Ten argument raczej działa na ich niekorzyść, ponieważ dostali za to więcej kasy a nie wzmocnili składu.
Spokojnie, pamiętam te czasy. Liverpool jest faworytem w OBECNYM sezonie, poprzednio był wśród pretendentów. Ale może racja, źle to ująłem, jesteśmy średnim klubem pod względem ilości zdobytych pucharów bo możliwych. Bo po jednym garnku w tyle lat to trochę mało jak na super zarządzany klub.
Słuchaj, zawsze można popełnić błąd i zrobić zły transfer. Jest takie ryzyko. Ale nie zrobienie żadnego transferu jest jeszcze gorsze. Sam zauważyłeś - ofensywa Liverpoolu sobie radziła. Ale dopiero przyjście van Dijka i Alissona sprawiło że wreszcie mieliśmy porządną obronę i mogliśmy wygrać mistrzostwo i LM. Tylko potem brakło kolejnych wzmocnień. W środku pola męczyliśmy się z przeciętnym Hendo a Fabihno nie miał zmiennika … Trzymaliśmy Keite i Oxa którzy więcej się leczyli niż grali. To jest właśnie to co różni nas od City i dlaczego oni wygrali dużo więcej pucharów od nas - bo oni słabe ogniwa wymieniali szybko. A my się męczyliśmy.
Ale ty sie nie potrafisz okreslic czego chcesz. Ja mam argumenty na to, ze FSG to sa sredniacy i sa one wyzej. Ich przyjscie praktycznie nie zmienilo klubowego bytu pod kątem sportowym. Pewne rzeczy byly lepsze, inne gorsze - za ich kadencji i za wczesniejszych kadencji. Jednak finalny wynik jest podobny.
Ty rzucasz sobie tym frazesem “hurrr durr pokasz lepszych”, ale pod jakim wzgledem? No to prosze, Raków Częstochowa, moze byc? Nie uciekam od odpowiedzi, po prostu jak juz mowilem - nie chce mi sie gadac ze srającym gołębiem. Bo tak to sie konczy - mozna wrzucac statystyki, porownywac okresy, analizowac transfery, tylko po to zeby uslyszec na koniec czyjes “widzimisie” i tekst w stylu:
No i faktycznie - nie wygram tej dyskusji. Chocbym i ja sie zesrał na ta szachownice to nie wygram bo moje gówno i tak bedzie mniejsze. Bo takie “argumenty” (czytaj chochoły) są nie do podważenia.
Aha, jeszcze jakies mam wykluczyc zeby pasowalo pod teze? Liverpool zarowno przed FSG jak i za FSG jest w top 10 klubow swiata. Ty kazesz mi wskazac najlepsze zarzady… ale halo nie tak szybko! Trzy z nich wywalamy bo nie pasuja pod moją teze. xD
Dlatego naprawde nie chce mi sie bawić w takie ciuciubabki, zwlaszcza, ze nalezaloby porownac wyniki kazdego klubu z okresu przed i po nowym wlascicielu tak zeby do czegos sie odnosic - bo to jedyna sensowna droga porownania. Natomiast ja nie mam potrzeby sprowadzac tego do porownywania z innymi klubami tak jak ty sie napalasz, czy na liczbe mistrzostw bo to ty non stop o tym wspominasz, co w gruncie rzeczy ma drugorzędne znaczenie w ocenie wynikow zarzadu.
Dlatego, bezdyskusyjnie wygrywasz ta dyskusje. Ja ogranicze sie do tego zeby nadal, od czasu do czasu wpasc, posmiac sie z niektorych chochołów jak te tego Kajkokokosza o najlepszych czasach czy Xabim marzącym o Realu i innych tego typu. <3
Dlatego wolę się nie udzielac w tym temacie bo on jest za długi. Czasy w których odchodzili od nas gracze jak Sterling, cou, Suarez oczywiście że były za fsg. Jednka każdy potrzebuje czasu aby że średniaka jakim byliśmy za wcześniejszych rządów rozkręcić maszynę. Aktualnie w składzie mamy :
-najlepszego piłkarza świata
-najlepszego stopera świata
-jednego z dwóch najlepszych bramkarzy.
To olbrzymi skok jakościowy w porównaniu do tego co fsg przejmowało.
I żaden z tych graczy odejść nie chce.
Jak mówimy że za fsg były jedyne mistrzostwo to słyszę:
I tak w kółko.
Najlepsze jest to że gdyby tak fsg zdobylo potrójna koronę w tym sezonie to wszystko to co napisaliście nie ma sensu. Jak nie zdobędą to moje argumenty dalej są trafne.
