Federico Chiesa

Dobra mamy połowę Marca, już chyba można się przestać łudzić, że cokolwiek będzie znaczyć. W lecie trzeba go spieniężyć albo wypożyczyć do Włoch z nadzieją że ktoś da te 10-15 milionów.
Niesamowite, żę mimo wszystko to najlepszy Włoch pod względem marki jaki u nas gra, a i tak wypada gorzej niż Borini, Aqulliani o Dossenie nie wspominam nawet bo go 4 literami wciąga. Jedynie cena wpływa na to, że nie ma tak względnej irytacji.

Gdyby tak było XD to już byśmy go w styczniu oddali. Wzięliśmy ochłap z Włoch nasz zarząd poudawał że coś robi.

3 polubienia

Nie gra, ale dalej jest w kadrze na ławce.
Jest zdrowy, pokazywał się z dobrej strony po wejściach czy z PSV czy w końcówkach innych meczów, nie uwierzę że jeden mecz z Plymouth mógł mu wszystko zabrać, skoro tragicznemu Jocie np. nie zabiera. Ta sytuacja musi mieć drugie dno i zapewne szybko go nie poznamy, jeśli żaden zainteresowany o tym nie powie. Gdyby zlewał treningi, to i tych występów powyżej by nie miał. Jest to tylko mocno irytujące, gdy Jota kopie się po czole, a zamiast Chiesy za niego (lub za Salaha) wchodzi Nunez. IMO Chiesa dałby dużo więcej zarówno z piłką jak i bez. Pokazywał inteligencje, mocny celny strzał, więc no do cholery czemu nie gra?

3 polubienia

Mówiąc, że źle wygląda w treningu mam na myśli to, że bardzo słabo się prezentuje a nie że ma w dupie (zlewa). Jest to duża różnica

25 minut w premier league (4min z Ipswitch, 3min z Brendford i 18 z Bornemouth) WOW
135 minut w FA Cup (90 z Playmouth i 45 z Accrington)
104 minuty w EFL (45 min z Soton i 59 z West Ham)

może właśnie dlatego dostaje takie mecze i tyle minut, bo jest tak słaby na treningach.

2 polubienia

Broniłem tego transferu ale to wygląda źle i jest dla mnie niezrozumiałym że facet nie dostaje zupełnie minut. Gdyby skolei wyglądał tragicznie na treningu to nie wierze że dostałby miejsce choćby na ławce. Musi być jakiś inny powód tego że nie gra.

AI is out of control :joy::joy:

1 polubienie

Kupiliśmy go po to, żeby jego nazwisko dobrze wyglądało na ławce rezerwowych.

Kupiliśmy go po to po co się kupuje rezerwowego bramkarza na czarną godzinę.

Wql śmieszna jest trochę hipokryzja forum. Pamiętaj jak pickford skasował vvd uraz miał też Gomez i matip (szokujące nie?) i całe forum jak można doprowadzić do takiej sytuacji, taki klub bez zmienników itp.
Kiedyś musiał u nas bronić Adrian. Też wszyscy słusznie zauważaliśmy że jest za słaby aby być 2 w takim klubie.

Teraz popatrzmy na końcówkę zeszłego sezonu. Salah łapie uraz po powrocie gra fatalnie.
Jest co raz starszy co przy jego stylu gry może obniżać jego poziom. Dodatkowo mamy nowego trenera i nie ma wiedzy/pewności jak się on zaadoptuje do nowego stylu. Dodatkowo po drugiej stronie mamy diaza który zagrał co najwyzej solidny sezon, ale bez fajerwerek i mocno zawodzącego gakpo.

Klub za grosze ściąga gościa ze świetna przeszłością i całkiem spoko zeszłym sezonie (9goli w serie a to więcej niż uwielbiany to diogo w tym sezonie we wszystkich rozgrywkach).
Okazuje się że na przestrzeni sezonu trener potrafi wycisnąć z salaha formę życia, gakpo wreszcie gra jak czołowy skrzydłowy ligi, a Diaz nie dość że ma zdrowie za 3 to jeszcze podniósł odrobinę swój poziom.

Chiesa po początkowych problemach zdrowotno-aklimtyzacyjno-taktycznych dostaje swoje szanse i prezentuje się całkiem dobrze.

Na forum oczywiście totalna krytyka jak można kogoś takiego kupić itp.
Wypomina się dosłownie wszystko że niby to wrak (chociaż liczba minut w zeszłym sezonie na to nie wskazuje) że slot go nie chciał itp.
A i najważniejsze jego pensja.

Tak chiesa zbawca się nie okazał był kupiony na czarną godzinę na szczęście ona nie nastała. Czy pensja mogła być niższa? Może, ale kwota transferu była świetna. Czy ten transfer można krytykować? Jak kto woli.
Ja tam wolę aby klub był zabezpieczony na każdą ewentualność niż nie był.

