Federico Chiesa

Elliott ma niewiele więcej minut. Ostatnio Salah nie potrafił zrobić niczego, a wszedł Elliocik Kocik i w parę minut zrobił mecz. Więc to nie jest tak, że zawodnik, który siedzi na ławce nie ma umiejętności. Slot ma upatrzoną grupę zawodników i się ich trzyma. I robi to dobrze, bo wyniki się bronią. Być może to jest dobra metoda, żeby mieć betonowy pierwszy skład. A poza tym Slot mówił, że chce mieć 6 napastników. Chyba to dość oczywiste, że na rezerwie nie będziemy mieli Mekambe. A Chiesa umiejętności ma. Chyba nie trzeba o tej kwestii dyskutować.

4 polubienia

Jaki plan nie był to niestety/stety nie udało się.
Może sprowadzenie Chiesy przyczyniło się do lepszej formy Mo, tak jak na siłę szukać pozytywów w tym transferze :smiley:
Salah to zawzięta i pracowita bestia, może jak poczuł, że Chiesa ma go zastąpić, to po prostu pokazał wszystkim zainteresowanym. Iż Fede to co najwyżej może mu wodę nosić na treningu.

@Kijoraptor plan pewnie był na zasadzie, wykorzystajmy okazję, może będzie wywierał presję na Mo. Ciężko powiedzieć, ale przemyślany transfer raczej to nie był. Bo przede wszystkim Fede był nieprzygotowany, dostał kontrakt wysoki i na 4 lata. Wiem, że są tu wyznawcy FSG i Edwardsa, którzy będą oponować przed takimi werdyktami, ale naprawdę nie broni się ten transfer wcale.

1 polubienie

Znowu się wrócę do lat 90 i NBA :crazy_face: Jordan prowadził podobną taktykę, kiedy był ktoś na radarze Krauzego to Jordan mówił “uważasz go za dobrego obrońcę, dobra to ja ci pokaże”. Tak mi się skojarzyło od razu :face_with_peeking_eye:

Ale prawda jest taka, że nie było żadnego planu. Chiesa przyszedł żeby zamknąć usta niezadowolonym kibicom z transferów.

1 polubienie

Kto by tu nie przyszedł to zawsze będzie źle. Jest tu grupa wiecznych marud, którym nigdy nie dogodzisz. Polskie geny w pełni.

Buahaha tak klub pokroju Liverpoolu nie ma żadnego planu, zapewniam że ma plan a,b,c i d. To czy on wypala czy nie to już inna sprawa.

3 polubienia

Jak to powiedział św. pamięci “Siara” “taki plan to ja mam zawsze”.

Widzę że nadal niektórzy są tak zabetonowani, że nie rozumieją pewnych rzeczy i uważają, że byle transfer jest ok.

To wy jesteście betonem, bo uważacie, że klub pokroju Liverpoolu nie ma pieniędzy i planu działania. Jaśnie oświeceni mędrcy.

@roberthum to że usilnie forsujesz teorie o biednym Liverpoolu, to wiem, ale nie wiedziałem, że dokładasz też teorie, że Liverpool broni się przed spadkiem od kilku sezonów. Ciekawe.

Liverpool tworzy plany, bo przy tak skromnym budżecie trzeba naprawdę dobrze planować, aby utrzymywać się na powierzchni. Co do kasy, to klub ma pieniądze, tylko nie sa to środki przeznaczane na wzmocnienia składu. Na transfery mamy zawsze bardzo ograniczone fundusze

Co gorsze widać, że na pensje tez mamy bardzo ograniczone fundusze i póki wszystko wskazuje na to, że trójka naszych gwiazd pożegna się z drużyną

@Kratos Weź ty chłopie czytaj to co piszesz zanim dodasz, bo znów będziesz musiał zmieniać nick. Juz byłes Lucassem, Hmmmmm, teraz Kratosem a za niedługo skończa się tobie pomysły na nowe loginy. Wyraźnie napisałem, że utrzymac się na powierzchni, a nie przed spadkiem. Dla nas powierchnią jest utrzymanie w topce. A to, że jesteśmy biedni jesli chodzi o budżety tranfserowe to nie mój wymysł, tylko dane z 15 lat FSG w Liverpoolu

2 polubienia

Podsumowałem jego “karierę” na Anfield już miesiąc temu, życzę jednak powodzenia we Włoszech i zdrowia

1 polubienie

Zgadzam się, sam myślałem, że trochę więcej pogra :smiley:

