Ech a gdyby wszedł wcześniej. Mam nadzieję że w nagrodę nie zostanie znowu przyklejony do ławki rezerwowych. Jeszcze Chiesa nie poszedł na stracenie
I bardzo dobrze. Tylko że do momentu strzelenia gola wyglądał jak chłop który nie grał rok w piłkę.
Nie dawanie żadnych szans Chiesie wcześniej, przy tragicznej grze Joty i Nuneza to chyba duży błąd Arne. Gość wygląda najlepiej z naszych wszystkich napadziorów, a został skreślony po jednym złym meczu, gdzie wszyscy zagrali kake.
Najlepszy nasz piłkarz w tym spotkaniu. Tylko mecz z Plymouth mu nie wyszedł. Absurdalne jest to, że jest przyspawany do ławki.
Zamknij mordę. Jak nie potrafisz normalnie odpowiedzieć to usuń konto.
Fun fact, Chiesa ma tyle samo bramek w tym roku kalendarzowym co Diaz.
To jest nieprawdopodobne, ale prawdziwe.
Nie płacz. Skompromitowałeś się i to nie jest moja wina.
I tyle co Jota, tyle że Jota strzelił 4. Ligowcowi
Przestań kłamać, jesteś uprzedzony do Włocha. Gość do momentu strzelenia bramki wygrał WSZYSTKIE pojedynki z rywalem. Najwięcej w naszym zespole, a grał 25 minut. Był trzy razy faulowany, najwięcej ze wszystkich naszych. Zaliczyłem 5 kontaktów w polu karnym przeciwnika, najwięcej ze wszystkich naszych.
Myślę, że szkoda czasu na tego frustrata - @FroncQ
Chiesa pokazał ze warto dać mu szansę. Elliott też pokazywał i szansy nie dostał, Włoch zapewne też będzie patrzył z ławki. A powinien dostać chociażby z ławki z Paryżem na Anfield, to wejście Gakpo…. (Całokształtem Gapko oczywiście powinien być naszym pierwszym wyborem, ale to, że wszedł pospacerować z PSG kosztem Chiesy? Żart.)
No i fajnie. Można odpowiedzieć w bardziej kulturalny sposób, ale widocznie nikt Cię tego nie nauczył.
Dobrze piszesz. Chiesa ma w dorobku ogromne doświadczenie, więc mógłby coś tam podziałać z PSG. Jakiegoś karnego czy coś mógłby wywalczyć.
Myślałem, że Chiesa nie gra bo kopie się po czole, ale dzisiaj widać bylo, że powinien być co najmniej zmiennikiem Joty, a być może nawet wychodzić w podstawie
Chiesa Chiesą i oczywiście ma umiejętności żeby zrobić różnicę. Chodzi mi jednak głównie o to, że było widać, że Gakpo nie był w stanie. Nie wykonywał sprintów, nie walczył o piłki. Po prostu spacerował. To niestety to jak Slot się upiera na swoich zawodników.
Ehh szkoda że nie udało mu się wyciągnąć nas.
Za każdym razem kiedy gra widać niesamowita chęć do dania czegoś extra. Nawet kosztem straty jest to super biorąc pod uwagę że powinnien właśnie nie mieć takiej pewności skoro tak mało gra.
Myślę że chiesa to duży kamyczek do ogródka słota. Nie twierdzę że byłby dziś naszym salahem z początku sezonu, ale gdyby dostawał co najmniej taki kredyt zaufania jak jota czy nunez to Włoch spokojnie miałby z 1500m a my nie mielibyśmy poczucia że dało się zrobić coś więcej
Chiesa to duży profesjonalista, walczak i ma dobry charakter. Wielu piłkarzy na jego miejscu zrobiłoby syf w szatni i w mediach, a tu nic takiego nie ma, mimo że chłopak ma praktycznie stracony rok w swojej karierze. Przeciwko PSV był naszym najlepszym piłkarzem, a PSV to przyzwoita drużyna. Przeciwko Plymouth zagrał słabo, dokładnie tak jak każdy inny piłkarz. Dziś dał bardzo dobrą zmianę. Dlaczego Slot tak rzadko z niego korzysta? O co tu chodzi? Grać potrafi, jest wszechstronny, więc to nie jest tylko kwestia Mo Salaha. Jak widać potrafi wykończyć akcję lepiej niż Jota i Nunez.
Być może Chiesa jest tym gościem, że na treningach będzie kopał się po czole (i przez to nie gra), a jak przychodzi prawdziwy mecz, to nagle zyskuje te brakujące 10%. Lub inni z różnych względów (presja wewnętrzna/zewnętrzna) po prostu na meczu gubią ileś % umiejętności więcej niż Chiesa.
Zdecydowanie nie zasłużył na takie traktowanie przez Slota. Dziś najlepszy na boisku z naszych, a co śmieszniejsze nie zagrał nawet 30 minut.
Patrząc na popisy naszych asów z ataku czyli Salaha, Diaza, Joty i Nuneza przez ostatnie 2 tygodnie, niewystawienie Chiesy w następnym meczu będzie skandalem. Każdy z wyżej wymienionych piłkarzy zagrał żałosne spotkanie (kolejne z rzędu) i w sumie to nikt z nich obecnie nie zasługuje na pierwszy skład. Niestety ktoś musi grać musi, ale bardzo mocno liczę na fair postawę wobec Włocha i danie mu w końcu prawdziwej szansy.