Fenway Sports Group (FSG)

Brawo dla fsg, że tego nie zepsuli.

1 polubienie

To byloby piekne okienko a nie wzgledne minimum. Ale to nie w stylu naszego klubu niestety. Jak dokonaja takich transferow to mamy angielski dream team.

“Pozdrów ode mnie Pereza”

4 polubienia

Moim marzeniem w miarę myślę realnym przy naszych finansach (ale nierealnym przy naszym planowaniu budżetu :joy: ), by nie wystrzelić się w kosmos jest… Alvarez/Cunha, David (za Nuneza i Jotę), Huijsen jako backup na CB (lub za Gomeza/Quansaha i do szkolenia na zastępstwo VvD lub w najgorszym wypadku Konate), Zubimendi/Stiller jako wzmocnienie środka pola i w przypadku odejścia Diaza Nico Williams. O Kerkezie nie piszę, bo na ten moment wygląda jako pewniak, ale poczekajmy na oficjalkę (jak nie on, to inny LB na 100%, pytanie wtedy kto?). No i RB zależnie od sytuacji z Trentem.

Realnie i czego możemy oczekiwać? 1x napastnik do podstawy, Kerkez, Huijsen i pomocnik.

Nie zdziwi mnie jednak plan minimum w postaci napadziora i lewego obrońcy, ale zaboli w serduszko, to na pewno. Jednak nie złamie go, LFC za sterami FSG przyzwyczaiło mnie, że planem jest Top4, a garnki jak mistrz czy PL/PA to wypadkowa tego planu minimum plus szczęścia do zdrowia i formy

Juz zmienilismy. Wydajemy zdecydowanie wiecej na zawodnikow niz na nich zarabiamy, bilanse transferowe mamy zazwyczaj na minusie. Zatrzymujemy gwiazdy zamiast je sprzedawac. Nie musimy liczyc na nowego Coutinho czy Suareza zeby kupic kilku perspektywicznych graczy. Jak trzeba to kupujemy, troche mozolnie, po trochu caly czas podwyzszamy swoj budzet placowy i transferowy.

Ale polityka i tak sie zmienia bo to wymusza sam rynek jak i sytuacja klubu. Jestesmy w innym miejscu, gramy o LM i PL.

Dawna polityka FSG przestala dzialac juz dawno.

4 polubienia

I dlatego wiele, wiele lat temu Edwards wymyślił rozbudowę ośrodka treningowego, żeby szkolić młodzież i ich sprzedawać z zyskiem. Nie wszyscy są od początku u nas co oczywiste… Teraz popchnieny np. Kellehera, Mortona, Doaka, Bajceticia i już jest kasa na jeden konkretny transfer. Za dwa lata sprzedamy Jarosa, Koumasa, jakiegoś tam Nyoniego, Nhounoha etc i znowu kasa będzie na kolejny jeden transfer. Zazwyczaj za Edwardsa robiliśmy od 2 do 4 transferów takich, które wiadomo, że dużo wniosą do drużyny.

Lato zweryfikuje nasze płonne zapowiedzi. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak jak Ty piszesz. Może to będzie właśnie te okienko. Najważniejsze jest abyśmy się wzmocnili tam gdzie trzeba. Reszta jest nie ważna kto, gdzie i za ile. Ja zachowuję spokój bo wiem jak to u nas jest z tym. Ale wiem też, że jak mamy cel nr1 i jest naprawdę w naszym zasięgu i chetny do gry do u nas to zazwyczaj taki gracz trafia do nas. Więc no, zobaczymy.

przecież Doaka i Bajcetica ściągaliśmy niedawno.
Tak samo Ngumoha, jakoś tak na siłę chcesz coś dopasować do teorii o super Edwardsie i średnio to wychodzi…
Za Mortona po sezonie widmo też kokosów nie będzie.
A co chwilę piszesz o tym, jak Caju jest słaby.

Teraz Arne praktycznie nie korzystał z Akademii coś zwrot z niej jest bardzo średni

1 polubienie

no tak, ale jak przegrywaliśmy to była w 100% ich wina. :+1:

1 polubienie

Ogólnie ciężko właśnie określić za co kto i jak jest odpowiedzialny w klubie.
Ale jak właśnie słabe okienka itp są przypisywane FSG to dzisiaj serio wypadałoby im pogratulować.

