Fenway Sports Group (FSG)

Samozaoranie poziom arcymistrz. Mnie jednak zaciekawiło to stwierdzenie o przeciętnej kadrze. Mieliśmy lej na pozycji defensywnego pomocnika, którą pięknie wypełnił Gravenberch i może z ławki wiało trochę biedą, ale Klopp zostawił bardzo mocną 11, którą wystarczyło ułożyć i Slot zrobił to doskonale.

2 polubienia

Ja juz nawet zapomniałem, że był taki wątek na forum.
Niektóre ‘przemyślenia’ źle znoszą próbę czasu.

1 polubienie

Serio? Na prawdę „podziwiam” ludzi, którzy po parę miesięcy trzymają w lodówce czyjeś cytaty żeby potem wyjechać ze swoją racją. Przecież było wiadome, że Slot nie był pierwszym wyborem klubu, otwarcie mówiło się o Alonso i Amorim. Do tego druga część poprzedniego sezonu obnażyła wiele słabości obecnego składu. Jesteśmy mistrzami, totalnie na to zasłużyliśmy to jest bezdyskusyjne ale nie zapominajmy o tym, że bardzo pomocne w tym sukcesie było to, że City ma najsłabszy sezon od kiedy jest u nich Pep. Arne nie był zmuszony do naparzania się z Obywatelami do ostatniej kolejki o różnicę 1 punktu. Nie uwierzę, że ludzie którzy się teraz chełpią tym, że byli dobrej myśli pod Slotem stawiali na to, że wygramy mistrzostwo.

3 polubienia

Dowody panie. Bo ja pamiętam artykuły, gdzie Slot był faworytem klubu od początku.

Radbug, Ale ja też byłem sceptyczny co do Slota. Pamiętam że moim wymarzonym trenerem był Amorim. Mocno narzekałem na ten wybór Ale ostatecznie odpuściłem bo stwierdziłem że w sumie to jestem dyletantem :sweat_smile:

Mnie saga z MacAlisterem nauczyła, że wuja wiem. Gdybym to ja decydował byśmy się bujali dzisiaj z jakimś Mountem xD

1 polubienie

Zawsze warto ponarzekać na mistrzowski zespół :wink:
Alonso był faworytem, nie wiem tylko czy jedynie kibiców, czy też FSG.
Amorim już początku chyba odpadł z uwagi na preferowany system gry z trójką z tyłu.
Tak naprawdę to Slot mógł być od samego początku tabelkowym faworytem FSG, wbrew szumowi medialnemu.

A co do postu @Radbug - skoro ktoś się na siłę wymądrza i sam nalega do weryfikacji po roku to Radbug tylko spełnił prośbę kolegi. Milo z jego strony :wink:

6 polubień

Ogólnie to chyba Slot nie był przez prawie nikogo brany pod uwagę jako przyszły wybór. Może raz czy dwa ktoś o nim wspomniał, ale teraz już nie pamiętam kto i kiedy. I z twitterem było podobnie. Dlatego wielki szacunek po raz kolejny dla Liverpoolu za wprowadzenie do klubu tego jegomościa. Pokaz geniuszu Edwardsa i ekipy.

@Radbug dobry i śmieszny post, ale trzeba dodać, że byli tutaj ludzie, którzy nawet nie brali pod uwagę top4, a środek tabeli. Ale przynajmniej aldoroza potrafił się przyznac potem do błędu. W przeciwieństwie do niektórych jegomosciów.

6 polubień

Ale z całym szacunkiem. My panowie jesteśmy kibicami i wymieniamy się tu opiniami jednak warto pamiętać że tak pracują fachowcy którzy naprawdę kosza za to hajs. I to że się pomylą swidczy też o tym jak ciężka jest do przewidzenia to branża.
Wypowiedzi aldora są skrajnie aroganckie i nie jest to pierwsza sytuacja.

Co do wyboru słota. On zawsze był pierwszą opcja. Amorim był grzanym tylko przez media. Proszę pamiętać że ten szczur w trakcie sezonu pojechał sobie gadać z west hamem. Tak! Przez Jego brak elastyczności został on od razu skreślony. Arne był pierwszym wyborem fsg i chwała im za to.

Co do naszych szans. Ja sam w sondzie zaznaczyłem że zdobędziemy w tym sezonie mistrzostwo bo nigdy nie skreśla się zespołu gdzie gra najlpeszy stoper świata, najlpeszy bramkarz, najlpeszy prawoskrzydłowy i najlpeszy prawy obrońca. W mojej ocenia przed sezonowej uważałem że jeśli slotowi się uda to czego nie mógł osiągnąć klopp czyli zachowanie lepszego zdrowia graczy to możemy się bić o tytuł.

Oczywiście nie robię z siebie proroka, ale trzeba zachować pewien zdrowy rozsądek w ocenie i pokorę której aldorowi zabraklo

1 polubienie

Ja chciałbym tylko dodać jeszcze, bo nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale Slot w 2023 roku odrzucił propozycje Tottenhamu.

Aldor to jest nic przy tym gościu. :slight_smile:

3 polubienia

A to niby dlaczego? limitznakow

Holenderska szkoła nie istnieje trzeba położyć na ta samą półkę co
“Żaden Włoch się tu nie sprawdził” i “Brazylijczyk po 30 przestaje grać” :smile:

A jaki Włoch “się sprawdził” i jaki Brazylijczyk po 30tce daje radę w Premier League?

