Federico Chiesa

To się pewnie przeliczysz, bo Slot ma spory z nim problem najwidoczniej.Może chociaż dostanie jakiś epizod, bo w wyjściową XI nie wierzę.

Za 2 tyg to Gakpo sie wyleczy i bedzie grac na skrzydle a Diaz na srodku. Chiesa moze dostanie w koncu 15-20 min.

dziś w końcówce wraz z szobo i elliottem wyglądali jakby chcieli wygrać. tak samo wyglądał w każdym z jego niewielu meczów w tym sezonie. jak dla mnie to nieporozumienie że ma tak mało minut.

3 polubienia

Czasem lepiej poczekać do końca meczu, zanim wyda się ocenę. Mój komentarz był niepotrzebny, bo wystarczyło kilka minut, by boisko samo dało odpowiedź. Chiesa zrobił to w najlepszy możliwy sposób, strzelając gola, a ja zareagowałem zbyt impulsywnie. Szkoda tylko, że zamiast normalnej dyskusji pojawiły się niepotrzebne ataki personalne, na które niepotrzebnie dałem się sprowokować. To również mój błąd, bo zamiast odpuścić, wciągnąłem się w zbędną wymianę zdań. Można kogoś skrytykować, można się nie zgadzać, ale bez personalnych wycieczek i niepotrzebnego jadu. Dyskusja o piłce powinna być o piłce, a nie przeradzać się w obrażanie innych. Wszyscy kibicujemy tej samej drużynie i może warto czasem wziąć oddech, zanim coś się napisze.

8 polubień

Nie Ty pierwszy, nie Ty ostatni.

Każdy chyba choć raz napisał coś gdzie za chwilę albo za jakiś czas mijało się z prawdą.

Sam napisałem komentarz jak to o pojedynek z PSG na Anfield się nie boje, bo ich łykniemy, a zagraliśmy jak za czasów Brendana.

3 polubienia

Co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale z drugiej strony jednak warto dać Chiesie poważną szansę w lidze.

Fede ze Srokami:

Ciekawi mnie, czemu do tej pory nie grał choćby tych 20-30min na mecz… z PSG, z Newcastle na szpicy, toż to grajek, który może grać LW/RW i napadzior. I to prawdopodobnie lepiej by się tam spisywał od Diaza, bo jest po prostu lepszy technicznie od niego. Od Diogo i Darwina to na pewno.

Czekam na kolejne dobre wejścia Włocha i odszczekiwanie wielu tutaj, bo jak mówiłem, dla mnie jego brak występów musi mieć drugie dno, bo potrafił się pokazać z dobrej strony, z PSV to już w ogóle, ale i w finale dał niezłą zmianę. Widać jedynie że jest czasami nieco zagubiony na tym boisku, ale to nie może dziwić, gdy takie przerwy od gry go spotykają mimo, że siedzi na ławce i jest dostepny do gry.

3 polubienia

W meczu z Evertonem zobaczymy na ile ceni Włocha Slot. Czy da mu pograć czy przyspawa go do ławki i wpuści jak trzeba będzie odrabiać 2 bramki. To, że Fede się wczoraj pokazał to zasługa tylko Newcastle. Gdybyśmy przegrywali jednym golem lub remisowani nie pojawił by się na boisku, bo po prostu nie ma do niego Arne zaufania. Chwycił się brzytwy, która dała nadzieję, na remis, ale czy wpuści go w następnych meczach ? Np. Gakpo, Chiesa, Salah ?

Chciałbym takie coś zobaczyć. Niezależnie na lewej, Diaz/Gakpo, ale Chiesa na szpicy i Salah.

Do meczu z Plymouth, gdzie moim zdaniem, po prostu źle ocenił jakość przeciwnika, jego zmiany były dobre i z tego co pamiętam w meczu z PSV, gdzie zagrał pierwsze 90 minut, był zawodnikiem meczu.

Widać niektórzy mogą grać notorycznie słabo, a niektórzy wystarczy, że słabo zagrają raz i już z ławki nie wstają.
Jaka tu jest logika? Bo biegają trochę więcej? Fajnie, ale co nam z tego skoro nie ma komu kreować sytuacji, bo podajemy non stop wzdłuż boiska, i nie ma kto kończyć, bo i Nunez , Jota, Diaz i Gakpo są absolutnie pod formą.

Wychodzi to co Slot mówił na swoich pierwszych konferencjach, czyli, że nie lubi rotować i woli grać jednym składem i dla mnie to jest mega słabe. Jak na początku wpadniesz w oko managerowi to mimo wszystko będziesz w pierwszym składzie? Gdzie motywacja dla rezerwowych to jedno, ale jak popchnąć do przodu tych wybrańców, skoro wiedzą, że i tak zagrają ponownie?

