się z Tobą zgadzam jak najbardziej
Dlaczego? Ten mecz się nie liczy czy o co chodzi?
@Kolumbjajo oceniam go patrząc na cały sezon a to, że nie potrafi strzelić amatorom jest pięknym podsumowaniem tego
Darwin strasznie sie zepsul za Slota. Oczywiscie to nie wina Holendra w tym przypadku bo dostawal wystarczajaco duzo szans. On juz tutaj nie odpali, trzeba wyciagnac ile sie da za niego i zainwestowac w Davida. Czuje ze Kanadyjczyk bedzie doskonaly do naszego systemu.
Wiecie dlaczego gra Darwin a nie dans? Bo jest lepszy. Po prostu. Jego fizyczność daje mu mega przewagę. I tka wiem że gra bardzo słabo, ale jeszcze bardziej wiem że gdyby dans grał te minuty wyglądałby jeszcze gorzej.
Młody musi pracować bo talent ma. I ma smykałkę do strzelania bramek.
Ufajmy naszym mangerom. Jeśli slot który widzi ich codziennie woli wystawiać nuneza to ufam że wie co robi.
Urus niech w zdrowiu pomoże dokończyć nam sezon i zdobyć potrójna koronę a potem niech szuka szczęścia gdzie indziej. Serducho do gry wielkie ale głową nie dojechała
Ok, mamy potwierdzenie, koniec tematu Dannsa w pierwszej drużynie
Ja mam słabość do Ursusa (za charakter) ale liga go zweryfikowała. Nie dźwignął psychicznie to raz a dwa nie widać progresu.
Chłopak od dołączenia ma problemy z wykończeniem. Przez caaaaly ten czas powinien to poprawić. Jeżeli tego nie zrobił to albo 1/ nie umie/nie jest w stanie tego zrobić albo 2/ po prostu nad tym nie pracuje. Obawiam się, że to drugie.
Bez względu jednak na to co jest przyczyna - to niezaprzeczalnie Darwin powinien powoli się pakować.
Co do Dansa to chłopak ma talent i piłka go znajduje. Musi poprawić podejście taktyczne, pressing I nabrać masy. Ja mam nadzieję, że Slot będzie go sadzał na ławce i będzie wchodził na jakieś ogony w lidze a w FA dostanie w następnym meczu wyjściowa 11.
W sensie tutaj kwestia cały czas kruchego i słabego mentalu. On się albo gotuje albo jest sfrustrowany - nic pomiędzy. Nigdy nie widzisz u niego spokoju - nawet jak strzeli gola to potem jest jeszcze bardziej naładowany.
Czy to piłkarze czy jeszcze Klopp (nie pamiętam kto dokładnie) mówili, że on świetnie wygląda na treningach i potrafi „wykańczać”, ale tylko zaczyna się mecz i u niego jest wszystko co najgorsze w głowie.
Ja myślałem, że gole go będą uspokajać, tonować, że będą u niego takie resety jak chociażby z Newcastle w tamtym sezonie… a tutaj? Po dobrym meczu najczęściej chce za mocno i szybka frustracja, często potem zaczyna się gotować bo mu nie wychodzi itd.
Ostatecznie myślę, że z tej mąki chleba nie będzie, aczkolwiek to po prostu kwestia oczekiwań i ceny. Może gdyby historia była inna i przychodził wyłącznie jako uzupełnienie to dzisiaj byłby w innym miejscu, a my mielibyśmy z niego pociechę.
Ostatecznie znowuż wracam do tego co pisałem - śmieszne jest to jak odziera się Nuneza z wszystkiego, bo pomimo swojej średniej gry i tak był naszym drugim najlepszym piłkarzem w ofensywie w tamtym sezonie xD
Ja nie wiem co Wy widzicie w tym Davidzie, taki Marmoush go zjada na śniadanie.
Ale Marmoush idzie już do City, a David jest jeszcze realny…
Z tym zjadaniem na śniadanie to wymyśliłeś. David gra 5 sezon w Lille i kazdy miał dobry, Egipcjanin dopiero drugi sezon. Więc trochę Cię poniosła fantazja.
poza boiskiem to strzelanie goli mu niezle idzie
@ynwa19 to już musisz tej całej Loreny pytać
w ogóle jej wcześniej gole strzelał Aleix Vidal z Barcy. Widać dziewczyna lubi pilkarskie środowisko xD
A ile probowal i jakie bylo xG ?
Marmusz ma tylko pół dobrego sezonu w karierze. David od lat dowozi liczby w lidze i Europie.
Od kiedy nasz talizman gra mniej to gra siadła