Bzdury to ty piszesz bo podawanie liczb bez kontekstu jest bez sensu. Zupełnie pomijasz że weszlindeaj gracze do gry czyli bajecznie bogate city i Chelsea. Zupełnie zapominasz że za fsg zdobyliśmy mistrza i mieliśmy 3 finały lm a wcześniej 2 (pisałem za mojego życia kibicowskiego czyli 21 wiek). Zupełnie też pomijasz to jak zadłużony i w jakim stanie przejęli klub (gracze typu Torres czy xabi, mascherano odchodzili od nas bo klub się sypał). To ty siejesz propagandę kolego. Ja za mojego życia prze fsg pamiętam tylko jak dwa razy biliśmy się o mistrza z united proszę fsg. Za ich rządów chyba z 6. Oczywiście wygrali tylko raz, ale jak się okazało rywal oszukiwał (to czy mu to udowodnią to już inna sprawa).
I właśnie dlatego nie chce mi się tracić czasu na dyskusję o tym. Jesteśmy pierwsi w lidze to usłyszę że im się fartnelo bo kiedyś tam kupili salaha i vvd. A tak wql to już się sypie bo odchodzi (wpisz sobie dowolne nazwisko).
I tka były sezonu gorsze i lepsze. Były momenty że fsg dało ciała, albo takie w których zrobiło coś extra dlatego to nie jest czarno białe.
Wielu z was pomija takie aspekty jak rozbudowa stadionu czy bazy treningowej. Takie lester jak zainwestowało w bazę to spadli z ligi.
Wielu z was pisze o kupowaniu graczy jak baleba. Jednocześnie zupełnie nie akceptując konsekwencji z tym związanych. No tego że b&a kupuje po 5 młodych graczy w sezonie z czego polowa wql nie odpala a druga potrzebuje czasu. Gdzie byliście jak w zeszłym sezonie baleba grał słabo/przeciętnie. Jak grał tak graven i mówiłem o cierpliwości to 3/4 forum go chciało sprzedać w to lato. Niestety nie da się kupować multum młodych bez wpływu na wyniki. Nawet real na takiego viniciusa trafił też na Reinera. My mamy eliotta bradleya i quansaha i nie ma miejsca na młodych.
Ja uważam że fsg powinno jeden transfer rocznie robić więcej, ale widocznie nie ma na to możliwości (selekcja odpowiednią, finanse, pensja)
I kto tu bzdury pisze… czy trofea się przyznaje za pierwsze miejsce w połowie sezonu? Przypominam że już kilka razy byliśmy pierwsi na tym etapie ale na koniec kończyliśmy na niższej pozycji. To jest cały problem. My się ciągle zachwycamy tym że prawie wygraliśmy. 2 miejsca w tabeli, finały LM. Ale to inni wygrali. Schodzimy na drogę Arsenalu. Oni też się bardzo nakręcają tym że ostatnio dwa razy było wicemistrzami a przegrali tylko z City. Skąd my to znamy…
Przecież rozpisał sukcesy w latach 2000/2010 i 2011/2024. Ja o tym okresie też wspomniałem i tych super osiągach. Uczestnictwo w finale to nie jest triumf, zwycięstwo tak.
Chelsea weszla w tym pierwszym porownywanym okresie.
Zamiast City podstaw sobie szalenie potezny Man United z pierwszego okresu za czasow SAFa (wlasciwie rowny obecnemu City).
Ok fajnie, drugie miejsca sa spoko, to prawie jak wygrana. Co tam dalej bedziemy porownywac, wysokosc zarobkow sprzataczek? Tak zeby podeszlo pod twoja teze?
Mascherano odszedl bo marzyl o Barcy. Xabi poklocil sie z Benkiem bo ten chcial go wymienic rok wczesniej na Barry’ego. Torres odchodzil… kiedy dlugow juz nie bylo bo FSG juz przyszlo i robilo pierwsze zakupy, ale jemu Chelsea zaswiecila hajsem przed oczami.
Koronny argument. Piękny, naprawde. Rownie piekny jak te same argumenty z przed 10-15 lat, ze MU oszukuje bo SAF ma wzgledy u sedziow, a w ogole to FERGIE TIME!!!
Dalej juz mi sie nie chcialo czytac bo tyle chochołów, że szkoda czasu.
Pozdrawiam serdecznie, dyskutujcie dalej.
No ok ale jeszcze przed FSG Liverpool i reszta musieli mierzyć się z Chelsea która kupowała wszystkich jak leciało wydając ile się chce i United, które było wspierane politycznie. Araby w City też chyba pojawili się przed FSG. A jeżeli chodzi o rozbudowę to wiesz, że oni tego nie budują za swoje?
Ale nie da się tego tak w liczbach rozpisać. To tka samo jakbyś napisał na koniec sezonu że slot jest lepszy niż klopp bo zajął miejsce 1lub 2 a jurgen 7 czy w 1 swoim całym 4. Chyba uznamy że obaj mają zupełnie inne okoliczności i inne zespoły?