Chiesa za Diaza w następnym meczu to mus.

@ManiacK

No właśnie dlatego napisałem trochę, bo też mi się wydaję, że Chiesa nie jest gościem, który po stracie piłki miałby problem z powrotem. Dziwna to historia.

Tylko, że Chiesa nie jest zawodnikiem statycznym, zapierdala wzdłuż i wszerz. To nie Jota, który ostatnio mocno się leni, nie ma depnięcia, nie ma dryblingu, przez kolejne kontuzje zatracił się mocno fizycznie, a mimo to gra regularnie, gdy tylko jest zdrowy, dostępny. Smutne trochę ze względu na Włocha.

3 polubienia

Z Evertonem Chiesa to zły pomysł, oni mają mega fizycznych zawodników. My będziemy też mieli duże problemy z Beto jak ostatnio.

W meczu z Evertonem nie zagra bo to mecz PL a nie carabao cup, widać w jakich rozgrywkach Slot z niego korzysta a w jakich nie

Fascynuje mnie :wink: mit Fede.
Owszem zagral dobre 20 minut w finale i nawet zdobyl gola ale czy naprawde ktos wierzy,ze jest on w stanie w takim stylu rozgrywac 90 minut w PL i to w wielu spotkaniach?
Osobiscie nie sadze wiec robienie z niego “zbawce” LFC jest dla mnie smieszne :joy:

Na forum przyjęło się, że wystarczy strzelić gola i z miejsca ktoś staje się bohaterem, wystarczy, że zagra gorszy mecz i już “siadaj na ławke, cienki jesteś”. W szerszej perspektywie należy na to spojrzeć. Chiesa zagrał dobre minuty w finale, ale czy jest gotowy na cały mecz na takim poziomie ? Ja wątpię, ale w obliczu bardzo złej formy Joty, Nuneza, któremu już się chyba nie chce, słabego po kontuzji Gakpo dałbym mu szansę. Czy Everton to właśnie punkt zwrotny ? Wyjście Diaz - Chiesa - Salah wydaje się optymalne, ale czy Slot zdecyduje się na taki wariant ? Może to zależy jak zaprezentują się Diaz i Gakpo w reprezentacjach. Chiesa nie będzie zbawcą Liverpoolu na koniec sezonu, może być co najwyżej złudną nadzieją. Dla mnie ważne jest czy dostanie szansę od Slota (to pokaże ile ma zaufania do Włocha) i jak to wykorzysta (czy dobre wejście mecz z finale było przypadkiem) ?

2 polubienia

Może i nie 90 min, ale w ostatnim czasie na spokojnie mógł grać więcej od Nuneza, Diaza i Joty, którzy kopią się już od miesięcy po czole.
Jota ostatni gol 14 stycznia, Diaz oststni gol 16 luty, Nunez po za Świętymi ostatnie dwa gole z Brentford ważne, ale to było 18 stycznia. Więc Chiesa gorzej niż powyższa trójka by nie zagrał ostatnio. Więc powinien łapać więcej minut, to samo się tyczy Elliotta.

1 polubienie

musi zagrać przynajmniej 5 kolejnych meczów po 45 minut i będzie wiadomo w jakiej Chiesa formie

Daj fajna energiczna zmianę w Newcastle co prawda już na zmęczonego rywala, ale i tak było widać świeżość w porównaniu do naszego podstawowego ataku, ktory ostatnio rusza się jak wóz z węglem.

Chłopak jednak ma pecha.

Po pierwsze szkoda dla niego że nie gramy następnego meczu w ciągu kilku dni/tygodnia, bo wypada teraz przerwa i do meczu z Evertonem wszyscy w Liverpoolu zapewne o nim zapomną.

Po drugie, zostało nam tylko 9 meczy w PL i Slot będzie katował podstawowa 14/15 zawodników którym ufa aby doczlapala nas do tytułu.

2 polubienia

W obliczu dojscia do zdrowia Gapcio oraz obecnosci na lewej stronie Lucho to tutaj nie zagra.
Po prawej to wiadomo wiec chyba pozostaje eksperyment na srodku ale nie w meczu z Evertonem bo oni go fizycznie zjedza.
Cos czuje/przewiduje,ze moze dostac wiecej minut dopiero pod koniec sezonu jezeli kwestia tytulu bedzie juz rozstrzygnieta.

To wiele nie pogra, bo coś czuję, że szybko nie rozstrzygniemy tej kwestii :stuck_out_tongue: