Darwin Núñez

To oczywiste że nikt w Europie nie nabierze się na Darwina za 70m. Tu będzie wart z 45 bo napastnicy są w cenie, a on dodatkowo dość młody i zdrowy.

Musimy liczyć na to że kozojebcy się skuszą. A oni będą musieli dać koło 70. Czas pokaże. U nas skończony.

1 polubienie

6 polubień

To Darwin sie juz nagral u nas.
Teraz bedzie chory,mial drobny uraz,nie zmiesci sie w kadrze meczowej :grimacing:
Tych 5 milionow Euro “dablju” nie odpusci :joy:

1 polubienie

Ciekawe czy Elliot i Chiesa mają podobne bonusy.
Diaz za każdy występ znowu musi płacić za fryzjera Słota.

No to Nunez pograł. Wątpię by chceli płacić tyle kasy można powiedzieć za nic.

W sumie w takiej formie to jego gra niewiele pomaga. Inna sprawa że Jota też kompletnie bez formy więc od dłuższego czasu nie mamy środkowego napastnika…

Liverpool wypłaci też wiele mln innym klubom za mistrzostwo, takie klauzule wpisuje się przy sprzedaży. Do tego bonusy dla samych zawodników.

To już nie zagra. Nie daje nic, a płacić komuś za frajer 5 milionów to głupota. Te pieniądze można lepiej spożytkować.

Tu chodzi o start od 1 minuty czy wejścia z ławki też się liczą?

Chodzi o mecze w wyjściowym składzie, byłem pewien, że ma ponad 50.
Ciekawe kiedy Arne wdrożył Darwinowi blokadę wynikającą z umowy z Benfiką. Czy od razu po 49 występie w podstawie?

1 polubienie

Myślę że w trakcie sezonu nikt tego nie pilnował. Natomiast od jakiegoś czasu kiedy mistrzostwo jest pewne, nunez gra słabo i jest pewne że i klub i gracz nie chcą dalej przeciągać tej współpracy to myślę że nie ma potrzeby z niego korzystać.

Ogólnie ciekawe, bo w artykule na głównej jest mowa o 60 występach od pierwszej minuty, ale wliczając w to ligę i ligę mistrzów. A Darwin ma 59 takich występów.

Sezon wygrany, a Nunez raczej odchodzi, więc można się pośmiać, że nawet nie potrafi podać celnie do pustej :V

2 polubienia

Wygląda to szokująco. Nawet on nie jest tak słaby. Bez głowy się nie da. Przykro się patrzy bo mimo wszystko starał się

W glowie ma teraz karuzele. Wie ze klub go nie chce i ta przygoda sie konczy, pewnie tez jest bardzo zly na siebie ze nie podolal mimo starań i szczerych checi. Szkoda mi go bo to nie tak powinno sie skonczyc.

6 polubień

On niestety musi odejść dla naszego i nawet bardziej swojego dobra. On jest psychicznym wrakiem, co decyzja to zła a wykonanie też nie lepsze.
Myślę że innym, mniejszym klubie on może się jeszcze odbudować bo potencjał ma, Liverpool to okazały się dla niego za wysokie progi.

@lfc257 Pełna zgoda, ale właśnie żeby grać w takim klubie musisz umieć sobie z takimi rzeczami radzić. Andy Robertson w Celticu usłyszał że nigdy nie będzie profesjonalnym piłkarzem, grał za darmo w Queen’s Park a u nas przeszedł dwa przegrane mistrzostwa jednym punktem, dwa przegrane finały LM (o mniejszych nie wspomnę), ostatnio krytykę kibiców i sadzanie na ławie przez przeciętnego rezerwowego Greka. A jednak za każdym razem podnosił głowę i wracał robić swoje a wczoraj większy był z niego pożytek niż z Urusa. Gdyby Nunez miał mental Robertsona to byłby wymieniany jednym tchem z Haalandem ale to dzieciak w ciele mężczyzny i u nas już pewności siebie nie odzyska.

5 polubień

Jego problemem było to że źle zaczął. Akurat sezon 2022/23 był mega trudny. Kontuzje, mundial w środku sezonu, linia pomocy w rozsypce. W końcu wypadliśmy z top4… I Darwinowi trudno było dobrze wejść w zespół. Kilka zmarnowanych dobrych okazji, seria meczy bez gola - no i niestety chłop psychicznie się podłamał. Już nigdy potem nie był w stanie się z tego podnieść.

3 polubienia

Darwin Nunez źle zaczął, no ale pff… to nie ma żadnego znaczenia, że źle zaczął, parafrazując lekko pewnego komentatora. W maju dwie parady powinien klub zorganizować, jedna za mistrzostwo, druga za odejście Nuneza.

5 polubień

Drużyna może mieć dołek, przez co może być trudniej o gole - normalna rzecz. Ale ostrzeliwanie słupka w pustej bramce, czy idiotyczne decyzje nie mają z tym związku. Nawet gdy gra się ciężko, nikt mu nie bronił wbijać do pustej bramki zamiast w słupki. Wiadomo, że każdemu może się zdarzyć kiks, Nunezowi jednak te kiksy zdarzają się regularnie od 3 lat.

1 polubienie

Jak sobie pomyślę, że ktoś taki jak Nunez ma w swoim CV puchar za Mistrzostwo Anglii to aż mnie śmieszą całe te kłótnie o tym kto, co i ile razy wygrał.

4 polubienia

20 tytuł, niektórzy świętują, niektórzy narzekają na Darwina, każdy robi to co mu najlepiej wychodzi.

7 polubień