Fenway Sports Group (FSG)

Owszem. Wyraźnie to zaznaczyłeś.

Tez zaznaczyłem…

Po raz kolejny. Nie próbuj przyprawiać mi gęby, bo ja rzadko stosuje słowa jak “tylko”, “wszystko”. I w tym przypadku także takich nie użyłem do opisania działań FSG. Przeczytaj proszę najpierw cały tydzień (w zasadzie to już 2) dyskusji w tym wątku, gdzie było wymieniane się argumentami. Nie mam ochoty wdawać się kolejny raz w dyskusję, z kolejny antyfanem FSG, z kolejnymi dokładnie takimi samymi argumentami sprowadzającymi się ostatecznie do jednego “za mało transferów - FSG złe” albo koronnym argumentem zaczynającym się od “gdyby”.

P.S. Doceniam, że przynajmniej próbujesz posiłkować się faktami i wymieniasz te trofea. Jesteś 3 (z jakichś 20 osób, które podjeły dyskusję).

Może chociaż ty odpowiesz na zadawane przeze mnie 100 razy pytanie:

Absolutna dowolność. Można pokazać MU bo zdobyli więcej PL, można pokazać Chelsea bo zdobyli więcej LM, można pokazać Lecha Poznań bo też zdobyli 2x lige a my tylko 1. A można tez powiedzieć, ze “nie ma kryteriów” i uciec jak większość niezadowolonych z FSG, gdy pada to pytanie… Powiedzmy ostatnie okrągłe 10 lat: Dla mnie Real jest lepszy, City i Bayern porównywalne i my najgorzej 4 miejsce czyli bardzo dobry wynik. Gdzie są te europejskie kluby lepiej zarządzane od nas, z lepszymi transferami, które dały im lepsze trofea? Gdzie?

18 klubów z PL jak widać nie ma żadnych ambicji, albo ma je jeszcze mniejsze jak my, bo jakoś nie chciało im się zdobyć 2x Premier League i 2x Ligi mistrzów (żeby mieć więcej od nas). A transfery, i to drogie przecież robili. Ale by były jaja jakby okazało się, że to nie jest żądna gwarancja wygranych?

Nie mam wyjścia, muszę zrobić co trzeba.

Fsg to najlepszy zarząd klubów piłkarskich w Europie. Nie ma lepiej zarządzanego klubu niż Liverpool i nie ma lepszych właścicieli niż fsg. To oni są ojcem sukcesu naszego zespołu, wychodzą co tydzień na murawę i zdobywają trofea. Dzięki nim w ciągu 10 lat zdobyliśmy 1x premier league, 1x ligę mistrzów, 3x Carabao Cup, FA Cup, KMŚ, superpuchar Europy. Wszystko dzięki tej wspaniałej maszynie i dzięki panu John W. Hendry. Wspaniały wynik jak na taki zespół jak Liverpool. Największe sukcesy to miały miejsce w latach 2019/2021. Od tego czasu Carabao i FA. Ambicje godne gościa z hamburgerami z USA. Ważne żeby być w top 4. Robimy te wyniki nie dzięki fsg, a mimo tego, że fsg nic nie robi.

Skoro fsg jest tak zajebiste to dlaczego w ciągu ostatnich 3 lat nic konkretnego nie zdobyliśmy, skoro już mówimy o trofeach ? Co się nagle stało, że przestaliśmy być mistrzami, skoro to tylko dzięki fsg mamy sukcesy, kiedy nadal są u sterów? Gdzie są te puchary, trofea ??

Jeżeli mnie wywołujesz jako tego kto uciekł to sprostuję, że wypisałem się z dyskusji bo fanatycy FSG zaczęli wyławiać jakieś wnioski że przegrany finał LM to wina Kloppa bo ustawił taktykę żeby atakować Real albo wpuścił Lallane za Salaha jak w obwodzie miał np Klavana. Na twoje pytanie odpowiedziałem, wymieniłem kluby z Portugalii, jakby prześledził Włochów to podejrzewam, że Juve czy Inter też były by w tym gronie, Salzburg to też dobrze zarządzany klub z dużą ilością mistrzostw na swoim podwórku. Po za tym nie wiem dlaczego kryterium jest takie żeby oceniać tylko 10 lat tego nic nie wartego Kloppa. Czemu nie można oceniać na przestrzeni wszystkich lat FSG? Czasy z Kennym i Brendanem kasujemy bo statystyki się zakrzywiają? Ponownie wypisuje się z dyskusji pozdrawiam.

