Fenway Sports Group (FSG)

Czytałem biografię Muska i Elon nie ma dobrych relacji ze swoim ojcem, jego ojciec ma fatalny charakter i jest bardzo złym człowiekiem. Prawdopodobnie nie mają ze sobą kontaktu. Natomiast było tam wspomniane, że jego ojciec uwielbia udzielać wywiadów o Elonie, a dziennikarze to wykorzystują. Więc Errol Musk jest kiepskim źródłem, po prostu szuka atencji na wszystkie możliwe sposoby.

Co do samego Elona Muska, to nie widzę powodu, by miał poświęcać czas na klub piłkarski. Po co? On chce zmieniać świat swoimi przedsięwzięciami, wyniki sportowe go nie obchodzą.

4 polubienia

i zaraz zamiast Anfield byłby Tesla Stadium :laughing:

1 polubienie

Akurat Tesla był genialnym człowiekiem i należy mu się godne miejsce w historii. Chociaż nazywanie jego nazwiskiem samochodów elektrycznych mi się akurat nie podoba. Naszego stadionu też :sweat_smile::wink:

Ehhh

Uff, kamień spadł z serca.

To nich fsg wykład teraz kase dla VVD TAA i przedewszystkim dla Salaha.

A tak ogólnie nie sprzedadzą bo poczuli kase. Mistrzostwo 180 mil zainkasowali. Do tego LM. I caly czas od 10 lat praktycznie w top4 i kasa jest.

Muszą zainwestować w końcu coś w transfery maja okazję. Kupić kerkeza teraz np.

1 polubienie

Nie będzie żadnych transferów w styczniu. Są wyniki, jest elegancko. Najwyżej mistrza nie będzie, za to LM pewna. Kasa będzie się zgadzać. Były kłopoty z obroną to ściągnęli Kabaka czy tego drugiego parodyste co ani razu chyba nie zagrał. Teraz liczycie na transfery?

5 polubień

No to liczmy na farta, bo nie wygrać ligi z tak słabą w tym sezonie konkurencją to będzie bolało. Ciekawe co zrobią obrońcy fsg jak nikt z naszej trójki nie przedłuży kontraktu i trzeba będzie wydać naprawdę konkretny hajs na wzmocnienia, czego oczywiście fsg nie zrobi. Boję się przyszłego sezonu.

3 polubienia

Pewnie mają już przygotowane odpowiedzi typu: “Salah nie chciał, marudził, kłamał, zostawił nas z pustymi kieszeniami, musieliśmy go oddać za darmo”, “Trent nie marudził i po prostu poszedł za darmo, co mogliśmy zrobić”, “Virgil chciał, ale się nie dało mu dołożyć, piłeczki golfowe i przystań kosztują”.

Jeśli ktokolwiek ma rzetelne informacje czy zarząd zamierza w zimie wzmocnić najsłabsze pozycje w drużynie niech da znać.

2 polubienia

Wydaje mi się że LFC nie planuje przedłżyć kontraktów z Salahem , VVD i TAA. To wszystko co się dzieje w kwestii przedłużenia kontraktów to gra pozorowana. Z jeden strony żeby nie wystawic się na krytykę kibiców z dugiej żeby tym trzem piłkarzą nie upadło morale , dzięki czemu mamy szanse w tym sezonie wygrać Mistrzostwo Anglii.

Ja naprawdę wierze, że van Dijk i Salah zostaną z nami. Wierzę, że ktoś tam pójdzie po rozum do głowy i znajdą porozumienie. Wkurza po prostu ta opieszałość, minimalne nakłady i przeciąganie niepotrzebne.

Większość użytkowników tego forum przyjmuje tezę, że nie przedłużenie umowy z Salahem będzie finansowym samobójstwem dla klubu. Ośmielę się polemizować z tym poglądem, a swoje stanowisko popieram poniższym wywodem.
Rozważmy następujący scenariusz:

• kontrakt dla Salaha na 3 lata,
    vs
  • zakup ogranego PS, ale mającego potencjał rozwoju.
    Koszty:
  • Salah: tygodniówka 400k, bonus za podpis 20mln,
  • nowy PS: tygodniówka 150k, opłata za transfer 70mln.

I clue sprawy czyli sytuacja po upływie 3 lat.
W pierwszym przypadku, po wydaniu 80mln, LFC będzie stał przed wyzwaniem zakontraktowania godnego następcy Salaha, co zapewne będzie wiązało się z wydatkiem kolejnych 80mln. Natomiast w drugiej opcji, zakładając niewielki progres nowego PS i inflację, klub będzie posiadał zawodnika reprezentującego wysoki poziom sportowy o wartości ~100mln.

Schemat przedstawiłem w dużym uproszczeniu, bo nie założyłem potencjalnych kontuzji lub niewpasowania się nowego PS do schematów taktycznych LFC.
Chciałem Wam tylko pokazać inny punk widzenia.

I kto bedzie niby tym zastepstwem Salaha za 70 milionow ktore zrobi podobne liczby? Nie ma żadnego ciekawego nazwiska na rynku.

2 polubienia

A może Slot nie chce ich w składzie i chce zrobić autorski projekt.

Zgoda, ale jest trzecie wyjście - podpisanie Salaha nawet na 3 lata, z założeniem takim, że po roku-dwóch będzie opcja transferu do Arabii, gdyby Salah obniżył loty. A w międzyczasie szukanie docelowego zawodnika na prawe skrzydło, który przejąłby pałeczkę po Egipcjaninie. Być może kandydatem okaże się Doak, jeśli sprawdziłby się na poziomie PL w kolejnym sezonie, oczywiście zakładam jego wypożyczenie.

Dziwnie wyglądają działania klubu odnośnie przedłużania kontraktów z Salahem , VVD i TAA. jak by nie patrzyć są to trzej piłkarze z najwyższymi tygodniówkami.

no wszystko fajnie ale my nie zastąpimy wszystkich trzech. nawet załóżmy że fsg kupi najlepszych możliwych piłkarzy ale takich realnych na to według mnie opcje są takie (pamiętać że w tym momencie zakładam że fsg nie bedzie ograniczać wydatków)

Van Dijk(CB) - Romero/Guehi/Murillo/Branthwite/Mosquera/Badé/Hincapié/Schlotterbeck/ Kossounou/Hien/ Gila

Salah(PS) - Gordon/Kulusevski/Eze/Pedro/Kudus/Milliot/Baena/Guler/Kubo/Pino

Alexander-Arnold(PO) nie chce mi się na razie

Ty serio wierzysz że Gordon czy Pedro, Kulusevski czy o zgrozo Kudus sbedzie miał GA na poziomie 25+? :joy::joy::joy:

To FSG to ma głowę do pr-owych zagrywek. Ludzie się uruchomili, bo dają ciała na rynku transferowym to poszła prośba do dziennikarzy “postraszcie Muskiem”. I nagle FSG jest spoko :joy:. Mistrzowie.

4 polubienia

Sytuacja z Salahem i VVD jest zerojedynkowa. Jeśli klub ma ambicje na walkę o mistrzostwo co rok to ich podpisuje, jak im pasuje 4 miejsce i częstotliwość jednego tytułu Premier League na 30 lat to ich puszcza, a na następców mianuje Doaka i Quansaha.

3 polubienia