Tak. Ja jestem tą osobą, która chętnie zobaczyłaby na przykład nowego LO w pierwszym składzie. Kiedy natomiast ty zauważysz naszą pozycję w lidze i lidze mistrzów? Nie da się być wyżej niż 1 miejsce. Więc sytuacja “tego wymaga”? Naprawdę? Idzie nam dobrze, jesteśmy na topie - to doskonały moment na plucie na właścicieli!
Ależ ja te błędy dostrzegam, dlatego nie stawiam FSG jako najlepszych właścicieli, tylko jednych z najlepszych, będących w europejskiej czołówce. Wy stawiacie ich jako średniaków czy wręcz słabych zarządców. I co można powiedzieć o tobie, skoro domagasz się (jak zwykle zresztą) odejścia FSG w momencie gdy jesteśmy top 1 w Lidze i top 1 w Lidze mistrzów. Dalej za mało? Był juz tutaj taki, który pisał, ze nawet zdobycie mistrzostwa i ligi mistrzów nie zmieni jego złego zdania o FSG, to o czym z wami dyskutować? Rozumiem, ze można było narzekać na FSG gdy mieliśmy słabsze sezony RAZ wypadliśmy z top 4, ale pluć na nich dzisiaj, używając tak dennych argumentów jak “nie przedłużyli kontraktów” (dalej nikt od nas nie odszedł, nie ma żadnej oficjalki) albo “mamy za słabych rezerwowych” to jest prawdziwa żenada. Kolejny 100 raz powtórzę - nikt nie da ci gwarancji, że nowy transfer da ci puchary albo chociaż 1 pkt. więcej w lidze. Owszem, BYĆ MOŻE zwiększy to SZANSĘ na ich zdobycie, ale równie dobrze mogę napisać, że komin płacowy dla nowego zawodnika “na pewno” zepsułby atmosferę i mielibyśmy jeszcze mnie punktów. Tak jak ty stawiasz to jako pewnik: nowy transfer = więcej pucharów, przez ich [transferów] brak FSG przegrało. Dotrze to w końcu do ciebie czy dalej za trudne?
Widzę i jestem bardzo zadowolony. A kiedy ty zauważysz, że idziemy powoli po bandzie, nie ma świeżości w drużynie, chłopaki zaczynają grać na oparach, a wyniki nie są już tak piękne jak na początku sezonu ? Widzisz brak lewej obrony, ale go nie kupisz póki jesteśmy na pierwszym miejscu
Czyli jak dobrze rozumiem jeśli wygramy PL to transfery będą niepotrzebne, bo przecież wygraliśmy, czego chcemy więcej ? I o to ludzie mają pretensje, po wygraniu ligi mistrzów czy premier league lata temu fsg nie dokonało wzmocnień zaraz po sezonie, bo zgodnie z twoją teorią wygraliśmy, więc po co nam transfery
Przecież to nie ma znaczenia na jakim miejscu jesteśmy w tym momencie w których rozgrywkach. Liczy się to, z iloma (i jakimi) pucharami skończymy sezon.
Radbug - czy uważasz, że sprawa przedłużenia kontraktów przez wiadome trio, jest prowadzona przez FSG/Hughesa tak jak powinna?
Owszem. Do czasu gdy Robertson jest w klubie i Tsimikas, który nie dał powodów by traktować go jako złego rezerwowego, kupno kolejnego, 3 już lewego obrońcy mija się z celem. To transfer bardziej na letnie okienko. Czy tutaj jest coś nielogicznego? Są pozycje, które nie maja marginesu błędu (Gravenberch).
Na pewno nie jest prowadzona tak źle jak to przedstawiacie i nie jest to powód na wyrzucanie dyrektora po 6 miesiącach pracy. “Przecieki” jedynie w medialnym szambie, bo takie tytuły się klikają. Te kontrakty w normalnych warunkach, powinny być załatwione wcześniej i tak sie do tej pory działo w naszym klubie, ale jestem też spokojnie w stanie zrozumieć, że okoliczności (wymiana wielu pracowników w ubiegłe lato) mogła wpłynąć na szybkość negocjacji. Tymczasem wielu forumowiczów już uznało za “fakt” ich odejście i traktuje ich jakby nikt z tej 3 już nigdy miał nie zagrac w naszych barwach.
