Federico Chiesa

A kto robi z Chiesy zbawcę? Nazwiska!

Po prostu chcemy oglądać go częściej niż raz na trzy miesiące. Nikt nie pisał, że powinien grać cały sezon od deski do deski, ale też nie róbmy z niego inwalidy, bo jeśli po przygotowaniu nie jest w stanie rozegrać sezonu z taką ilością minut jak Nunez / Gakpo / Diaz to czy byśmy go kupili?

W zeszłym sezonie rozegrał 33 spotkania na 38 w Serie A. W Eindhoven pokazał, że jest w stanie rozegrać pełne 90 minut i był naszym najlepszym graczem. W Plymouth też zagrał pełne 90 minut i się nie połamał. Tam zagrał słabo, podobnie jak Elliott, Diaz i Jota.

Ogółem to jest naprawdę dobry piłkarz. Może kiedyś jakiś dziennikarz opisze, co się działo za kulisami, wyjaśniając taką małą ilość minut dla Włocha.

12 polubień

Dokładnie tak, gdyby nasz podstawowy atak dowoził w jakimkolwiek stopniu w ofensywie, to można by było mieć argumenty, że może nie jest potrzebny, ale jest wręcz odwrotnie.

Od początku tego roku kalendarzowego:
Jota - 2 bramki (1 bramka z Accrington) 1 asysta
Diaz - 1 gol 2 asysty
Nunez - 3 gole 2 asysty (1 asysta z Accrington)

I do tego Gakpo, który po urazie absolutnie nie był gotowy na grę i od początku lutego próbuje dojść do siebie.

To są 3 miesiące kopania się po czole, w ciągu których ani Elliott, ani Chiesa nie dostali szansy pokazania się i odświeżenia trochę naszej formacji ofensywnej.

2 polubienia

To po ch#j za przeproszeniem go kupilismy? Brac doswiadczonego zawodnika za 20 milionow i spora tygodniowka zeby sobie kopal w carabao? Naprawde stac nas na takie luksusy? A w Premier League i LM meczymy jeden sklad xD. Przeciez to nie ma sensu.

1 polubienie

Ej ktoś mi wytłumaczy logikę tego typa, który zaśmieca każdy temat swoimi transferowym głupotami o braku zmienników, a w momencie w którym powinno się wprowadzić zmiennika to mówi, że nie ma co zmieniać. Andrzej Lepper forumka.

Jak nie umiesz czytać, nie rozumiesz pewnych kwestii, być może są problemy z myśleniem proponuję odwiedzić specjalistów.
A w ogóle ty masz jakiś problem ? Szukasz poklasku, pochwał za swoje głupie teksty ?

Tlumaczylem “milion” razy po co: ano po to zeby zamknac “mordy” kibicom na zasadzie “przeciez jest transfer mistrza Europy wiec co chcecie?” takze odwalcie sie od nas czytaj FSG.
Dla mnie wlasnie dlatego jest Fede u nas i nikt mnie nie przekona,ze bylo inaczej.

1 polubienie

Żeby się zapoznał z ligą i miastem bo od przyszłego sezonu będzie podstawowym prawym skrzydłowym

4 polubienia

Zeby zaspokoić tych kibiców proszących o transfery i tą wpadkę z Zubimendim i nie sciągnieciem DM. A z tym przeklinaniem uważaj bo to jest ostatnio najbardziej rygorystyczne miejsce

Ale po co 90 minut? Salah zazwyczaj gra kupę przez 80 minut po to żeby w tych kilku momentach zrobić przewagę. Powiem więcej, jak Chiesa zagra jedną minutę w takim stylu, to już zrobi więcej niż Jota przez ostatnie 2 miesiące.

5 polubień

Wielki wizjoner Motta zwolniony z Juventusu. Post polajkowany przez Chiese. Lubię gościa.

1 polubienie

Moim zdaniem Salah zostanie, w przeciwnym razie Chiesa by go regularnie luzował kolo 60 minuty, kiedy ten gra kupe.

Ja nie wiem co z tym gościem jest nie tak żeby nawet nie miał możliwości wejścia z ławki. Czasami mam wrażenie, ze typ przyszedł tylko po to by serwować na treningach włoską kuchnie. Może Fryderyk to jakiś sabotażysta i Arne boi się wystawiać zawodnika. Sprawa dla Reportera jak nic … Elka nagrywaj

2 polubienia

Slot nie decyduje o transferach ale jak mu sprowadzą kogoś na siłę, nie będzie na niego stawiał. Powód zawsze wymyśli. Jurgenowi też podkładali jakiegoś Melo

1 polubienie

Tyle, że Chiesa jak się pojawia na boisku to gra dobrze lub świetnie, na pewno lepiej niz Jota czy Gakpo.
Ale jak zmiany w ataku to zawsze Gakpo z Nunezem, a Fede kończy na ławce.