Fenway Sports Group (FSG)

Obrońcy FSG nie rozumieją ze oni są opcją czasową. Nikt nie bedzie w tym siedział biorąc pod uwagę jsk wygląda sytuacja z kontrolą wydatków innych klubów. System nie daje szans na ciągłą rywalizację o tytuły biorąc pod uwage jak działają nasi rywale. Problem z kontraktami wynikać może właśnie z tym ze byl pomysl sprzedaży. Dlatego caly pion sportowy przestal istnieć a Klopp dostawał wssystko żeby tylko dalej ciągnąć ten bajzel. Wartość klubu to ile generuje przychodu i jakie ma koszty. Jak teraz cała trójka dostanie ogromne kontrakty z punktu widzenia Amerykanów a przychody bie wzrosną a sukces sportowy to niewiadoma raz jest a potem moze być posucha. Nowy nabywca chce miec otwarte pole i jak największą swobodę w finanaowym fair Play.

Aha. To ile zarzutów o łamanie przepisów my też powinniśmy teraz mieć, by rywalizować z City na równych zasadach? :joy: :joy: :joy:

Ewentualny nowy nabywca, to bardziej by chciał mieć TAA Virgila i Salaha w składzie, bo to kwestia marketingowa, a nie przejmowac sie FFP.

1 polubienie

Niektórzy są mega zafascynowani, że za rządów fsg wygraliśmy RAZ ligę angielską i RAZ ligę mistrzów. Dla niektórych to wystarcza, aby raz na 10 lat podnieść puchar. Inni jednak mają większe ambicje, oczekiwania, mentalność.

2 polubienia

Dopóki city nie dostbsie oficjalnej kary i nie sostanie pozbawiona tytułów to ja nie uwierzę. Najpierw fakty potem gadanie. Takich postępowań trochę bylo. Chodzilo mi o to ze mogli to robic wcześniej sle nie chcieli tego zrobic wczesniej zeby sobie nje psuc bilansu. Teraz stoja pod ścianą bo nie majazadnych argumentów i gotowych zastępców.

Które kluby w Europie są lepsze od naszego pod względem zarządzania i ilości trofeów?
Które kluby w Europie są lepsze od naszego pod względem zarządzania i ilości trofeów?

Nie wiem, może teraz zauważysz? Pokaż nam to pomiędzy. Najlepiej z UZASADNIENIEM, ale wymagać tego od ciebie to już okrucieństwo z mojej strony.

Na tym polega sport, porównujemy się z innymi, potem patrzymy kto był lepszy i gorszy i kto gdzie skończył w tabeli. Z zarządem jest tak samo - patrzymy kto ile kasy wydał, kto ile nie wydał, kto ile potrafił osiągnąć i jakie trofea zdobyć. Wiemy, ze dla ciebie FSG to zło najgorsze na świecie i fatalni zarządzający, którzy nie kupili tego 1 zawodnika i nie wydali tych 200 milionów, które dałyby nam nieskończoną liczbę trofeów co roku. To już wiemy. Ale teraz jaśnie oświecony @Fanlive94 pokaż nam proszę to twoje “pomiedzy” i inne lepsze kluby z większymi sukcesami. Ja mówię: Real (lepszy) i dorzucę specjalnie dla Ciebie Bayern i City. To 3. Ty na pewni nam wymienisz z 10 innych klubów, które są lepsze od nas i które nie są Chelsea i United (bo to przecież tak jak mi zarzucałeś skrajność). Proste pytanie, czekamy na odpowiedź. Tylko nie uciekaj tym razem proszę.

2 polubienia

Fakt jest taki, że City ma 115 zarzutów. Postawienie zarzutu to poważna sprawa, nie można sobie rzucać zarzutami jak z rękawa, bo druga strona to wykorzysta i w procesach sadowych sobie to odbije.

Niektóre (w zasadzie to praktycznie wszystkie) wielki kluby, jedne z długą historią, inne z nieograniczonymi środkami finansowymi nie osiągnęły nawet tego w tym czasie co my. Mentalność…

Aha, ale nawijać makaron na uszy od kilku dni o tym, jak to my upadniemy bez Salaha, Trenta i Virgila to już można? Jet juz jakaś oficjalka, że na pewno odchodzą? Musiałem przegapić, bo to niemożliwe, zeby był tutaj taki krzyk bez niej.