Nie wiem kto był odpowiedzialny za sprowadzenie Slota, ale był to strzał w 10 I za tę analizę należy się podwyżka.

Dla mnie ten sezon to sukces i zamiast szukać zwad cieszmy się ludzie !

2 polubienia

no tak w 2022 i 2021 - jak na to, że mają ok 20 lat to rzeczywiscie niedawno

W sensie jako prawie dorosłych, a nie że kształtowaliśmy ich w Akademii.
To bardziej świadczy o brakach Akademii, a nie jej sile skoro zawodnicy ściągnięci tu w wieku 17 lat są podawani jako przykłady, że Akademia idzie w dobrym kierunku.

Prędzej już bym podał Bradleya, czy Quansaha. Bradley też pojawił się u nas jako nastolatek, jednak z testów bodajże i był wcześniej w małym klubie.

Albo ma jet laga konkretnego albo mega się postarzał. Chyba że Linda mu czegoś dosypuje bo skąpi jej na waciki. Może to ja się mylę ale niespełna rok temu na pożegnany Jurgena wydaje się, że wyglądał dużo lepiej. Kto wie może na prawdę mu ktoś wyperswadował, że w te lato trzeba będzie wydać pieniążki tym bardziej, że pan Slot zapracował sobie żeby mu zrobić zakupki.

Mój właściciel

8 polubień

no ale tutaj jest o sprzedawaniu z akademii, żeby miec na transfer. Bradley i Quansah to raczej są zawodnicy, na których liczymy, że zostaną tutaj jeszcze kilka lat.

on ma 75 lat, to juz dziadek, w tym wieku to juz może iść momentalnie.

2 polubienia

Wrzutka z Wikipedii profilu VVD (Co ciekawe TAA i Salah mają niezaktualizowane wszystkie trofea a mianowicie brak EFL 2024)

Patrząc na lata w jakich były wygrywane Poszczególne trofea można ostatecznie obalić tezę o wygrywaniu pucharów od czasu do czasu przy FSG. Upada również od wczoraj jak najbardziej słuszna teza, że Manchester city zdominował ligę. Oczywiście wynik 6-2 To znaczna przewaga w ostatnich latach od kiedy ktoś inny zdobywało puchar, natomiast nie można już mówić o wypadku przy pracy. Zwyczajnie ostatnie osiem lat zostało zdominowane przez dwa zespoły ze sporadycznym pukaniem do drzwi Arsenalu. Gdzie my jesteśmy tym słabszym a City tym potężniejszym. Na poparcie tego mamy 3 (4) krajowe puchary w tym okresie i jeden przegrany finał.

Tylko w sezonie 2020/2021 nic nie wygraliśmy od zdobycia ligi mistrzów

2 polubienia

Wystarczyłoby gdyby sędziowie gwizdali uczciwie (sztandarowy przykład to ręka Rodriego i brak rzutu karnego) a prawdopodobnie to my mielibyśmy :trophy: w tych sezonach gdzie byliśmy “gorsi” o punkt od oszustów a wtedy bilans byłby 4:4

4 polubienia

Nie ma co wspominać. Lepiej nie zatruwać sobie głowy. W tym parę razy zdarzyło się, że delikatnie gwizdnęli pod nas (ale przeciwko również jak z Evertonem) więc może faktycznie mieli coś do Jurka :thinking: w każdym razie wszelkie wzloty i upadki oraz momenty niesprawiedliwości doprowadziły nas do obecnego momentu, który napawa wielkim optymizmem na przyszłość. Oby tylko wykorzystano odpowiednio ten sukces. Liczę na 4 mocne transfery do pierwszej 20ki ( w sensie pierwszy skład i ważni rezerwowi)

Rok czekałem @Aldor. Radbug nie rychliwy, ale cierpliwy.
Dziś mamy 28 kwietnia. Zgodnie z prośbą samego autora, przypominam więc powyższy wybitny post.

Jak tam Aldorku przemyślenia po roku kłótni ze mną? Jakaś refleksja nad swoimi wpisami? Ostatnio coś mniej się odzywasz na forum.

15 polubień

Strasznie zaorane. Ja wiem że można mieć różne wątpliwości itp ale ehh no źle się to czyta

4 polubienia