Darwin Núñez

Jak tu nie kochać tego wariata. Najpierw kretyn robi prawie czerwo, by za chwilę niemal wygrać nam mecz. Przecież to jak związek z borderką.

13 polubień

Darwin takimi meczami moze sprawic, że odzyskamy praktycznie wszystko za niego.
Wiele nam napsuł krwi, ale jesli dowieziemy mistrzostwa to sporą cegiełkę do tego dołoży mimo wszystko.
Z PSG tez wygrał nam mecz.

10 polubień

Ten facet to nie wie co to puls spoczynkowy. Jednak nie patrząc na nazwiska to za ten tydzień wzór. Dal kapitalna zmiana które może odmienić losy dwumeczu a teraz zapewnia nam w swoim stylu czyli chaotycznie 3 pkt.

Jeżeli o mnie chodzi pozbylbym się go w lecie, ale z 2 jota/nunez wolę urusa

2 polubienia

Darwin El Rey i tyle :red_circle::wink:

Nie grał źle w pierwszej połowie, a oberwało mu się chyba bardziej za ten absurdalny i kompletnie niepotrzebny faul. W drugiej połowie szalał i był bardzo aktywny i się zastanawiam, czemu dość szybko zszedł z boiska. Heitinga chyba mu coś tłumaczył. Wydaje mi się, że jest szykowany do pierwszej jedenastki na mecz z PSG, zwłaszcza że Jota jakoś nie zachwyca po powrocie z kontuzji, Gakpo poza grą, a Chiesa chyba całkowicie został skreślony, skoro nie wchodzi nawet przy sześciu zmianach, gdzie Diaz gra cały mecz.

Jest niemal pewne, że Darwin zagra z PSG od 1 minuty. Jego fizyczność będzie kluczowa, tak jak w pierwszym meczu.

2 polubienia

Też tak myśle. Cały czas byłem pewny że to już już ten moment a tu dupa.

2 polubienia

Moim zdaniem zmiana Nuneza spowodowana była obawą o drugą żółtą kartkę. Już go zaczynały świerzbić nóżki i chciał skrobać rywali, a to byłoby niepotrzebne. Dobrze, że go zdjęli. Czy z PSG od początku ? Nie wiem czy zachowa chłodną głowę, bo to może być kluczowe. Nie chodzi o umiejętności piłkarskie i przydatność na boisku, tylko o wytrzymanie presji meczu.

3 polubienia

Moim zdaniem Darwin został ściągnięty przez kartkę. Była tam sytuacja gdzie bramkarz wybijał i nunez oczywsice wszedł w niego na pełnej i dostał po goleniach.

Trzeba przyznać że jota wygląda katastrofalnie, ale pytanie jest inne. Jak ten mecz będzie przebiegał. Jeśli my mamy zamiar mieć piłkę i psg też będzie próbowało atakować to w takiej grze jota wydaje się lepszy. Jeśli Arne ma plan się cofnac i grać z kontry zdecydowanie lepszy będzie Darwin. Podobnie jeśli Arne ma zamiar zabrać piłkę tak jak PSG m w pierwszym meczu i starać się ich stłamsić. W takiej grze też może lepszy być nunez bo jest silniejszy niż stoperzy PSG.

No i za formę też to Darwin powinnien grać.

Wystawić Darwina od początku, będzie przepychał tego ich kapitana jak w Paryżu :muscle::blush:

1 polubienie

Nunez jest lepszy niż Jota na PSG, bo umie zbierać długie lagi i przepchnąć obrońcę. Na Jotę każda laga to była strata. No chyba, że zagramy z większą kontrolą, ale w to wątpię.

1 polubienie

Jednak to nie Nunez powinien w pierwszej kolejnosci odejsc, a Jota. Nunez musi u nas zostac, jest zbyt przydatny i zawsze zdrowy. podbic jego cene i sprzedac go po zakonczeniu przyszlego sezonu albo ew. zima.

Nie zgadzam się. Wszystko zależy od kwoty. W Europie pewnie więcej niż 40 za niego nie dostaniemy więc wtedy można się zastanowić nad zostawię iem go, ale ja i tak bym go się pozbył.

Jeśli zgłoszą się araby to trzeba go ładnie zapakować, obwinąć kokardka i zawieść własnym samolotem do panów kozojebcow

1 polubienie

Jak Nunez bedzie tak dalej gral jak ostatnio to cena wzrosnie. I dalej jest przydatny od Joty ktory jest połamańcem.

Lukaku tez mial sinusoide wartosci, mimo ze byl niewypalem w United, to odbil sie szybko w Interze i potem poszedl za ponad 100 milionow do Chelsea.

Nikt w klubie nie zgodzi sie na oddanie go za mniej niz za 70 milionow.

Ale araby w lato nie złożyły za niego oferty. Z tego co pamiętam Pearce pisał, że oferty nie było. Romanio donosił, że była ale jego nie ma co brać pod uwagę. Więc skąd wycena 70 mln, po trzech fatalnych sezonach?

Akurat Pearce to sciek informacyjny. Ludzie wiele razy wysmiali jego brednie. Nic dziwnego ze spadl z tier 1 na tier 2 na roznych grupach zwiazanych z transferowymi newsami. Dla mnie wyznacznikami informacji z LFC jest Joyce i Ornstein, ewentualnie Bascombe i Melisa. Pearce to Gebels oplacany przez klub albo slaby pismak.

Co do Nuneza. Jest wku#wiajacy, ma mase niewykorzystanych setek, ale w ciagu 3 lat po Salahu byl naszym najlepszym zawodnikiem ofensywnym. Ludzie zapomnieli juz o tym, ale nie mial u nas fatalnych sezonow, na pewno ponizej oczekiwan ale fatalnych nie mial.

A jesli Lukaku czy Havertz nabierali kolejne kluby zeby za nich placic ogromne kwoty, to sie nie zdziwie jak Nunez tez pojdzie za spore pieniadze. Kwestia popytu i podazy. Jak brakuje 9 to Nunez bedzie brany pod uwage przez wiele klubow ktore potrzebuja 9.

4 polubienia

Melissa? No way! Dobra z niej dupa, nie powiem ale jeśli ona jest Tier 1 to ja tańczę w balecie mongolskim

ej o chu tu chodzi :smiley:

ona nie jest tier 1, góra 1.5

Meliska to raczej United od kilku lat