1 polubienie

Powtórzę się, bo widzę, że nawet nie czytasz. Te kluby wygrały tyle razy samo ligę co my. Jeden RAZ. Zadowala cię ten wynik ? Liverpool za rządów fsg to klub, który stać na mistrzostwo raz na 10 lat ?? Mamy być średniakami Europy ?

A od uciekania z odpowiedzą to ty @Radbug jesteś mistrzem. Odpowiadasz tylko na wybrane tematy, a innych się czepiasz.

Naprawdę nie dostrzegasz braku na lewej obronie ? Na środku obrony w chwili obecnej ? Na pozycji nr 6 ? Jeśli nie to nie ma o czym dalej dyskutować

Odpowiesz ?

3 polubienia

Czyżby multik Fanlive, że za niego odpowiadasz? City 1 Liga Mistrzów, Liverpool 1 Liga Mistrzów. Jesteśmy zgodnie z twoją logiką tak samo dobrzy jak City.

Mogłeś jeszcze dodać Jagiellonię i Raków, które wygrały Ekstraklasę. To tez przecież tytuł krajowy, a to jaka konkurencja jest w lidze to już dla ciebie jak widać nie ma znaczenia…

Ile razy wygrał Arsenal? Ile United? Ile Tottenham? Ile Chelsea? Ile oni wydają? Zgodnie z wasza logiką, ze “powinniśmy kupić kogoś więcej” oni powinni wygrać kilka pucharów więcej niż my. oni tego kogoś kupili. Wydali te dodatkowe 100 milionów. My nie.

Jeżeli dla Ciebie są tak samo dobrzy jak Liverpool i znaczą aktualnie tyle samo w Europie co my, bo wygrali tyle samo razy swoją ligę co LFC, to tylko pogratulować. Nie ma o czym dyskutować…

I odpowiadam praktycznie zawsze na wszystkie pytania. Ale że jest was cała chmara i później wy sami zgłaszacie mnie za spam gdy chcę wszystkim odpowiadać, bo inaczej nie potraficie ze mną walczyć, to później wychodzą takie długie wpisy, których nikt z was nawet w całości nie czyta, bo was to przerasta. Max na co was stać to “a co gdyby” A co gdyby LFC kupił 5 nowych zawodników? Co gdyby wydać 150 mln więcej? Co gdyby odszedł od nas Salah, TAA i VVD?

CO GDYBY…

Ale gdy ja zadaję, po raz 1000, proste pytanie - kto lepszy od FSG? Z waszej strony cisza… Co jest normalne, bo szczera odpowiedź na to pytanie, potwierdziłaby wszystko to o czym w tym wątku od początku mówię, a wy tego za żadne skarby potwierdzić nie możecie.

Odpowiedział jedynie umiarkowanie any/neutralny ManiacK, z którym nawet się zgodziłem.

4 polubienia

FSG inkasuje 600mil rocznie, bez wygranej Premier league czy LM, czy nawet bez praw transmisji ma na czysto 600mil.
Ale jak już dodamy do tego np wygraną PL 180mil rocznie + 90 mil prawa transmisji Premier League. To lekko 900 mil się robi. Jeśli się uda wygrać Premier League w tym sezonie. To albo FSG nie zależy by byc na szczycie i walczyć o najwyższe celę lub poprostu ktoś sabotuje w liverpool i nie podpisując najlepszych graczy. odchodzi cała trójka i w lato wykładają 300 mil na transfery? I kogo kupią? Salah zasługuje nawed 400 tys bo gdyby nie on to byśmy nie byli tam gdzie jesteśmy.

2 polubienia

Nie ma co dyskutować, bo z betonem ciężko się rozmawia. Nie potrafisz nawet odpowiedzieć na pytanie, bo palnąłeś głupotę o niepotrzebnych transferach, że nikogo nam nie brakuje obecnie i teraz uciekasz w las z odpowiedziami. Ale można się przyzwyczaić. Skoro dla ciebie jedno zwycięstwo na 10 lat jest ok to widać jaką masz mentalność. Przegrywa.

2 polubienia

Mógłbyś przynajmniej przestać tak bezczelnie KŁAMAĆ, albo wskazać miejsce (zacytować) gdzie napisałem, ze “transfery są niepotrzebne”.

Apropos pytań, wciąż czekam: Który klub był lepszy od FSG w ostatnich latach pod względem zarządzania i trofeów?

