Fenway Sports Group (FSG)

Akurat jeśli chodzi o prasowanie to Milner nie ma sobie równych w tym klubie.

12 polubień

Uparcie porównujecie tych pomocników do Hendo, Millnera i innych naszych orłów.

Kwestia tego, że my nie chcemy mieć graczy „trochę” lepszych niż obecnie, którzy są wybitnie przeciętni, a faktycznie graczy, którzy nam coś dadzą.

Kupując takiego Tielmansa; płacisz 20 mln, musisz mu dać chociażby minimalnie lepsza pensje niż ma obecnie, kontrakt na 4-5 lat i zapychasz kimś takim ławkę, który nie daje absolutnie nic więcej.

Czy naprawdę chcemy mieć kolejnych Oxledow czy Millnerow na ławce?

1 polubienie

Różnica jest taka, że Tielemansa kontuzje omijają, jest jeszcze całkiem młody i jest więcej niz trochę lepszy od Hendersona, Oxa czy Milnera. Teraz może mieć pierwszy skład a w przypadku większych transferów być rezerwowym, nie widzę problemu z takim transferem.

A nie kupujac nikogo to kogo mamy?
Za rok potrzeba trzech. Kazdy z nich jak ma byc kims bardzo dobrym. To musimy wylozyc okolo 200mln. Plus musimy kupic kogos za Firmino, czyli znowu jesli ma byc bardzo dobry to kolejne 50. Na sprzedaz nie mamy nikogo, bo oddajemy za darmo Bobbiego, Keite,Oxa.
Juz widze jak wydajemy 250 w jedno okienko netto ,skoro przez kilka ostatnich wydawalismy srednio chyba 40- nie chce mi sie sprawdzac, bo to akurat nie ma znaczenia.

W ogóle ostatni transfer do środka jaki zrobiliśmy to chyba Thiago, więc nie rozumiem tej debaty na zasadzie po co kupić kogoś nie z światowej czołówki. Choćby po to, żeby mieć kim grać? Na tkaiej zasadzie to tylko by były wielkie transfery i kluby najwieksze by mialy same gwiazdy i widełki pensji w kosmos wywalone. Trzeba też mieć rzemieślników w drużynie, którzy będą w stanie odciążyć/ pracować za tych wybitnych.

1 polubienie

No właśnie! Otóż to! Przeczytaj SWOJE WŁASNE słowa, tak z 10 razy dla pewności.
Drużyna, której zabrakło 2 goli do zdobycia poczwórnej korony czyli czegoś niemal nieosiagalnego w europejskim futbolu.

Co robią kibice 4 miesiące później? Domagają się odejścia i zmiany właścicieli bo są “za słabi”…

To co pokazuje sytuacja z Nunezem kupionym za 90 milionów w takim razie? :thinking:

Nie ściągnę. FSG JEST SUPER, a nowych pomocników i tak potrzebujemy i ich dostaniemy albo w najbliższej zimie, albo w najbliższym lecie. A to, że są super widać nie od początku sezonu, tylko od niemal początku ich wejścia do naszego klubu.

Ale za to Ty mógłbyś swoje klapki ściągnąć. “Jedynym broniącym” FSG to byłem w 2017/2018 roku jeszcze na starym forum, w momencie tuż przed naszym peakiem i seryjnym zdobywaniem trofeów. Od tamtej pory, z roku na rok, do dobrej polityki (moim zdaniem najlepszej w całej PL) przekonuje się coraz więcej kibiców naszego zespołu. Kto narzeka i jest im przeciwny? Nowi kibice (2-3 letni), którzy nie znają innego Liverpoolu niż ten z absolutnego światowego topu, albo szemrane typy z dużym prawdopodobieństwem że kibicują innemu klubowi z Anglii grającemu w czerwonych barwach i z zazdrości wprowadzający zamęt bo oni tak dobrych właścicieli nie mają, to przynajmniej u nas nastawia kibiców przeciwko nim, co jest śmiesznym absurdem, patrząc na ilość zasług FSG dla naszego klubu oraz zaszczytów i trofeów po jakie sięgnęliśmy pod ich rządami.

Za 20 lat ludzie czytający o dzisiejszych czasach na wikipedii albo w jakiekolwiek innej piłkarskiej książce/stronie nie będą mogli uwierzyć, że wśród kibiców Liverpoolu przeżywającego swój najlepszy okres od czasów Paisleya, nadal znaleźli się tacy, którym coś nie odpowiadało i domagali się zmian we władzach DOSKONALE zarządzanego klubu.

2 polubienia

75mln€ To ze kończymy okienko na mniej więcej 0 netto. Po sezonie gdzie wygraliśmy 2 puchary i o włos przegraliśmy lm i epl. Do tego posiadamy starzejący się skład

Wyglada to trochę na łabędzie śpiew, obym się mylił, ale No młodsi nasi zawodnicy już nie będą. To był właśnie moment w okienku, żeby pójść za ciosem zrobić wzmocnienia, przez co stać się silniejsza drużyna z szansa na powtórzenie sukcesu czy tez dopięcie tych 2 goli co nam brakło. My za to lecimy ekonomicznie z jednym znaczącym transferem, który jakby był konieczny bo inaczej ciężko byłoby sensownie atak złożyć.
Kibicuje Lfc od lat ponad 20. Oglądam większość meczy od lat 15😅 Wiec wiem jak brak porządnych transferów się kończył, wiec skończ z tymi peanami na cześć FSG tylko spójrz trzeźwo na wydarzenia na boisku i poza nim.

