No… tak działa w zasadzie każda kontuzja
Tak tylko że za gravena nie mamy żadnego zastępstwa. Endo w taktyce słota może być użyteczny tylko przy korzystnym wyniku na ostatnie minuty. Morton to poziom championship.
Jedyne co to można tam cofnąć jonesa/maca
Jednak żaden nie czuje się tam optymalnie. Dodatkowo sprawi to że jednym gracz do rotacji na 3 pozycję zostanie nam elliott który ma na ten moment kilka minut u slota i pecha z urazami.
To chyba sporo różnica w porównaniu np z prawa obrona na którą za trenta może wejść b. Dobrze rokujący Bradley który od samego początku sezonu dostaje regularne szansę, a w ostateczności jest jeszcze Gomez który ma tam pewnie że 100m na poziomie premier league.
Jeżeli tak nie wygląda pozycja która trzeba wzmocnić to ja już nie wiem jak powinna
Dla mnie niepojęty jest kontrast pomiędzy jakością decyzji podejmowanych przez klub przy zatrudnianiu trenerów, a tym co włodarze robią (albo czego nie robią) na rynku transferowym. Klopp to była perfekcyjna decyzja, a i Slot się zdecydowanie broni na ten moment. A 5 sezon z rzędu się okazuje, ze nam brakuje głębi w składzie. Nawet ten sezon zakończony mistrzostwem został miał sporą rysę w postaci popisu Adriana w meczu z Atletico… Na ten moment brakuje nam lewego obrońcy, środkowego obrońcy (bo zdrowy przez cały sezon Konate to mit i legenda), defensywnego pomocnika i skutecznego środkowego napastnika. Sygnały o brakach w obronie są przecież od bardzo dawna, o defensywnym pomocniku też wiedzą wszyscy. Tylko z napastnikiem coś próbowano zrobić i mamy nieskutecznego Nuneza. Cholera jasna, do roboty.
A to, że Salahowi, TAA i van Dijkowi kontrakt się kończy za 6 miesięcy, to jest jakiś nieśmieszny żart. Kto do cholery do tego dopuścił.
Wie ktoś może co z zakupem 2go klubu? Temat chwilowo umarł?
Edit. Właśnie myśleli by ambitnie kupując drugi klub. Działanie tu i teraz brzmi sexy dla kibiców, w praktyce jednak może się skończyć wielomilionowymi transferami wielkich gwiazd jak Ibrahimović, Pogba, Ronaldo, Varane, Casemiro czy De light a wielki regresem pod względem sportowym.
Edit 2. oczywiście bardzo bym chciał, żeby Liverpool był wstanie wydawać do 100 mln rocznie na czysto. Tak dobrze jednak u nas nie ma i nie będzie.
Nie mają kasy. Myśleli że kupią za pół darmo ale nie było z kim się targować
Niech skupią się na wzmocnieniu Liverpoolu. Niech w końcu zaczną myśleć ambitnie na tu i teraz.
Kasa poszła na Red Sox
FSG ma furę szczęścia. Mi to się nóż w kieszeni otwiera. Naprawdę w tym sezonie można by wygrać zarówno Premier league - bo City jest słabe jak i LM bo Real jest słaby. A my przed sezonem nikogo nie kupiliśmy. W dodatku kluczowym zawodnikom się kończą umowy. Dramat
to akurat poki co nie ma znaczenia. Pytanie co zrobimy zimą.
Ja to już pisałem, ale to wygląda tak jakby FSG w ogóle nie miało pojęcia co się dzieje w klubie, dzwoni Henry do Hughesa i pyta wysłaliście te oferty? Tak, Salah, Van dijk dostali, a ten no jak on tam Kent też dostał? Chyba Trent panie Henry, no no Krent, dostał?