2 polubienia

Pytanie jakie trzeba postawić to jak mozna dopuścić ze trzech zawodników z pierwszego skladu może odejść i ma wolną rękę. FSG szczyci się swoimi szczegolnymi umiejętnościami i zrównoważonym rozwojem, kotry doprowadzil do kryzysu z kontraktami podstawowych zawodników. Brakiem odpowiednich następców, którzy powini byc juz w klubie. Jutro wyjdzie w obronie Quansah kotry nie powinien byc w pierwszym zespole. Dlaczego? Poniewaz klub nie chce wydawać kasy bo sa inne priorytety. Jakie? Rentowność i zysk bilansowy. Jutro wyjdzie jeszcze jeden zawodnik kotry powinien byc rezerwowym. Robertson, który co kolejkę wsadza nas na minę. To nie jest zarzadzanie tylko wyciskanie cytryny.

Jprdl :person_facepalming: ty naprawdę jesteś dziwny.

Rozumiem, że pomimo tego wpisu uważasz, że transfer jest nam potrzebny ?

I podaj kryteria jakimi się kierujesz pytając o lepsze zarządzanie ? Bo wyskoczysz zaraz, że nie o to chodziło autorowi pytania.

Bo ja podałem kluby, które były na takim samym stopniu wygrywania trofeów jak my.

Nie no, jeżeli z takiego fragmentu ty wyciągasz wniosek, ze “Radbug mówi, że transfery są niepotrzebne”, to faktycznie, nie mamy o czym rozmawiać. Teraz wiem skąd ta dyskusja. Ty po prostu masz problemy z j.polskim i rozumieniem prostego tekstu czytanego. Myślałem, że to kwestia jedynie poglądów na FSG, a to coś zupełnie innego…

Owszem. To, że pytam KOGO NAM AKTUALNIE W SKŁADZIE BRAKUJE, NIE WYKLUCZA (!!!) nowych transferów. To, ze nowy DM odciążyłby Gravenbercha, nie znaczy że dzięki jego dobrej grze, teraz nie mamy fajnego zawodnika na tę pozycję. Rozumiesz? To nie jest Liverpool z 2010 roku, gdzie mieliśmy ewidentne braki. Dzisiaj mamy ten komfrt, ze na każdą pozycje mamy przynajmniej 1 dobrego zawodnika. Kwestia rezerwowych to inna sprawa, choć uważam, ze wcale dramatycznie nie jest.

A ja zapytałem, KTO JEST LEPSZY OD FSG POD WZGLEDEM ZARZĄDZANIA KLUBEM.

Fajnie, że dla ciebie Lille, Atletico, Bayer czy Napoli są lepsze od Liverpoolu. Fajnie. Bo o to właśnie pytałem - kto jest lepszy. Albo kolejny raz, całkowicie nie zrozumiałeś pytania, albo po prostu pie…

3 polubienia

Nie ma lepiej prowadzonego klubu niż Liverpool jeśli chodzi o stabilność i samowystarczalność. Po prostu, możesz porównywać do City które więcej wygrało ale ten klub to zabawka w który są pompowane ogromne, lewe pieniądze. Gdyby FFP działało od początku jego wprowadzenia a nie było omijane jak to robiła Chelsea czy City to jeden i drugi klub nie miałby podjazdu do Liverpoolu.

Niestety zajęło sporo lat uszczelnienie tego przepisu, możesz popatrzeć na Newcastle którego właściciele są dużo bogatsi od City, ale jednak FFP mocno ich dusi i muszą się pilnować.

9 polubień

Jakich kur… trofeów :joy:? W ostatnich latach ja kojarzę tylko dwa puchary energetyka i jeden Fa Cup. Brawo FSG :joy:

Specjalnie kuczquś dla ciebie zacytuję nawet nie swoją wypowiedź. Wiem, że ty nigdy nie czytasz komentarzy innych, zanim sam na coś odpowiedz. A może po prostu kibicujesz tak krótko, ze większych trofeów niż puchary krajowe nie pamiętasz? To byłoby logiczne.

Ja natomiast zazwyczaj używam okrągłej liczby 10 lat wstecz. Ani nie za długo by odwoływać się tylko do “historii” ani nie za krótko by po 6 miesiącach zwalniać dyrektora sportowego, bo jeszcze nic nie wygrał i nie ściągnął dużej ilości drogich zawodników. mam nadzieję, że wyjaśniłem wątpliwosci z zakresem czasowym…

Dziękuję za ten komentarz - AMEN.