Ja wiem co napiszecie i macie prawo uważać co chcecie, ale tka jak wcześniej wspomniałem nie chce mi się kolejny raz prowadzić tej wojenki.
Więc jeśli was to usatysfakcjonuje to napiszę.
MACIE RACJE FSG JEST DO BANI
Tak wiem że nie budują za swoje. Dlatego inwestycje były mniejsze. Nie chce mi się sprawdzać kiedy city weszlo, ale chyba zespołu nie buduje się w rok
O, to fantastycznie. na pewno zaraz wymienisz nam cała masę zarządów/właścicieli, którzy powiedzmy w ostatnich 10 latach wprowadzili swój klub na szczyt, potrafili go tam utrzymać i przy okazji dzięki świetnemu zarządzaniu klubem zdobyli trofea krajowe i europejski. Aha i nie są to wymienieni przeze mnie Real, Bayern i City. Skoro FSG to sredniacy, za chwile dostaniemy cała listę klubów, które w ostatnich latach były zdecydowanie lepsze od średniaków z Bostonu! Czekamy cierpliwie Panie Aldor. Z miłą chęcią się przekonam, kogóż ty uważasz za lepsze kluby od nas w Europie?
P.S. Twoja statystyka to mistrzowski poziom propagandy i manipulacji. Nawet nie chce mi się jej komentować, bo to po prostu żenada. Statystyka w stylu “wychodząc z psem Aldor statystycznie ma 3 nogi”. Jeżeli nie wiesz dlaczego, to zaraz policzę średnią miejsc Manchesteru City w latach 00/01 do 09/10 i będziemy na tej podstawie oceniać. Bo dlaczego nie?
A czy Man utd tak oszukiwało że ma 130 spraw karnych.
Xabi odchodził bo… Weź przestań odchodzili bo Liverpool był dla takich graczy nieatrakcyjny. Jakoś za fsg nikomu się Barca nie zamarzyła bo jesteśmy od nich lepsi ( tak wiem o cou i pięknych 130m które przytulilismy)
To się nie zamarzyła czy tak? Bo Suarez też się z tad wyrwał za FSG skoro cou się nie liczy z jakiegoś powodu.
No i idąc tym tokiem rozumowania, że Xabi odszedł nie przez Beniteza(tak było) tylko dlatego że Real był atrakcyjniejszy a teraz się tak nie dzieje to dlaczego Bellingham czy Tchouaméni poszli do Madrytu mimo że jesteśmy takim gigantem, że gwiazdy już od nas nie odchodzą? Jak Xabi odchodził to też zdobyliśmy to zajebiste 2 miejsce i mieliśmy szturmować ligę, można powiedzieć, że wydawaliśmy się bardzo atrakcyjnym klubem.
Jak można z tobą rzeczowo dyskutować ? Twój koronny argument, zarząd jest lepszy w zarządzaniu. WIĘC PODAJ KRYTERIA JAKIMI MAMY TO OCENIĆ !!! Bo z czysto piłkarskiego jesteśmy średniakami, z biznesowego jesteśmy czołówką. I tu może jest clu, ty ich doceniasz za wybudowaną AXE, spłacone długi, a ja rozliczam za sukcesy sportowe.
00/01 do 07/08 to średnio 12.70 pozycja w lidze (hojnie wyliczone bo 00/01 to spadek do Championship xD)
08/09 do 15/16 to średnio 3.50 pozycja w lidze
(trofeów nawet nie chce mi sie szukac i porownywac)
Ciekawe w ktorym okresie przyszedl nowy wlasciciel, hmm, zastanowmy sie. Kurde no nie wiem chyba musialbym strzelac, ale moze udaloby mi sie trafic. Jakbym mial tak strzelac (bo totalnie nic na to nie wskazuje) to powiedzialbym, ze w tym drugim okresie… ale no tak jak mowie, nie wiem, nic na to nie wskazuje.
Co innego w Liverpoolu! Tam od razu, na pierwszy rzut oka widac po tych statystykach kiedy klub zostal przejety i jak wiele dobrego zostalo zrobione. xD
ps.
Dla dobra FSG i tak porownalem trofea nierowno… Bo FSG zdobylo praktycznie tyle samo w 14 sezonow, a pierwszy okres zawieral dane tylko z 10 sezonow. xD
No powazna dyskusja to jest bardzo chłopaki szanuje i pozdrawiam.
ps2.
Nadal twierdze, ze FSG to nie jest taki zly wlasciciel, ot przecietny. Taki, z ktorym raz to bywa lepiej, raz gorzej i tyle. Z mocnego klubu uczynili mocny klub, ale na stabilniejszych fundamentach.
