Fenway Sports Group (FSG)

No pod koniec wpisu musiałem jakoś mocniej zaakcentować jego charakter, żeby nie było wątpliwości :wink:

3 polubienia

Przypominam, że ten wątek jest przeznaczony do dyskusji na temat Fenway Sports Group, a nie prowokowania siebie nawzajem - każdy ma prawo, zarówno bronić, jak i krytykować działania FSG i nie ma w tym absolutnie nic nadzwyczajnego. Wszelkiego rodzaju prowokacje będą usuwane, a osoby, które celowo będą rozkręcać burzę, będą karane (w pierwszej kolejności) ostrzeżeniami.

Myślę, że nowy kontrakt Mohameda Salaha powinien być raczej powodem do zadowolenia, a nie prowokacji - niezależnie od tego, czy ktoś to przedłużenie kontraktu traktował/traktuje jako powinność klubu, czy też jako dobrą wolę FSG, za którą należy właścicielom dziękować.

Te prowokacje niczemu, ani nikomu nie służą, tylko sieją ferment, bo domyślam się, że wielu forumowiczów i tak pozostanie przy swoim zdaniu na temat właścicieli.

1 polubienie

O proszę, a jakoś przez cały sezon nie prowokowało wyzywanie innych i FSG gdy sytuacja kontraktowa była niepewna. Dopiero dzisiaj, gdy Salah podpisał nowy kontrakt i wyjaśniło się kto ostatecznie miał rację, to już wypowiadać się nie można i kasujemy komentarze.

Brawo.O FSG piszemy albo źle albo wcale! Będę się trzymał tej zasady, skoro tak trzeba i każde dobre słowo o nich to “prowokacja”. Najlepiej zamknąć wątek, bo jeszcze ktoś ośmieli się coś dobrego napisać, albo cieszyć z kontraktu.

@Radbug Dyskusja na temat FSG ciągnie się tutaj od niepamiętnych czasów i sam dobrze wiesz o tym, że ocena działań właścicieli nie jest zerojedynkowa - oni mają zarówno swoje plusy, jak i minusy, o czym wielokrotnie tutaj pisaliśmy. Nikt nikomu nie broni wypowiadać się pozytywnie lub negatywnie na temat FSG, bo do tego jest przeznaczony ten wątek, natomiast nie ma zgody na prowokowanie siebie nawzajem i “skakanie sobie do gardeł”.

Jeśli ktoś jest przeciwnikiem FSG, to nie znaczy, że zwolennik właścicieli, ma go na siłę “nawracać” i odwrotnie - jeśli ktoś jest zwolennikiem FSG, to wcale nie znaczy, że trzeba go za to hejtować. Każdy ma prawo do własnej opinii, ale niech dyskusja będzie merytoryczna.

Jaki jest sens “wywoływania” bliżej nieokreślonej grupy ludzi, ogólnego odwoływania się do “ich” wypowiedzi i przypisywanie im, że nie mieli racji? Przecież wiadomo czym to się za chwilę skończy. Ten wątek niejednokrotnie pokazał, że czasami rację mieli zwolennicy FSG, a czasami ich przeciwnicy, więc po co kręcić z tego “aferę” na siłę? Przecież to jest totalny bezsens. Ani ja, ani Ty, ani nikt na tym forum nie wypowiada się w imieniu właścicieli Liverpoolu, więc wszyscy mamy prawo ich oceniać, tak jak uważamy za stosowne.

3 polubienia

Dla mnie Twoja ocena działań FSG, w kontekście kontraktów, jest dość zerojedynkowa.

Nie dziwie się więc, że to właśnie Ty chcesz jak najszybciej uciąć wszelkie dzisiejsze dyskusję i cenzurować wątek pod pretekstem “ochrony przed prowokacjami”.

Dla mnie nie ma znaczenia czy podpiszą ten kontrakt 11 września, 11 kwietnia czy pierwszego dnia nowego sezonu. Ważne, że zawodnik ostatecznie z nami zostaje.MImo cięzkich WIELOMIESIĘCZNYCH negocjacji - bo na tym polegają właśnie negocjacje.

Ale powiedzmy, że w części rozumiem dlaczego chcesz zrobić tak a nie inaczej. Dzis jedna strona nawet nie ma czym sie bronić, bo zostaje na lodzie z 0 argumentów. Chciałem powbijać szpileczki tym skrajnym antyfanom FSG, którzy niejednokrotnie mnie tutaj wyzywali i przez cały sezon dopytywali “Ej Radbug, a gdzie nowe kontrakty hehehehe, czemu jeszcze nie ma?”, bo na to swoją postawą przez sezon po prostu zasłużyli. Jak spadniemy do Championship przez złe działania FSG, to też będę tutaj pierwszym winnym i się z tym liczę.

Natomiast, dzisiaj już nie będę się wypowiadał w kontekście kontraktu Salaha (chyba, że ktoś mnie personalnie wywoła, to zachowuję prawo do ewentualnej odpowiedzi). Strzelanie do pustej bramki jest zbyt łatwe.

P.S. Akceptuję Twoja decyzję, tylko bądź obiektywny i kasuj prowokacje z każdej strony w takim razie.

@down

o jeszcze za wpis 1 kwietnia to mnie nie atakowaliście. Zawsze to coś nowego.

Odpocznij chłopie od forum bo to ani zabawne ani mądre.

3 polubienia

@Radbug Odniosę się pokrótce, bo mnie zacytowałeś. Moja opinia odnośnie transferów Liverpoolu nie jest opinią odosobnioną. Powiedziałbym więcej… Jest opinią podzielaną, nie tylko przez inne osoby na tym forum, ale też przez spore grono lokalnych kibiców Liverpoolu, którzy niejednokrotnie dawali temu wyraz, nawet podczas meczów. Mowa tu oczywiście o pewnej bierności klubu podczas kilku okienek transferowych, która wielu fanów po prostu frustruje, zwłaszcza, gdy się ją zestawi z działaniami innych topowych klubów.