No i właśnie tka wyglądają te argumenty.
Kolego kłamiesz. Jedyna osobą która się wypowiadała o tym jest szurnięty ojciec Diaza oraz durne media z Barcelony które piszą tak dużo plotek że szkoda mi nawet tuszu na to. A to jest to co powiedział Luis
Nadal nie podałeś ANI JEDNEJ NAZWY KLUBU LEPSZEGO OD LIVERPOOLU ZA FSG. (a no tak Raków hehe)
Taka z wami dyskusja. Uznaję, że po prostu kłamałeś i nie potrafisz uzasadnić swojego zdania o “średniakach FSG”. Dziękuję ZA POTWIERDZENIE tego że FSG jest tak dobre, że nawet ich zajadli przeciwnicy nie potrafią pokazać kto jest lepszy gdy ich o to wprost zapytać i przycisnąć (mimo, że tak chętnie co chwila to głoszą).
A 4 miejsce w CAŁEJ EUROPIE to jest średniak czy jednak bardzo dobry i topowy klub? Dlatego te 3 omijamy, bo ja nigdy nie twierdzięłm, zę FSG jest najlepsze na świecie i Liverpool jest najmocniejszy w układzie słonecznym. Nie. W przeciwieństwie do was mówiłem, zę FSG jest bardzo, ale to bardzo dobre, lepszy jest real, bo ma mase trofeów krajowych i lig mistrzó, porównywalne są City i Bayern, bo te kluby zdobywały i trofea europejskie i krajowe i potem nikogo nawet blisko nas nie widzę. NA PIER^^^^^^Ą LOGIKĘ wychodzi, że FSG najgorzej jest 4 w Europie.
Tymczasem ty: “FSG gówno, to średniacy! Na pewno jest masa klubów LEPSZYCH OD NICH bo to przeciętniacy”
A jak zapytać "proszę pokaz w takim razie te lepsze kluby, podaj nazwy, porównany ich trofea i osiagnięcia ich transfery, wydatki itp. UZASADNIJ SWOJE WŁASNE ZDANIE to wtedy "oj tam oj tam, musiałbym zobaczyć w statystyki, musiałbym się zastanowić, no ale TRUST MI BRO FSG JEST MAKS ŚREDNIE, po co to udawadniać? NO JEST I JUŻ…
No nie, na razie jeszcze żadnych argumentów nie dałeś oprócz swojego zdania że FSG jest przeciętne, którego zresztą nie potrafisz nawet uzasadnić i udowodnić przykładami klubów lepszych od FSG w ostatnim okresie.
#fsgout najgorsi właściciele w premier lidze
Dokladnie, 100% racji kilka powyzszych postow to tylko potwierdza. ![]()
od kiedy nas przejelo FSG to mamy drugie miejsce w lidze, wiec w sumie jestesmy drugim klubem w kraju, tylko szkoda, ze z jednym tytulem
JEdnak czasy FSG przed Jurkiem to było zaledwie 6. miejsce
No i czasy Jurka to oczywiście 2. miejsce
Tak wrzucam, najlepiej wnioski będzie wyciągać za 3-4 lata, jeśli nas nie sprzedadzą do tego czasu ![]()
4. miejsce
A czy mógłbyś wrzucić taka tabele od początku 21w aż do przejęcie przez fsg?
Będziemy pewnie na 4-5 miejscu… To czasy gdy ManU nabijało punkty jak szalone, Chelsea miała z 4 tytuły i Arsenal również miał misztostwa.
To jakim cudem josif jeszcze jest na forum, jak co chwilę kogoś obraża, pisząc m.inn idiotyczne posty o bezrobotnych alkoholikach, a wiadomo w kogo uderza? (I nie, kolega @Kijoraptor nie jest moim subkontem xd). To jakieś podwójne standardy. A co do tematu fsg to się w pełni z Clashmanem i Aldorem zgadzam.
Rzeczywiście mój błąd, mignęło mi to wczoraj i zakodowałem że to było spoko źródło, ale to tylko jakieś hiszpańskie ściery pisały. Przepraszam
Zapomniałeś dodać, że na ten moment mamy ich tylko do końca tego sezonu, bo właściciele z jakiegoś powodu nie przedłużają z nimi kontraktów.
