Radbug
28 Kwiecień 2025 21:51
3701
Co do samego Holendra - daje mu 1,5 roku na stanowisku. Uwazam, ze przyszly sezon to bedzie drastycznie lodowaty prysznic, w ktorym bardzo duzym sukcesem bedzie walka o Top 4. Moje zaniepokojenie stanem kadry juz wyrazalem wielokrotnie - wedlug mnie do walki o trofea potrzebnych nam jest min. 3 zawodnikow ze scislego topu, a kolejnych 3 przydaloby sie na lawke. Klopp ma ogromne trudnosci rywalizowac w lidze tym skladem i nie widze powodu, dla ktorego Slot mialby byc lepszy.
Jak dla mnie jest to typowy wybor FSG, taki sam jak na rynku transferowym. Byly inne, lepsze opcje, juz nawet ten De Zerbi uwielbiany przez josifa mialby wieksze szanse u nas wedlug mnie. Niestety - tak jak i na rynku transferowym, odmowila nam pierwsza opcja bo nie chce sie uzerac w klubie z wlascicielami bez pieniedzy i ambicji
Wspomnialem, ze daje mu 1,5 roku - FSG akurat jest dosc cierpliwe do trenerow i nie sadze, ze zwolnia go w pierwszym sezonie. Jezeli natomiast (czego sie spodziewam) zajmiemy miejsca 4-8 to wydaje mi sie, ze Slot nie dostanie zbyt wiele czasu w sezonie 25/26 na poprawe. Poprosze o przypomnienie tego postu za rok, wtedy chetnie sie z niego wytlumacze, jakakolwiek by nasza sytuacja nie byla.
Rok czekałem @Aldor . Radbug nie rychliwy, ale cierpliwy.
Dziś mamy 28 kwietnia. Zgodnie z prośbą samego autora, przypominam więc powyższy wybitny post.
Jak tam Aldorku przemyślenia po roku kłótni ze mną? Jakaś refleksja nad swoimi wpisami? Ostatnio coś mniej się odzywasz na forum.
15 polubień