@down @Kijoraptor
Który klub był lepszy pod względem zarządzania w ostatnich 10 latach od FSG i dzięki temu osiagnął wiecej od nas? :slight_smile:

Sory, ale to ty wyciągnąłes wniosek, ze “Radbug nie chce transferów” po tym gdy napisałem, ze mamy aktualnie kompletny skład i nie brakuje nam dobrych zawodników na każdą pozycję na boisku (jeżeli tylko wszyscy są zdrowi, ale kontuzji nikt nie przewidzi). Jak traktować cię poważnie? Jeżeli ktoś tu jest betonem, do którego nic nie dociera i który nie rozumie tego co inni napisali, to jesteś to raczej Ty… Mogę polecić ci dobrego specjalistę na leczenie Twoich kompleksów, Może się przydać komuś kto uważa że Napoli lub Leverkusen maja lepszy zarząd/właścicieli od nas, są od nas lepsze i znaczą więcej w świecie piłki (przypomnę pytanie na jakie odpowiadałeś: Który klub był lepszy pod względem zarządzania w ostatnich 10 latach od FSG i dzięki temu osiagnął wiecej od nas?)

2 polubienia

Fajna dyskusja, ale jak to w życiu bywa trzeba wyłonić w końcu zwycięzcę.
Dlatego ogłaszam, że wygrywają… albo inaczej, że przegrywają hejterzy FSG.

Analiza werdyktu:

podczas wielomiesięcznej jebaty (w sumie to mi się źle napisało, ale ostatecznie postanawiam zostawić to słowo w tej wersji) można zauważyć, że mamy do czynienia z pewną znaczną zmianą stanowiska hejterów. W przypływach emocji rzucają sloganami typu: jbać FSG, FSG to gwno itp, a po chwili trochę łagodniej: Oni sprowadzą nas na dno, jesteśmy frajerami, doprowadzą klub do upadku z taką polityką itp.
Jednak gdy się ich przyszpili do gruntu i odpowiednio podejdzie to nagle mamy coś takiego: Doceniam że jesteśmy stabilni finansowo, mamy rozbudowany stadion, nowy ośrodek treningowy, jesteśmy w czołówce, jest dużo lepiej niż było,wpadły jakieś puchary, ALE…(i tu pada jakiś argument mający za zadanie nadać negatywny kontekst całemu zdaniu czyli transfery.)

Jeśli się temu przyjrzymy w rzeczywistości mamy do czynienia ze zmianą niemalże o 180%, jednak akcent postawiony w odpowiednim miejscu sprawia, że w ich perspektywie niewiele się zmienia.

Z drugiej strony jeśli mamy fana FSG to jakkolwiek hejter nie próbowałby różnymi metodami go podejść to nigdy nie uzyska tak skrajnych opinii. Np: FSG jest najlepsze, nie ma lepiej zarządzanego klubu…w kontrze do: rzeczywiście są za słabi, sprowadzają nas na dno, jesteśmy pośmiewiskiem, niedługo spadniemy z czołówki, ALE…(znowu pada coś co ma za zadanie przedstawić ich w pozytywnym świetle np: no jednak jakoś wygraliśmy mistrzostwo)

Czy to oznacza, że fani FSG są tacy sprytni i nie dają się podejść, czy może są takim betonem, a może obiektywnie nie ma racjonalnych argumentów, aby aby uzyskać tak skrajne opinie?

3 polubienia

Widzę ze te 115 czy tam ileś tych zarzutów dla MC, to już dla niektórych oficjalne moralne mistrzostwo kraju i członkostwo w klubie uciśnionych. Sam marzę, żeby skazali tych dziadów, ale radzę trzymać rączki na kołderce do oficalnych werdyktów.

Może też trzeba będzie zatrudnić Artete na Anfield gdyby go kiedyś zwolnili w Londynie, on lubi podkreślać jaki to jego zespół jest najlepszy we wszystkm. Naljepszy zespół stycznia, najlepszy w kalendarzowym, może tez spasowało by mu że mamy najlepszych właścicieli w europie w kategori niepetrodolarowo-zabawkowej.

Co do tych ambicji o zbyt małej ilości tytułow, to też chyba wszyscy pozapominali co tu od lat 90 było, ile razy klub przeinwestował w miernoty, za wielkie jak na tamte czasy, co skończtyło się marazmem przez długoie lata. Jest nawet artykul na głownej można poczytać

2 polubienia