On nic jeszcze nie dostal, no jak? To wyślijcie na maila szybko żeby potem nie było. Panie Henry a jak nie podpiszą? Podpiszą, a jak nie to ich sprzedamy, ale oni mogą odejsc w styczniu za darmo Panie Henry. O KU…WA tego nie wiedzialem. No dobra to za Halasza damy tego Dena Boaka. Mowili mi że to szkocki salasz 2.0, w obronie za Kenta, tego mĺodziaka z Islandii, a za Dan Vijka tego Qesnaha i git, a w zimie dokupimy jakiegoś wietnamczyka co gra na kilku pozycjach. No i załatwione a za rok zadzwonię i ustalimy co dalej…;))))
Trent ponoc juz dostal 3 oferty kontraktu i kazda odrzucil. Wg diarioAS.
Musicie zrozumieć że mieliśmy zmiany kluczowych funkcjach. Widać że mamy taki system że selekcjonujemy graczy i do pierwszego składu nie chcemy graczy dobrych, a wyjątkowych. Widać było że to lato daliśmy sobie na uporządkowanie spraw scoutingowo-transferowych i na selekcję dokonana przez Arne. Teraz Arne już wie kto mu się przyda a kto nie. Myślę że w zimę ruszymy po 2 nazwiska, ale takie na już.
Do tych co piszą że można było wcześniej to powiem że żadne z nas przy czymś takim nie pracuje i nie wie jak układa się taki dział od nowa. Wiem że inne kluby kupują i one nie bez powodu są za nami. Taki Arsenal przed tym sezon startował z wyśmienitej pozycji. Zrobił transfery i gra gorzej niż rok temu. Takich gości jak zinchenko Jesus tomiyasu, merino, kiwior, trossard, Sterling (tylko wypożyczenie) którzy przyszli za worek siana większość kibiców by już tam nie chciała, a są kupowani za górę siana jak wiemy i całkiem nie dawno.
Zobaczymy czy w ta zimę ruszymy. Jeśli nie pierwszy posypie głowę popiołem, a jeśli brak transferów zabrał by nam mistrzostwo to bym nigdy już tego fsg nie wybaczył. Jednka sądzę że tam jest plan.
Faktycznie coś w tym jest. Taki Chiesa to wyjątkowo nieudany transfer, a Mamaedashvili wyjątkowo niepotrzebny.
Co okienko te same teksty. Po ile nazwisk nie ruszymy i ile to nie mamy kasy na ewentualne wzmocnienia. Potem okazuje się, że oczywiście ściągamy zdecydowanie mniej graczy niż wskazują na to nasze potrzeby (lub nikogo sensownego) i oczywiście nie mamy żadnej mitycznej góry siana na transfery. Jeśli ściągniemy chociaz jednego grajka w styczniu to będzie sukces
Tak tak od następnego okienka ruszymy, co roku ta sama śpiewka. Sorry, ale naiwny jesteś moim zdaniem
Jeśli fsg przedłuży umowy z naszą trójką to będę bardzo zadowolony. A jeśli zatrudnią kogoś konkretnego, naprawdę gościa, który będzie wzmocnieniem a nie Melo wersja 3.0 to się nawet upije. Potrzeby widzą wszyscy, na jakich pozycjach ? Również każdy to widzi. Czekamy na ruchy “zbawcy” Edwardsa, który wg wielu był tu uważamy za bóstwo kiedy wrócił.
De facto Edwards pelni inna rola niz wczesniej xD. Wiec nie wiem czy jest sens przywolywac Edwardsa. Hughes jest od transferow i umów.
Pamietaj ze latem nikt nie przyszedl, mimo walki o Zubimendiego. Chiesy nie licze bo to nie jest zawodnik a pacjent specjalnej troski. Mysle ze w ramach biernosci latem pojdziemy zima po kogos, szczegolnie ze klub wie na czym stoi i ma o co walczyc.
Jak nie ma sensu skoro CEO zatwierdza ostateczna decyzję o transferach. Bez podpisu Edwardsa nie ma transferów.