Takie kryteria są bo tylko tak mozna chochoła bronić. Kryteria są jasne: maja to byc kluby z Top 10 EU, ale z wylaczeniem 4 najlepiej zarzadzanych klubow. Wiec wolno wybierac tylko z posrod 6 gorzej zarzadzanych klubow (w tym 1 to Liverpool). Jak podasz jakis Salzburg, Inter czy inny Raków to jest “hehehe co to za poruwnanie loool”. Proste przeciez. XD

2 polubienia

To sprowadze ta dyskusje do absurdu stawiajac dobre zarzadzanie rowna sie ilosc :trophy:
14 lat FSG juz powyzej wyliczone ile tytulow a teraz spojrzymy na Europe i mamy:

• Celtic wiecej-zaczalem od Szkocji bo praktycznie po sasiedzku
  • Juve i Inter daja nam po dupie
  • Barca i Real wiadomo
  • Porto I Benfica naturalnie tez lepiej
  • PSG rowniez
  • Bayern na luziku do przodu
  • RB Salzburg tez sie zalapie
  • rodzima Legia a jakze

I to tyle bo to wiem z glowy a reszty nie chca mi sie szukac :rofl:

FSG ja kocham cie :crazy_face:

Faktycznie, masz rację. Sprowadziłeś dyskusję do absurdu.

Ja się również na jakiś czas z niej w takim razie wypiszę, bo skoro gdy wy twierdzicie, ze FSG jest złe, ja na to pytam “no to kto lepszy - pokaż proszę kilka klubów” a potem SAMI uciekacie do wskazywania Rakowa i zaczynacie atakować mnie personalnie, bo jest to niewygodne dla was pytanie, to chyba nie ma sensu i trudno nazwać taką wymianę “zdań” nawet “dyskusją”.

Dlaczego proponowałem 10 lat wstecz? Wydawała mi się to odpowiednia okrągła liczba, ani za duża ani za mała. Może być i 15, może być i 100, jeżeli 10 lat to dla was za mało i nie dacie rady nikogo pokazać. Może wtedy wam się uda i znajdziecie lepsze kluby od nas te 15 lat temu.

@hoster nie ciebie, ty z tego co pamiętam coś tam nawet próbowałeś. Bardziej mi chodzi o lfc257, który regulanie wyrzyguje się na FSG, obraża tych, którzy się z nim nie zgadzają, a potem ucieka i udaje że wątku czy takiego pytania nie było.

Nie powiedział nikt nigdy ze strony zwolenników FSG…

Widzę, że argumenty w końcu się skończyły i trzeba uciekać do takich tanich zagrywek. Tymczasem od strony ich przeciwników regularnie, każdego dnia są zarzuty o skąpstwo, o złe zarządzanie klubie, o byciu słabymi lub “przeciętnymi/średnimi” właścicielami, o kupno nowego jachtu przez Henrego zamiast rzucić coś na transfery i wiele wiele więcej, nawet nie próbuj zaprzeczać, że tak nie jest, bo jedynie narazisz się na śmieszność. kto tu zagląda ten wie co systematycznie zarzuca się FSG.

Ja mówię: FSG są całkiem dobrzy, moim zdaniem w Europie są najniżej na 4 miejscu. Wyprzedza nas w ostatnich latach Real, porównywalni jesteśmy pod względem prowadzenia klubu i sukcesów z City i Bayernem". - to zdanie ich zwolennika.

Wystarczy powiedzieć wtedy - Nie zgadzam się z tobą Radbug, FSG jest znacznie niżej w Euopie bo to słabiacy/średniacy. Nie są na 4 miejscu tylko (na przykałd) 20, bo lepsze jest PSG bo zdobyło 10 mistrzostw Francji i robi drogie transfery, a to jest dla mnie wazniejsze niz liga mistrzów. Lepsze jest Atletico, bo wygrało 2 ligi Hiszpańskie a my tylko 1 angielską., Lepszy jest od nas Bayern Leverkusen bo maja mistrza Niemiec i młodą kadrę. Lepsze jest Ipswich bo więćej wydało itp. itd.

Ale taka argumentacja was przerasta. Wolicie “FSG gówno bo nie robią transferów i bo tak- Radbug to chory psychicznie troll i się nie zna, FSG są słabi, ale nie podam dlaczego i nie porównam ich z innymi klubami w Europie, co one w tym czasie osiągnęły, tak jak o to prosisz - po prostu TRUST ME BRO, są słabi i już!”. :upside_down_face:

1 polubienie

I kto tu zaczyna się posługiwać absurdami :roll_eyes:

Dlaczego w ostatnich latach Liverpool nie zdobył znaczącego pucharu, trofeum ? Skoro fsg jest bardzo dobrym właścicielem i to dzięki nim mamy sukcesy to dlaczego ich ostatnio nie ma ? Co się stało ?

Rozumiem, że kluby, które przytoczył @ynwa19 nie bierzesz pod uwagę.

jakos nie widze zbytnio zarzutów o złe zarządzanie. A zarzut o brak reagowania na potrzeby klubu jest chyba słuszny, bo komu zarzucić, że gralismy sezon bez obroncow zaraz po wygraniu ligi. komu zarzucic, że ostanio wypadlismy z LM, bo nie mielismy jakosciowych pomocników, komu zarzucic, że teraz kolejne juz chyba 6 okienko nie kupilismy defensywnego pomocnika, a do tego mamy problem z LO- o ktorym nawet nasze forum pisało całe lato - i co forum się nie zna, a ludze w klubie się znają? dziwne, ze poraz kolejny sie zesrało tam, gdzie było wiadomo, że jest problem.
Srodkowy obronca, na co to komu, jest przeciez Gomez, ktory prawie tam nie grywał ostatnio i Quansah, wysypał się Konate i nawet mimo, że teraz wrócił to obronę mamy tragiczną, bo Andy gra co mecz gorzej.
Ale na co komu transfery, przecież transferami się nie wygrywa, a jak w maju nie wygramy PL, to przeciez i tak jestesmy czwartym klubem w Europie- szkoda, że bez trofeum. Ja wierze, że dociągniemy na tym pierwszym, ale tego 1 transferu potrzebujemy jak trawa deszczu.

W ostatnich 10 latach, o które tak proszę, nie zdobyliśmy Ligi Mistrzów ani mistrzostwa krajowego? O innych mniejszych trofeach nie wspominając? :thinking:

Biorę, tylko czekam na jakieś uzasadnienie, a nie w stylu Barca i Real “wiadomo”. Co wiadomo? Że pewien klub sprzedaje murawę na kilogramy, bo nie tylko nie robi transferów, ale wręcz ma problemy z samą rejestracją 2 swoich zawodników i musi co chwila wymyślać finansowe sztuczki w stylu “dźwigni finansowej”? Przecież wam by piana z ust poleciała, gdyby coś takiego wydarzyło się w Liverpoolu. Już teraz leci na samą myśl o MOŻLIWYM odejściu 3 piłkarzy po sezonie, gdzie na tę chwilę nic nie jest jeszcze pewne. To mieliście na myśli? No jeżeli to jest dla was porządny klub, chcielibyście zamienić się FSG z Laportą na miejscu prezesa klubu, to chylę czoła. Odważnie.

Brak transferów, albo za niska ich kwota jest takim zarzutem. Jakie potrzeby ma klub na 1 miejscu w lidze i 1 w lidze mistrzów bez straty punktów? Wyżej niż pierwsze miejsce niestety się nie da być. Jak widać da się być 1 i bez nowego drogiego DM i bez nowego drogiego LO i bez nowego drogiego napastnika. Nie znaczy to oczywiście, że nie wolno nam ich kupować, ale do cholery, nasze miejsce w tabeli pokazuje kto ma rację. Jesteśmy w sytuacji, że MOŻEMY kogoś dokupić dla głębi składu, ale nie MUSIMY, bo i bez tego idzie nam tak dobrze, jak nikt się przed sezonem nie spodziewał. A na forumku jęki jakbyśmy byli w strefie spadkowej albo na miejscu Spurs lub United w tabeli (oni zrobili większe niż my transfery czyli wszystko u nich jest dobrze). Powody do narzekania to w tym roku maja kibice City ze swoją rozepchaną kadrą która nie dowozi, my jak na razie absolutnie nie, a i tak dajecie (grupowo przeciwnicy FSG) radę to robić.

1 polubienie

o napastniku to poki co nie ma mowy. Druga sprawa 3x napisałes drogi, ja natomiast piszę, żeby potrzebny jest transfer, a nie drogi trasfer, może byc to nawet za 20-30 baniek jeśli byłby dobry i pasowal Slotowi. Weź mi powiedz ile to juz razy bylismy w styczniu na 1 miejscu? to jest rozumiem pierwszy, bo w 2021 nie bylismy i w zeszlym roku też nie bylismy.
Dziwne jakim cudem się to potem zesrało, bo napewno nie przez to, że nie mielismy odpowiednich graczy.

no własnie nikt się nie spodziewał i nie chce być złym prorokiem, bo w pomocy nikt nam nie wypadł , zawsze jest dostępny ktos z 4 - Graven, Jones, Szobo, Alexis i oby do końca sezonu tak było, bo jak nie to będzie jak zwykle, jak Miauczyński - wiecznie drugi.

3 polubienia

ty po prostu ignorujesz problemy i zamykasz się w bańce w której nasz skład jest jakiś idealny dosłownie nie dostrzegasz zjazdu Robo czy starzenia się Van Dijka i Salaha bo nawet jeśli są wstanie grać do 40 to ty ja i pewnie oni sami tego nie wiedzą nie mówiąc o braku kontraktów jesteś zwykłym trolem nie mówie tym że my nagle potrzebujemy 5 graczy po 100mln ja bym chciał żeby klub kupował piłkarzy których potrzebuje trener a jeśli trener nie chce żadnych piłkarzy to jest to dziwne bo każdy trener jakiś piłkarzy by chciał byle po to żeby powiedzieć to ja zauwazyłem jego potencjał i się tym chwalić

1 polubienie

Absolutnie nigdzie tak nie twierdziłem. Znowu stawiacie jakiegoś chochoła, którego dzielnie będziecie obalać i udowadniać, że skład nie jest idealny. Twierdziłem, że pierwszy skład nie ma oczywistych dziur, które natychmiast należało by załatać. Dołączyłeś do nas na forum rok temu, to możesz nie pamiętać czasów, w których, FAKTYCZNIE, jeszcze przed sezonem było wiadomo, że konkretny zawodnik jest za słaby na pierwszy skład klubu z ambicjami (jakim podobno mieliśmy sie stać i to udało się osiagnąć o dziwo TRANSFERAMI DO KLUBU, których podobno FSG nie robi). Była taka tykająca bomba Lovren na obronie, był jeździec bez głowy Moreno na LO, był Leiva, piłkarz mem na DM-ie. A dzisiaj? Można się przyczepić maksymalnie do ilości i jakości REZERWOWYCH (wczorajszy mecz przesyła pozdrowienia) i już w trakcie sezonu wyszło nam że przydałby sie LO, co sam przyznałem. Owszem, to jest z braku laku jakikolwiek argument (bo z innymi to u was ciężko), ale nie słyszałem nigdy o klubie w którym kibice zwalnialiby zarząd, bo szeroki skład miał za słabych rezerwowych…

Ty nie twierdzisz, a inni mówią. Poczytaj najpierw forum (np. wątek transferowy), zanim nazwiesz kogoś trollem. LO bo Robertson, ŚO, bo nie ma rezerwowych jak Van Dijk złapie kontuzję, PO bo może Trent odchodzi, oczywisćie DM, PS bo Salah musi odpocząć, Napastnik bo Nunez gra dno. Już 6… Wszystkie te pozycje przewijały się w naszych “potrzebach”. Oczywiście na każdego z nich trzeba wydać też sporą kasę. Dla przykładu, taki młody napastnik za 25 mln z Bundesligi jest dla nas już za słaby, a nawet taki kupiony okazyjnie Chiesa, to też nie jest poziom rezerwowego w Liverpoolu.

Nie no fajny argument, w stylu: “Piję bo się wstydzę. A dlaczego się wstydzisz? Bo piję!”
Jeśli “trener nie chce żadnych piłkarzy”, to niech lepiej zacznie chcieć, bo kibice będą niezadowoleni, będą wypominać i oni wiedza lepiej czego tak naprawdę on potrzebuje. Co za logika. Nie do obalenie. Wybacz, ale tutaj nie będę nawet próbował…

1 polubienie

XDDDD

Mega mnie tym rozbawiłeś :joy:

2 polubienia

Kto to Ci inni? Jakiś przykład?