Damn to juz chyba trolling, a ja sie znowu niepotrzebnie frustruje. xD
(W oddali krzyczy Sterling, Suarez, Coutinho, Torres…)
Nie chce mi się włączać do tej dyskusji, ale trochę dziwnie się czyta, że kiedyś to było źle, bo Hiszpan odszedł od nas do Realu, ale teraz jak nasz wychowanek rozważa czy nie odejść za darmo do Realu, to jest dobrze:D poza tym Diaz nie podpisuje nowego kontraktu bo chce do Barcelony, a Ty piszesz, że te czasy już minęły. Zapomniałeś też o Suarezie, o Sterlingu, który odchodził do City będąc naszą największą gwiazdą.
P.S. My tu gadu-gadu, a w międzyczasie mijają kolejne dni niemającej końca, kompromitującej klub sagi kontraktowej, do której powoli dołączają jeszcze Konate i Diaz. Uśmiechajmy się
Średniakiem to Liverpool był te 10-15 lat temu, ale możesz tego nie pamiętać. Dziś klub z Anfield jest europejską elitą i przed startem każdego sezonu jest faworytem do wygrania LM i PL. W mrocznych czasach po Żylecie i Hiksie, nikt nie postawiłby na Liverpool zlamanego funta.
Generalnie nie chce mi się brać udziału w tej dyskusji, bo to przerzucanie potrwa pewnie następne 100 lat, ale musiałem wprowadzić ta mała uwagę, bo trudno znieść obrażanie Liverpoolu i nazywanie go średniakami. Są pewne granice.
MAsz startystykę pokazać taką, żeby wyszło na jego.
Np. Liverpool przed przejęciem FSG 09/10 - miejsce 7. w tabeli i 0 tytułów w ostatnim sezonie
NAtomiast średnio za FSG mamy jak to obliczyłeś 4.36 miejsce i jakieś 0,7 tytułu na sezon.
I kto jest debeściak?
FSG jest debeściak
Ale to nie wolno, nie wolno tak podawać liczby z ery przed-Kloppowej. To zupełny przypadek, że trofea pojawiły się dopiero jak przyszedł Klopp, a klub zrobił rekordowe transfery na pozycjach, które błagały od lat o wzmocnienia (Bramkarz i środkowy obrońca). Nie ma dowodów, że jak teraz przyjdzie jakościowy piłkarz na pozycji na której mamy dziurę (lewy obrońca) to klubowi pomoże w walce o mistrzostwo. Lepiej na następne lato odłożyć te pieniążki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak naprawdę kluczem jest zatrudnienie świetnego managera. My przez dziewięć lat mieliśmy jednego z dwóch najlepszych managerów na świecie ostatniej dekady/15 lat.
Jednak jak Jurgen zaczynał w 2015, to pomimo pięciu lat FSG u steru byliśmy sportowo w bardzo słabym miejscu.
Ale żeby nie było, ja FSG oceniam bardzo pozytywnie, wszystko gra na tip top, jedynie chciałbym trochę większej aktywności na rynku, bo jak wiemy, duże transfery cieszą i ekscytują nie mniej niż wygrane mecze.
Jakbyśmy kupili latem 2024 kogoś na lewą obronę, to bym się nie zająknął w tym temacie.
Chłopie, ale ty ze mną teraz nie dyskutuj i nie odwracaj kota ogonem. Zadałem proste pytanie. Napisałeś, że FSG średniacy, ok, antyfani FSG przecież nie kłamią. Czekamy wiec na tę twoją listę czołowych klubów Europejskich, lepszych od nas w ostatnich 10 latach, które zdobywały masę trofeów i robiły ogromne transfery “na czas”. Podaj ją, to będziemy mieli o czym dyskutować. Dlaczego uciekasz od odpowiedzi? Powinno być to dla ciebie bardzo łatwe, w końcu uważasz, ze jest multum lepszych zarządów niż średnie FSG. Ja uważam, że lepszy jest 1 i porównywalne 2 inne.
No nie wiem, wymień przynajmniej 5 klubów które nie są Realem, Bayernem i City, które mogły świętować więcej sukcesów w ostatnich 10 latach niż my i z którymi natychmiast bys sie w tej chwili zamienił zarządem (jak najszybciej bo trwa okienko transferowe i zaraz się zamknie - trzeba robić transfery). Po prostu UDOWODNIJ, swoje zdanie. Jestem bardzo ciekawy jaki fikołek zrobisz, by pokazać jak to inny klub był od nas lepszy i w czym (dam podpowiedź - może Lech Poznań, bo oni zdobyli 2 mistrzostwa kraju a my tylko 1)?
Xabi był wypychany z klubu( ponoć chciał u nas zostać, stąd status legendy niepodważalny), Sterling i Suarez zrobili wszystko, żeby z niego odejść, więc i lubiani są tu mniej.
Torresa ponoć też wypchaliśmy( jego słowa,wielu wierzy w medialną historie, a ja wierze mu, bo po co miałby kłamać po latach), przez sprzedanie historii do mediów, że zażądał transferu.