Muszę, jednak, przyznać, że Liverpool, jak już kogoś kupuje, to na ogół trafia i uważam, że nie ma w tym przypadku. Struktura klubu zbudowana przez Fenway Sports Group, a także sprawne wykorzystywanie analizy danych, robi naprawdę dobrą robotę i w tym sensie możemy stawiać Liverpool za wzór (np. przebudowa środka pola).

Jeśli, jednak, spojrzymy na wydatki “na czysto” Liverpoolu i innych klubów z topki, to tu już sytuacja nie wygląda tak kolorowo. I nie piszę tego złośliwie w kierunku FSG, a bardziej z troską, że gdyby do ich modelu rekrutowania zawodników, dołożyć jeszcze odpowiednie finansowanie polityki transferowej, to moglibyśmy w przeciągu ostatnich lat osiągnąć znacznie więcej.

Ja rozumiem, że można nie podzielać mojego punktu widzenia i absolutnie nie mam z tym żadnego problemu, natomiast ja też nikomu takiego punktu widzenia nie narzucam. Wszyscy jesteśmy fanami Liverpoolu, dlatego tak de facto gramy do jednej bramki, a to że mamy różne spojrzenia na model funkcjonowania klubu, to jest akurat normalna sprawa. Nawet bardzo dobrze, że tak jest, bo dziwnym by było, gdyby wszyscy mieli takie samo zdanie.

Co do kwestii kontraktu Mohameda Salaha, jestem bardzo zadowolony z pozytywnego finału tej sprawy, natomiast wciąż uważam, że dopuszczenie do aż tak późnej prolongaty, jest dużym zaniedbaniem ze strony klubu - takie jest moje zdanie. Wiem, że masz inne zdanie na ten temat, co napisałeś powyżej, dlatego je szanuję, choć się z nim nie zgadzam.

Pozdrowienia! :sunglasses:

3 polubienia

To teraz czekamy na VVD i TAA, następnie Isaka, Kerkeza, Zubimendiego, Cherkiego i Chujsena kończąc na zakupie Malagi :+1:

2 polubienia

Zamiast się cieszyć… :man_facepalming:t2: To przypomina wesele i tego “wujka” co psuje dobrą zabawę wyciągając niepotrzebnie brudy.

Podpisał Mo kontrakt? Tak czyli ok FSG
Czy zdaniem większości kibiców trwało to za długo? Tak i to wina choć może niecałkowita bo do tanga trzeba dwojga, FSG

Jest jednak pięknie, teraz czas na Virgila i dobre, wzmacniające drużynę zakupy w lato czyli szansa na wykazanie się dla FSG :blush:

1 polubienie

Dziękuję wiadomo komu, wiadomo za co.

I można się rozejść.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

6 polubień

Mają szansę w lato się wykazać, wkład w te mistrzostwo mieli taki sam jak Tajner na medale Małysza

4 polubienia

Wielki John chciał dać rywalom szansę, więc nie robił transferów dla Arne, bo tak byśmy już mieli mistrza w marcu. Dzięki Jasiek, że dałeś nam prawie do mają cieszyć się jako taka rywalizacja w lidze.
Też wiem, że lubisz dawkować po trochę puchary, więc pewnie w przyszłym sezonie dołożymy 7. Puchar Europy.
Pan Jasiek jest debeściak i jego ekipa też :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

Henrymu za sprowadzenie Edwardsa. Edwardsowi za sprowadzenie Hughesa. Hughesowi i Spearmanowi za sprowadzenie Slota. Tak to wygląda.

2 polubienia

Zobaczymy co FSG wyczaruje latem. Czy dalej beda mieli weza w kieszeni i przescignie nas konkurencja czy jednak wreszcie wydadza tyle ile powinni by grac o jeszcze wyzsza stawke.

A hughes co zrobił bo raczej bezrobotny byl

Jezu ludzie. Czy Wy przez 15 lat nie nauczyliście się jak działa fsg? Nie wiesz jaki model biznesowy mamy? Kasy będzie tyle ile wygenerujemy. Jak sprzedamy za 300mln to będzie 300 mln na transfery. Sami z siebie nagle mają dać? Wiadomo, że trochę zarobimy. Jak znam naszych to już mają bilans zrobiony i wiedzą ile mniej więcej chcą dostać i kogo za ile kupić. Nie zmienimy nagle polityki bo wygraliśmy ligę. Nie zmienili jej jak Klopp wygrywał lige mistrzów i lige a Ty ( Wy, niektórzy już żyjecie marzeniami góry pieniędzy od fsg)…
Podjedź do tego na chłodno.

@Spectre. No ale nie zmienimy. Ciągle tylko się słyszy, że trzeba kupować i kupować, że ciągle mało wydajemy. A jednak sukcesy są. Więc po co zmieniać coś co działa? Wiadomo, że się wzmocnimy w te lato, bo będzie kogo sprzedawać, żeby mieć na zakup nowych.

on już działa po kryjomu, agent W

2 polubienia

Ciekawe o czym gadali

No czas najwyzszy zmienic polityke bo nie sprzedamy zawodnikow za 300 milionow. A jak chcemy walczyc o trofea to trzeba wydawac. Gdyby bylo inaczej to dalej gralibysmy Fabem, Hebdersonem i Milnerem.

A powinni wydać niezbędne minimum a nie rozbijać banków jak Manu. Kerkezik, Isak, Hujsen, ktoś do środka i robimy tą ligę za rok

1 polubienie