1 polubienie

Dokładnie to samo słyszałem po pierwszym przegranym 1-3 finale z Realem i pierwszej przegranej lidze o 1 pkt. Że teraz to jest juz nasz koniec i zmarnowaliśmy kluczowe okienko i teraz to już zostaje nam walka tylko o top 4 bo rywale to robią drogie i porządne transfery jak Sanchez czy Lukaku albo nam podbierają nasze wybitne i kluczowe cele jak Werner bo FSG takie skąpe.

Czas pokazał, że jak zwykle, to jednak oni mieli rację.

1 polubienie

Zobaczymy, ja liczę na sukces drużyny. Tylko właśnie mam wrażenie, że Jorguś był dla zarządu ta kura znosząca złote jaja i wyglada na to, że ktoś naszej kurze wyrwał złote jaja :joy:

1 polubienie

Musisz się z tym pogodzić, bo rak tego forum jest nieuleczalny.

1 polubienie

Brak słów. Kibicowałem Liverpoolowi jeszcze przed Stambulem i przeżyłem mroczne czasy Hodgsonów, Dalglishów czy, z wyjątkiem jednego sezonu, Błędana. Tylko i wyłącznie Jurgenowi Fsg zawdzięcza ostatnie sukcesy klubu. Z innym trenerem plułbyś na skąpców zza oceanu, że żydzą na transfery a klub z jakimiś przebłyskami tytłałby się na miejscach 5-8 jak to bywało wcześniej. Tyle jest warty ten model prowadzenia klubu. Czy Ty nie widzisz, że jak tu niemal wszyscy piszą, zamiast wykorzystać te sukcesy i rozwijać dalej klub, gdzie no trzeba dać kasy z własnej kieszeni, Fsg proponuje stagnacje i degenerację. Dalej nic nie wydaje, a wydać trzeba. Na odpowiednich zawodników oczywiście, a nie na hurra jak w Junajted czy w Czelsi. Bo ciągle masz problem, że nie można wydać większych pieniędzy, ponieważ będzie klapa transferowa. Bez odbioru, bo nic i nikt Ci nie otworzy oczu, z tego co widzę.

1 polubienie

Sorry, ale zwyczajnie kłamiesz pod swoją wymyśloną tezę o FSG ciemiężonym przez kibiców w latach 2018-19 xD

• Po sezonie 17/18 do LFC trafili Alisson i Fabinho i ludzie zaczęli powoli mówić o walce o mistrza.
  • Po sezonie 18/19 ludzie narzekali na brak transferów, ale w stylu: “Mamy City na wyciągnięcie ręki, klub zarobił gigantyczne pieniądze na wygraniu LM, kupmy kogoś i walczmy o wszystko w kolejnej kampanii.”, a ty wymyślasz jakieś bajki o walce o top 4.

No a teraz te transferowe zaniechania dot. środka pola i zmiennika dla Trenta wychodzą, bo takie zaniechania zwyczajnie zawsze prędzej czy później wychodzą. W przypadku FSG wychodzą już 2. raz w przeciągu 3 sezonów.

2 polubienia

Który właściciel ściągnął do Liverpoolu właśnie Jurgena? Napiszesz nam?

:rofl: :rofl: :rofl:

Nie wypowiadałem się o latach 2018-19 tylko “od zawsze aż do teraz” w kontekście władz. Nic nie kłamię.Nawet sam Fabinho przez pierwsze miesiące nie grał w podstawowym składzie (w sumie to wcale nie grał) i forumek już zdążył ponarzekać na FSG za ten transfer, że zawodnik widmo i 40 milionów zmarnowane.

Taki wasz obraz - FSG złe, “prawda została już ustalona” i żadne fakty o trofeach i sukcesach wasz nie przekonają.

Jak już niedawno pisałem tu, to kibice wręcz wymusili zatrudnienie JK, wiec zasług za to bym właścicielom nie przyznawał.

1 polubienie

Zakup Fabinho był z czapy, nagle bum informacja, która wywołała wielka euforię. Nie dziwie się, że potem było zdziwienie/ubolewanie, że pierwsze tygodnie/miesiące nie gra.

No tak - co dobre to “presja kibiców” co złe to wina tylko i wyłącznie samego Heny’ego a zwłaszcza wyniki sportowe, złe transfery i kontuzje!

How convinient…

A, zapomniałbym, brak zmian i zmiany dopiero po 85 minucie też :wink:

Jakby nie akcje kibiców to pewnie FSG by się nawet Jurgenem nie zainteresowało. Wyglada jakbyś nawet tych czasów nie pamiętał a zgrywasz tutaj jakaś encyklopedie klubu. Gościu wszyscy chcieli zwolnienia Brendana na koniec 14/15 a nasi właściciele na sile się go trzymali. Później właśnie akcja kibiców na początku 15/16 wymierzona w Brendana i zatrudnienie Kloppa w końcu dała jakiś skutek. Ty jesteś normalnie jakiś zaślepiony FSG wszystko dobre i wszystko ich zasługa, może załóż jakiś fanpage FSG.

1 polubienie

Rozbudowa 2 trybun i kompleksu treningowego w Kirkby, to też były akcje kibiców, bo nie słyszałem? Chodziłeś? :thinking: