Ibrahima Konate kupiony latem 2021 gra w golfa?
Po co? Przecież nie wygraliśmy ani ligi ani ligi mistrzów. To nie pasuje do narracji słabych właścicieli. A nawet jeśli to i tak wygrał to Klopp, a nie Liverpool, a na pewno nie FSG!
Ależ ja naprawdę bardzo chętnie porównam statystyki i będę się kompleksowo przyglądał. Tylko czemu? Nadal nie podaliście ŻADNEGO KLUBU lepszego waszym zdaniem w ostatnich latach (ja proponowałem okrągłe 10 - ani nie za dużo ani nie za mało) od Liverpoolu, z którym moglibyśmy się porównać! Chętnie uczciwie i rzetelnie porównam (razem z wami w tym wątku) do Liverpoolu, liczbę ich trofeów krajowych, liczbę ich trofeów na arenie europejskiej, liczbę ich transferów, kwotę jaką ci dobrzy właściciele władowali w klub, ilość kluczowych zawodników jaka odeszła z ich klubu. Aby było rzetelniej weźmiemy pod uwagę konkurencyjność ich ligi, jak silnych mieli w tym okresie rywali i ewentualne zarzuty lub stereotypy jakie na wymienionym przez was (ciebie) klubie ciążą. Rzućcie nazwą jakiegoś klubu, porównamy sobie jego osiągnięcia ostatnio z Liverpoolem pod wodzą FSG. Z czym macie tak wielki problem? Nie rozumiem? Czego się boicie?
Podsumowując 3 dni dyskusji TL;DR:
Ja twierdzę, że jesteśmy W NAJGORSZYM RAZIE top 4 klubem w Europie pod względem zarządzania w ostatnich 10 latach. Lepszy jest tylko Real, a City i Bayern porównywalne z nami. Jeżeli MOJA HIPOTEZA jest prawdą to znaczy, że mam po prostu rację, że FSG to świetni zarządcy.
Wy (zbiorczo) twierdzicie albo, że FSG są beznadziejni, słabi itp. Albo że są totalnymi przeciętniakami i średniakami. Nie ma problemu. Zdanie jest jak dupa - każdy ma swoje. ALE! Byloby przyjemnie gdybyście chociaż potrafili to zdanie uzasadnić. Grzecznie pytam. KTO JEST OD NAS LEPSZY skoro my jesteśmy tylko średniakami? Środek stawki, czyli przynajmniej jakieś 20 klubów jest wyżej i są znacznie lepiej zarządzane od nas. Proszę o wskazanie zaledwie 5. Jeżeli WASZA HIPOTEZA jest prawdą, to nie powinno być żadnego problemu, skoro jesteście tak pewni swojego zdania o słabości/średniości FSG (ja jak wiecie swojego jestem bardzo pewny).
Rzućcie nazwy klubów, porównamy sobie. Powiem wtedy, że “o faktycznie macie racje, to Napoli osiągnęło od nas znacznie więcej w te 10 lat!”, “No tak Panie Radzimordka, Bayer Leverkusen faktycznie wygrał ligę Niemiecką więc masz rację, że może być stawiany jako lepszy w zarządzaniu od FSG!”, “Tak Panie Aldor! Barcelona robi świetne transfery - w przeciwieństwie do FSG wydaje duże pieniądze, które sprawiają, że nie przegrywają ligi 1 punktem, tak jak my! Ja również gdybym miał taką możliwość, natychmiast zamieniłbym się z ich sytuacją kadrowo/finansowo/sportową!”.
No to szablony i kryteria już macie - korzystajcie śmiało.