Jjuż sam zapomniałeś co napisałeś? :rofl:

Czy chodzi ci o to, że konkretnie po 100 mln? Że jeden gracz = 100 mln? Bo wtedy to rzeczywiście masz mnie, złapałeś na gorącym uczynku! Nie domagacie się transferów graczy po 100 mln (zresztą kto tam wie ile by sobie zażyczył dany klub za gwiazdę) tylko łaskawie wystarcza gdzieś po 60mln.

Ludzcy z was panowie. :sunglasses:

chyba słaby ten cytat, bo moim zdaniem pełny sens bez wycięcia słów o Darwinie, był taki, że bedziemy mieli budzet 200mln a nie, że musimy 200 wydać na transfer.

3 polubienia

A wgl z tym 200,300,500 mln to nie było tak że jakiś użytkownik po transferowym fiasku z Caicedo pisał że te pieniądze będą na przyszłe okienko i po prostu ludzie zaczęli dodawać po każdej plotce do puli tworząc trochę z tego mem? Bo nie brzmi ta wypowiedź jakby była na serio pisana.

3 polubienia

Aha, no to w takim razie się zgadzam. Ja tez jestem za tym, że to, że się pieniądze ma, jeszcze nie znaczy, ze trzeba je od razu wydawać. Sama prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No ja tez ją tak traktuję. Ewentualnie zwykłe wyolbrzymienie i ja to rozumiem w sensie: “piłkarz za 100 mln” = “po prostu drogi piłkarz”. Niewielu jest takich którzy zresztą tyle kosztują i ich transfer jest choćby odrobinę realny. Zwłaszcza na te “tańsze” pozycje jak DM czy LO.

A ja proszę o odpowiedź jakie trofea zdobyliśmy od tego czasu ? Czyli ostatnie 4 lata. Skoro fsg jest tak prężnie i dzielnie działające w klubie to jakieś sukcesy powinny być prawda ? Gdzie są te trofea z ostatnim czasie ?

Jak dobrze rozumiem póki jesteśmy na pierwszym miejscu, oddychamy rękawami na boisku i ledwo dopinamy mecze remisem jest wszystko ok ? Musi przyjść kryzys i musimy spaść na drugie miejsce, aby klub rozważał jakieś wzmocnienie ?

Dziwny dobór zakresu czasu, ale ok, nie ma problemu (jak w przypadku mojego pytania). Odpowiadam od razu.

Nasze trofea:
2x EFL Cup
1x FA Cup
1x Tarcza wspólnoty

Łącznie 4. Więcej od takich klubów jak:

• Chelsea
  • Arsenal
  • Manchester United
  • Tottenham :rofl:
  • Aston Villa
  • Nothingham Forrest
  • Newcastle United
  • West Ham United
  • Wszystkie angielskie kluby oprócz pewnego ze 115 zarzutami załamania zasad

Co stawia nas na 2 miejscu w lidze pod względem tytułów, za Manchesterem City i o czym już wcześniej otwarcie mówiłem. To, że oni mają więcej to nie jest przecież żadna tajemnica.
Coś chciałeś tym udowodnić? Że City było w te 4 lata od nas lepsze w Anglii w tym względzie? Nie mam z tym problemu. Było. No i? Nikt więcej nie był.

@ynwa19 No przyznam, że faktycznie trochę nie rozumiem. Wziąłeś zakres tych 15 lat, a nie 10 o który pisałem i zaliczasz im jeszcze Ligę Mistrzów z sezonu 14/15 + mistrza z tamtego sezonu? Tak? No bo bez tego mają 4 mistrzostwa Hiszpanii i mógłbym się długo kłócić jak ciężko jest je zdobyć w lidze z 3 zespołami, ale to już kwestia subiektywna. W dodatku patrząc na aktualną sytuację finansową (o którą też mi przecież w pytaniu o zarządzanie klubem musi chodzić) z już tylko ostatnich kilku lat. No ja im jednak nie zazdroszczę i bym się jednak nie wymienił na aktualny zarząd. Nie wiem jak Ty…