Mądry po sezonie każdy potrafi być. Czym innym jest też wiara we własny klub, a czym innym obiektywizm. Czy przed sezonem chciałem aby Liverpool wygrał PL? Oczywiście, że tak. Czy postawiłbym na to duży hajs? Absolutnie nie, bo szanse na to były marne. Arne zrobił wynik ponad stan i chwała jemu i zawodnikom za to, że dowieźli do końca i wytrzymali presję.
Dlatego hasła przed sezonem o walce top 4 były bardzo realistyczne, obiektywne i mające swoje podstawy.
Szanse, że Arne odpali, a nie skończy jak Ten Haag były jak dla mnie 50/50. Z kolei Amorim mógł się poszczycić lepszym portfolio niż Holender. Wszystkie znaki wskazywały, że to będzie sezon przejściowy, weryfikujący Arne i zawodników pod nową batutą. Nie byliśmy na poziomie prime City, że ktokolwiek by nie przyszedł oczekiwano by od niego mistrzostwa. Wręcz przeciwnie. Dziurą w środku pola, starzejący się trzon składu, napastnik który jest wielką nie wiadomą, który może wystrzelić i zdobyć 20 goli, a może nie pokazać nic.
Innymi słowy nic za nami nie przemawiało by realistycznie oczekiwać mistrzostwa.

2 polubienia

Miesięcy? Aż tak bardzo mnie nie doceniasz? Przypominam, że “nowe” forum powstało w 2021…

Ja natomiast podziwiam takich ludzi:

A jak wiadomo słowo “ale” kasuje wszystko co było przed przecinkiem… :wink:

2 polubienia

Nice. Sam bym się zgrillowal za to. Ale przyznałem się do błędu co do Slota.
Do FSG zdania jeszcze nie zmieniam.

@Radbug zamiata dymić powiedz lepiej kogo obstawiasz na nowego napastnika

Pululu z Jagielloni to fajna budżetowa opcja, z dużym doświadczeniem na arenie europejskiej i zawodnik robiący liczby. W sam raz na naszą kieszeń.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie no żartuję. Spodziewam się nazwiska kompletnie innego niż aktualnie pojawiają się w mediach. Wiem tylko, że Isak za ponad 100 milionów, do nas nie trafi. A tyle minimum (mówi się o 175 mln) będzie chciało Newcastle jeżeli awansują do Ligi Mistrzów. Nawet jeżeli to im się nie uda i cena wyniosłaby w okolicach 100 mln, będzie ciężko, bo z racji przedłużenia Mo i Virgila nie mamy dużego pola do popisu w kwestii płacowej. I z tego powodu, transfery może nawet będą całkiem fajne w to okienko, ale to będą zawodnicy mający dopiero coś do udowodnienia, którzy nie zażądają od pierwszego dnia gwiazdorskiej pensji, tylko ją sobie wywalczą za sezon lub 2 gdy będzie trzeba się z niektórymi zawodnikami, już tym razem na pewno pożegnać. Na przykład ta dwójka zawodników z Bournemouth wpisuje sie w ten schemat idealnie. Ale napastnika nie wskażę.

Bo ja potrafię zrobic to czego ty nie - docenić tez ludzi, którzy ściagali tego trenera i zawodników… Dobry żart z tym dymieniem. Cały sezon narzekaliście jak to już za chwilkę, już za momencik z powodu tego ch^^^go FSG i zarządu zaczniemy przegrywać. Jak to już za chwilę złapie nas kryzys bo 5 zawodników złapie kontuzję, a z powodu “zaniedbań i słabej kadry bez rezerwowych bo nie było transferów” nie będzie ich kim zastąpić. Cały sezon płakaliście jak dzieci gdy przypominałem wam ze jesteśmy 1 w lidze, 1 w lidze mistrzów i gramy w finale pucharu (oczywiście gdy odpadliśmy z tych 2 rozgrywek to nie mieliście problemu by potem mnie wołać i pisać Radbug gdzie to twoje FSG - zobacz odpadliśmy to ich wina, to my mieliśmy racje"). A teraz gdy ja się raduje bo wy nie mieliscie racji ty piszesz o jakichś kompleksach? Chyba jedynie swoich i grupki kolegów od FSGout! Jakie to kijo^^^^owe…

Miej trochę honoru i resztki godności, po prostu przyznaj sie do błędu i chociaż teraz, w momencie zdobycia mistrza, doceń co robi FSG dla tego klubu i co dzięki nim zyskaliśmy. Powtórzę po raz kolejny - kluby źle zarządzane nie zdobywają mistrzostwa Anglii. Ciężko ten prosty fakt niektórym zaakceptować.

4 polubienia

Sezon kończy się niebywałym sukcesem i zamiast się radować i docenić co zrobił trener i piłkarze to trzeba wyjść i robić dym, leczyć swoje kompleksy. Jakie to r…owe.

4 polubienia

Gdybym się miał czepiać to bym wytknął, że jeszcze 2 tygodnie temu jechałeś po Slocie i jak to nie ma podjazdu do Jurka.

@Radbug a ja coś właśnie czuje, że mogą zrobić wyjątek z tym Isakiem jak w przypadku VVD. Mamy czas wprowadzać nowego ŚO, LO, ŚP etc ale napastnika potrzebujemy od kopa na poziomie. To mogłoby wznieść naszą drużynę na nowy poziom.

3 polubienia

Po cichu liczę, że zajmą dopiero 6 miejsce i nie załapując się do LM, sprawią, ze zawodnik sam będzie chciał odejść (może jakiś transfer request?) i będzie nieco tańszy. Ale nie wyobrażam sobie jego transferu za 120+ mln. Natomiast nie jesteśmy jedynymi którzy będą szukać napastnika w to okienko. Finansowo inne kluby mogą nas łatwo przebić. Nawet Arsenal.