Rzeczywistość:

Ja: Johnny możemy kupić tego skrzydłowego ze świetną przeszłością?

Johnny: mamy skrzydłowego ze świetną przeszłością w domu

Tymczasem skrzydłowy ze świetną przeszłością w domu:

ps.
Sumarycznie chlop nas bedzie kosztowal 51,000,000€ + premia jaka dostal za podpis jezeli nie daj Boże wypelni caly kontrakt. To niezle grosze ogolnie. xD

Typowy wpis populistyczny. Kupić za 60 m olise który i tak nie wiadomo czy wybrałby nas czy Bayern i grać nim przez 500m bo salah ma formę życia. Przypominam że olise też.miewal już w crystal palace częste urazy (choć był on moim faworytem do zastąpienia salaha).

Ps chiesa w przeszłości był mistrzem Europy a olise był sobie z crystal palace na lodach

Ps. Policz ile nas kosztowała Adrian przez lata jako 2 i 3 bramkarz.

Ps 2. A dla większego wrażenia napisze o kwocie po 4 latach choć on nawet jeszcze rok u nas nie gra. Manipulacja mistrzostwo świata.

Nie bronie chiesy bo on mi ani swat ani brat, ale śmieszna ta hipokryzja.

Nie ma się co nad chłopem znęcać, po prostu wpadka, transfer z serii może się uda i się nie udało.

Wierzyć, że to była rozgrzewka przed tym niesamowitym okienkem, co czeka nas w tym roku :smiley:

To jest jeszcze lepsze. xD Wez chopie przeczytaj te swoje posty przed wyslaniem 3x to moze tak sie ludzie nie beda ciagle czepiac. xD

Chlop w 2025 dostal dwa wejscia z lawki po 3 minuty zeby ukrasc troche czasu w koncowce. Do tego 45 min z jakims Accrington z 9 ligi podworkowej. I jeszcze 90 minut ze spadkowiczem Championship, w ktorym wygladal jak amator.

Nie no ja sobie tak tylko beke cisne. Przeciez od poczatku bylo wiadome, ze chlop to chodzaca kontuzja, a przy Salahu nie bedzie mial tutaj gry. Natomiast zamiast takiego uselessa, ktory wyniesie nas ponad 50 baniek mozna bylo chociaz sprobowac z jakims mlodszym talentem, ktory bedzie miec potencjal albo na wejscie do skladu, albo na sprzedaz z zyskiem jak jakis Ibe. Majac Salaha, ktory ustala sklad nikt inny na tej pozycji szans nie bedzie dostawal. A jestesmy udupeni z podstarzalym Wlochem (bo przy jego zdrowiu 30 lat to juz bedzie emerytura), ktory lapie kontuzje, prezentuje sie smiesznie slabo, a do tego zarabia grubą kase jakiej nikt normalny mu nie zaplaci jezeli bedziemy chcieli go gdzies upchnac.

2 polubienia

Miejmy tylko nadzieję, że wyciągnie klub z tego lekcję, bo każdy głupi potrafi Chiesę wypychanego kupić i dać mu wysoki kontrakt. Dobre transfery jednak wymagają znacznie więcej pracy i strategii.

Naprawdę ekstra wpis. Gdzie i jak się zaprezentował ? Ile szansy dostał ? Nadal dostaje ? Czy to oznacza, że trener nie ma dla niego pomysłu ?

Martwi mnie sytuacja z Chiesa, ale głównie z obawy o przyszłe transfery i potencjalne działanie nowej struktury w ramach transferu na linii analitycy, Hughes i Slot.

Chiesa nie został kupiony by uciszyć fanów po słabym oknie transferowym jak niektórzy twierdzą. Mówimy tutaj o Liverpoolu, który przynajmnien 5 razy ogląda każdego funta zanim go wyda.

Został zakupiony, bo ktoś stwierdzil, że pasuje do profilu zawodnika jakiego chce Slot. Efekt jest taki, że przed Chiesa który rzekomo może grać na każdej pozycji w ataku są bez formy Jota, tragiczny Nunez, Elliot który nie ma dynamiki. Co ja piszę Slot woli tam postawić Szobo czy Jonsa, a nawet pewnie Endo stoi w hierarchii skrzydłowych wyżej niż Chiesa.

Chiesa jest pierwszym transferem w ramach nowego modelu transferowego i trudno sobie wyobrazić gorszy start nowego zarządu.

1 polubienie

To zaczekaj na debiut tego gruzińskiego bramkarza, który jest jeszcze gorszy niż Chiesa xD

2 polubienia

Co jego wejście miało dać ? Xd

Chłop w 20 minut wygrał 4 pojedynki. Najwiecej w naszym zespole. Był też najczęściej faulowany wśród naszych, trzy razy.

15 polubień

Na przykład gola. Nie wiem skąd się biorą tacy pełni jadu idioci jak Ty.

3 polubienia

ops… źle się zestarzało

7 polubień