Dla mnie osobiście, sprawa z tymi kontraktami dyskwalifikuje FSG jako poważnych właścicieli. Niezależnie ile byście postów nie napisali o tym, jak to źle było przed FSG czy na początku FSG, to nie zmieni to tego, że aktualnie dają dupy po całości i nie widać, żeby miało się to zmienić. Kompletna kompromitacja klubu, dzięki której możemy przegrać w tym sezonie wszystkie tytuły. Ktoś niedawno mówił, że konkurencja w tym sezonie w Anglii jest tak mierna, że Liverpool może przegrać mistrzostwo tylko sam ze sobą. I to wcale nie jest wykluczone.
Pany dyskutujecie i sie przegadujecie
ja wam powiem tak.
Fsg i edwart przespali lato z trasferami i z kontraktami bo mogli wcześniej przedłużyć kontrakty, a nie w ostatnie pół roku kontraktów Salaha TAA I VVD. Zje sprawę 4 miesiące temu.
Ogólnie daje ostatnią szansę zarządowi. Mianowicie.
Jeśli w zimie ściągną kogoś będzie mega plus. Nie licze na wielkie nazwiska.
Lato będzie decydujące moim zadaniem.
Potrzebujemy w lato wzmocnić pozycję, jak w obronie tak i w ataku.
Ogólnie z obroną będzie koszmar, jeśli odejdzie Arnold. Z powodu tego trzeba będzie kupic PO i LO. Bo jeśli trend odejdzie trzeba będzie szukać zmiennika dla Bradleya. Tak sam SO trzeba będzie kupić. To już minimum 3 do obrony.
Co do pomocy. Potrzebujemy minimum 2 kupić piłkarzy tutaj, chyba każdy się zgodzi że trzeba defensywnego pomocnika.
Jeśli Vvd i Salah zostanie będzie znakomicie.
Pożegnać w lato Tsimikas, Niunieza, Endo, Quansah.
Jeśli w lato dadzą ciala z trasferami możemy wypaść z walki o mistrza czy LM. Możemy wpaść w kryzys gdzie slot może sobie nie dać rady. Wtedy powiem defintywnie że nasz zarząd
jest do du…y. Milego dzionka a wy się dslej przekomarzajcie
Dokładnie tak. City jest w dużych kłopotach pierwszy raz od bardzo dawna. Arsenal gra dość mocno w kratkę. Los nam sprzyja, mamy otwartą drogę do mistrzostwa. No ale mamy też braki w składzie. Ja bym wrócił po Zubimendiego. My naprawdę gramy masę meczy. Gravenberch nie da rady grać cały czas. Jak będzie zmęczony to albo spadnie jego forma albo złapie kontuzje. Można by też zapytać o Kerkeza bo gra Robertsona pozostawia dużo do życzenia. Ten zawodnik jest bardzo zasłużony dla klubu. Ale obecnie jest za słaby i wszyscy to widzą. Brak transferów to jest stąpanie po cienkim lodzie. Jedna czy druga kontuzja i mistrzostwo nam się wymknie z rąk
Nie zapomniałem bo sprawa nie jest zamknięta.
Liczy się efekt końcowy, natomiast na ten moment nie świadczy to o nich dobrze tu masz rację
O nie to straszne fsg dzwignelo nas w tabeli z 4 miejsca na 2 jednocześnie zapewniając nam jedno mistrzostwo którego wcześniej nie przeżyłem. Przy tym rozbudowujac stadion, bazę treningowa. I to wszystko bez sezonu w którym jesteśmy na ten moment faworytem do końcowych triumfów w najważniejszych rozgrywkach.
Jeszcze przy tym śmiali sami zarobić a jak wiemy nic tak Polaka nie wkurw…a jak to że ktoś sobie za pracę/inwestycje zarobił.
Niech oni już przestaną rujnować mój klub!!!
no ale skoro Salaha nie da się zastąpić to i tak kimś trzeba albo podpisać kontrakt
Kurcze, ale te city uczciwie sie dorobili od tego 2010r. Normalnie bić brawo za ich zdolności. Normalnie jak w FM, kogo by nie wziąć to potentat potem… Uczciwością i pracą ludzie ( kluby) się bogacą… Poważnie mówiąc już, to od czasu wejscia szejków do europejskiej piłki ich pieniądze rozeszły sie wszędzie. Nawet reprezentacyjne rozgrywki jak mistrzostwa świata. Więc to już jest jak chwast. Tego się wytępić nie da.
Źle zaznaczyłem do czyjego postu chciałem się odnieść, ale Twój też go dotyczył więc nie wyszło najgorzej.
Nie tylko efekt końcowy się liczy. Owszem, jest najważniejszy, ale im dłużej to wszystko będzie trwało, tym większy wpływ będzie miało na zespół i wyniki.