Przepraszam, że uważam Robertsona za dobrego zawodnika, który dał z siebie wszystko dla klubu, który walczył z TAA jak równy z równym pod względem dostarczania asyst, który sprawiał nam w ostatnich latach wiele radości i nigdy nie można było mieć do niego pretensji odnośnie zaagazowania i walecznosci na boisku. Bardzo przepraszam, ze nie moge mieć takiej opinii. Oby wkrótce admini “zrobili ze mną porządek” bo to niesłychane by głosić takie heretyckie poglady, inne od “całej reszty”
Hahahah. I wyszło szydło z worka - Radbug nie ogląda meczów i stąd te jego odmienne opinie od reszty! Te zawalane przez Robertsona mecze i bramki przez ostatnie 1,5 roku to muszą być nasze halucynacje, ale nie, nie ma dziury w podstawowym składzie. My co sezon mamy jakąś jedną-dwie dziury w składzie przez które tracimy punkty i w konsekwencji najważniejsze puchary. Czym obecny Robertson różni się od takich wyśmiewanych Lovrenów, Fabinho czy Hendersona z ich ostatnich sezonów? Tego nie wiem, za to wiem co ich łączy - grają w podstawowym składzie o sezon-dwa za długo niszcząc swoje nazwiska, bo klub ZAWSZE jest spóźniony na rynku w sprowadzaniu nowych piłkarzy.
Wszystko to w czasie przeszłym, tymczasem mówisz o teraźniejszości, że nie ma oczywistych dziur w składzie. Są jak najbardziej i straciliśmy już przez to (przez niego) punkty w lidze. Waleczność i zaangażowanie Robertsona nie ma nic do rzeczy z jego poziomem sportowym, a zasług nikt mu nie odbierze. Ja też mogę mieć opinię, że transfer Alissona był niepotrzebny, a Loris Karius dawał zespołowi więcej i miałem do niego większy sentyment przez lepszą fryzurę. Wartościowa to opinia?
No tak, Alisson przecież tak słabo grał w ostatnim sezonie, że trzeba było mu znaleźć następcę. Chodzi o priorytety, nie możesz ściągnąć bramkarza na kolejny sezon mając obecnie dwóch świetnych bramkarzy w klubie przed zakupem lewego obrońcy, gdy obecny jest jedną wielką dziurą od ponad roku.
Powiedziałbym nie że zawsze, tylko zazwyczaj. Z kolei jak zastępstwo dla Alissona sprowadzono z wyprzedzeniem, to wszyscy ich wyśmiewają, że po co nam kolejny bramkarz nie dogodzisz.
Ja też jestem w stanie to zrozumieć. Nie jestem natomiast w stanie zrozumieć, dlaczego po ustabilizowaniu sytuacji w klubie, nadal te kontrakty nie zostały załatwione. Minęło już wystarczająco dużo czasu.
Tu jest już po prostu absurd. Musi się zdupić, aby zacząć działać. I to fest zdupić, czyli przegrana batalia o PL i ligę mistrzów. Ale nawet wtedy nie będą działać, bo może się za rok uda poprawić tym co mamy. Działanie fsg. Jprl.
Pewnie wyznawca fsg jak ma auto bez koła to jeszcze pojeździ. Nie ważne jak, byle o ile.
Sytuacja w której 3 kluczowym zawodnikom kończą się kontrakty w tym samym czasie i nie potrafimy ich przedłużyć to skandal. Przecież oni moga negocjować już z innymi klubami. A co jak się dogadają? To igranie z ogniem. To stawia FSG w bardzo złym świetle… I to nie jest pierwszy raz. Sporo zawodników odeszło za darmo po zakończeniu kontaktu. Czasem to wyszło na dobre. Ale często to by strata pieniędzy. Andy niestety zaczyna przypominać Hendo - zasłużony zawodnik który gra słabiej. Nie powinno się kogoś trzymać z powodu sentymentów.
kurde to juz niezłe fikołki, mamy zastępstwo za jednego z najlepszych bramkarzy w lidze, no fajnie. Szkoda, że nie mamy tam gdzie mamy problem. Nikt nie wyśmiewałby tego transferu jakbysmy najpierw ogarneli potrzebne pozycje.
słowo klucz WALCZYŁ, przeciez od roku nie ma asysty, a wykonuje rożne i wolne.