1 polubienie

Mam bardzo podobna teorie. Mianowicie już w zeszłym sezonie końcówkę salah miał fatalna. Chiesa był brany jako zabezpieczenie gdyby salah grał słabo przeciętnie to dobudowany za grosze Włoch będzie dobra alternatywa. Szkoda było kasy na topowego gracza(olise) bo przez wiele lat slash gwarantował jakość jednak było ryzyko że może obniżać poziom. Sprawa się posypała kiedy mo wszedł na piłkarski Olimp. Diaz i gakpo też znacząco poprawili swój poziom a zdrowie końskie mają. Pamiętajmy też że my gramy rewelacyjnie. Nasz kryzys to 3 remisy na najciezszych angielskich stadionach. Mamy 16pkt przewagi! Tu naprawdę nie ma koniunktury na wprowadzanie rezerwowych. I nie tylko chiesa jest tego ofiarą.
Taki Harvey który wcześniej potrafił mieć serie występów w 1 składzie ma malutko minut mimo sporych impulsów z ławki. Quansah też wygląda lepiej niż wskazują na to minuty. Podobnie można powiedzieć o endo.

4 polubienia

to nie był transfer Kloppa

Istnieje obawa, że jeśli Chiesa nie zagra 5 meczów w sezonie nie dostanie medalu za mistrza. Musi zagrać w pięciu spotkaniach, a jak dotąd zagrał w 3 łącznie 25 minut. Jak zapewnimy sobie mistrza na kilka kolejek przed końcem to pewnie coś ugra jeszcze. Ale sam fakt bycia w zespole już jakiś czas i nie dostawać nawet ogonków.

1 polubienie

Nie wiemy co się dzieje na treningach, nie wiemy jak oceniają go fizjoterapeuci, nie wiemy co myślą o nim asystenci, ani sam Slot który decyduje kto gra a kto nie.

Gość miał ten swój “obóz przygotowawczy” w środku sezonu czy jak to się tam nie nazywało, chyba nie pomogło, bo nawet nie łapie się na ławkę w większość meczów w PL (xD)

Dla mnie on przybił ostatniego gwoździa do swojej trumny meczem z Plymouth, gdzie wyglądał fatalnie.
Tak tak, pewnie się zaraz znajdzie jakiś obrońca, że wyszedł na boisko z dzieciakami i nie miał z kim grać, ale aż sobie z ciekawości sprawdziłem statystyki z tego meczu, sami zobaczcie, bo to chyba komentarza dalszego nie wymaga:

PS
Włoch pobiera jeszcze za to ABSURDALNIE wysoką tygodniówkę.

3 polubienia

Mega flop transferowy Edka i spółki. Łącznie to jest kilkadziesiąt milionów funtów przepalone w piecu na ten transfer więc przy nim taki Darwin to była wręcz okazja.

1 polubienie

Jak to jest, że na boisko wszedł Gakpo, po którym widać, że jeszcze mu coś dolega, a Włoch przesiedział mecz na ławce? Mam podejrzenie, że nawet jakby to Salah wyleciał z powodu problemów zdrowotnych zamiast Konate, to byśmy wpuszczali jakiegoś McConella, a nie Chiesę.

2 polubienia

Chiesa był tani, sprawdzi się jak będziemy go oddawać z zyskiem :laughing:
Nie ma innego wytłumaczenia na jego siedzenie na ławce niż to, że jest po prostu za słaby.

Taaa, stoczylismy nieprawdopodobna batalie z niemal cala włoską ligą i szeregiem klubow, ktore staly w kolejce po tego genialnego zawodnika. xDD

A nie czekaj, Juve wpychalo go kazdemu i robilo co moglo zeby sie chlopa pozbyc az znalezli frajerow, ktorzy zaplacili 12 milionow. Oni tam do dzis pewnie nie moga uwierzyc w swoje szczescie. xD Skonczy sie pewnie tak jak Loku pisze - wypozyczenia i wypychanie go byle jak najmniej stracic na kontrakcie, a finalnie i tak pewnie przerżniemy z 30 milionow na tym transferze.

Co w transferze wraku pilkarza, ktory jest wlasciwie siłą wyrzucony z obecnego klubu i danie mu jakiejs absurdalnej pensji jest “absolutnie genialnego”? xD

2 polubienia

On musi TRAGICZNIE wyglądać w treningu skoro w ogóle szans nie dostaje. Tam naprawdę musi być dramat. Pozbyć się w lato.

Jak widać ciężkiego wyzwania przed sobą nie miał, a i tak nie podołał :smiley:

1 polubienie