No i że w sprawial wiele radosci, ale juz nie sprawia, trzymanie w pierwszym składzie graczy za zasługi to sie ostatnio lubujemy, Hendo też grał o 1-2 sezony za długo , Fabinho o jeden sezon a teraz Andy też juz w tym sezonie powinien być rezerwowym conajwyzej.
No chyba to właśnie jest jednym z zarzutów, nie? Że klub znajduje zastępców dopiero jak ktoś zacznie grać słabo, zanim zabezpieczyć się zawczasu. Tutaj mamy prawdopodobnie bramkarza na kolejne długie lata, a Alisson nie wiadomo jak długo jeszcze pogra na wysokim poziomie. Wszyscy widzimy, że po ostatniej kontuzji nie jest sobą. Mamy teraz 3 świetnych bramkarzy w składzie i nie widzę tutaj problemu pod warunkiem, że to nie jest jednorazowy wybryk i teraz, po bieżących pilnych uzupełnieniach składu, będzie to normą, że wymiana pokoleniowa na każdej pozycji będzie dokonywana jeszcze zanim dany zawodnik przestanie dojeżdżać tak bardzo, jak Robertson.
@Loku64 szkoda że przestałeś czytać przed końcem zdania dobrze wiem gdzie leży problem ale transfer Mamy MOŻE być zwiastunem jakiegoś zwrotu w podejściu do transferów. Zobaczymy co będzie latem.
I tu jest problem, bo nie mamy jednego dobrego LO, a dwóch bramkarzy nie da się wystawić w składzie
@kacciq ale ja nie pije do Ciebie, tylko naświetlam kuriozalną sytuację kadrową.
Gruzin chyba wcale dobrego sezonu nie rozgrywa, wiec jego zakup, to był stanowczo przedwczesny
Aaaahaaaaa czyli sytuacja w której naszej 3 najważniejszych piłkarzy kończy się kontrakt za kilka miesięcy i mogą już negocjować z innymi klubami nie jest taka zła rozumiem życzę miłego dnia
Nie mamy głębi składu,który mógłby walczyć na wszystkich frontach przez cały sezon…a ten zarząd ma wyjebane bo ten klub dla nich to tylko maszynka do zarabiania pieniędzy
Polityka fsg nie przedłużać kontraktów z piłkarzami po 30 więcej niż na rok )))…idioci
Mamy naprawdę takie piłkarski doświadczenie u Siebie , młodzież mogła by korzystać na treningach grając obok najlepszych piłkarzy na Świecie , Modrica trzymają w realu , Messi w 33 lata był najlepszym strzelcem i asystentem LA Ligi . a my przej…biemy nasz potencjął co Jurgen budował od 7 lat w 2025 roku
Przecież dzisiaj piłkarze potrafią długo utrzymywać wysoką formę. Dodatkowo Salah pochodzi z kraju arabskiego więc nawet gdyby jego forma spadła to Saudyjczycy go chętnie kupią. FSG nie ma żadnego logicznego powodu żeby nie przedłużać z nim kontaktu. Tak czy inaczej mogą na nim zarobić
FSG=REKIN FINANSOWY, mogli sprzedać za plus minus 300 mln. nasze trio, a teraz odejdą za darmo i będą musieli tyle wydać na nowe umowy i kontrakty, per saldo 600 mln. Wizerunkowy Dramat. Żabka jest lepiej zarządzana…
City pokazało w jaki sposób się przedłuża kontrakt z największą gwiazdą… Może trochę przesadzili ale jak na się piłkarza najwyższej światowej klasy to się chce go zatrzymać jak najdłużej. A FSG dziaduje. Dramatyczni są ci ludzie