Fenway Sports Group (FSG)

Pewnie, skoro nie strzelają/asystują to po co w ogóle grają w piłkę i jak to się dzieje, że DRUŻYNA w której grają jest na szczycie tabeli? I strzeliła więcej bramek od nas, mimo że mamy tak zajebistych rezerwowych jak Chiesa, Ngumoha i Nyoni?

Sprawdź jak rozkładają się w Arsenalu bramki.

1 polubienie

Nie potrzebuję ściągi, na teraz z naszych zawodników jedynie Wirtz i Ekitike sporo dają druzynie.
U nich Saka na pewno i taka łączona trójka byłaby najsilniejszym zestawieniem.
Czy Salah, Gagpo, Chiesa są lepsi od któregokolwiek napastnika Arsenalu?
Ja bym chetnie widział u nas któregokolwiek z napastników Armatek - jako opcja z ławki (Jesus, Martinelli, nawet Madueke).

1 polubienie

Hmm no cóż raczej nie ofensywa ale no to trzeba czytać.

Idąc tą ideologia mamy genialna obronę bo jesteśmy jeszcze mistrzem Anglii

Pełna zgoda.

Boże zachowaj. Co miałby i nas przy ekitike i isaku robić Jesus?

Pamiętajmy ci goście mają długie kontrakty. W lato będą u nas znacznie lepsi goście.

Zaraz Alonso będzie miał konkurencję innego byłego piłkarza Liverpoolu po przegodzie z trenowaniem Realu.

1 polubienie

Mamy 9 dzień lutego. Sytuacja w tabeli robi się gorsza z każdą kolejką. Było mnóstwo czasu, żeby wyciągnąć wnioski. Jak można nie widzieć tego, że Slot prowadzi ten zespół w przepaść? Jestem zażenowany działaniem zarządu. Cytując klasyka: tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić.

Ten zespół potrzebuje impulsu. Trenera za którego pójdą w ogień. Na boisku wygląda to tak, jakby ze Slotem nie chcieli nawet ubić muchy w kiblu. Zero pasji, zaangażowania. Jaki do kur#y nędzy jest dalej sens, żeby do ciągnąć?!

1 polubienie

To jest pytanie do tych dwóch panów :Hughesa i Edwardsa dlaczego nie reagują na obecną sytuację?
Tak ynwa19 ma obsesję :joy: na punkcie wyżej wymienionych ale za co oni do ku… y nędzy biorą pieniądze? :enraged_face:

Kiedyś Klopp się pokłócił z Edwardsem i większość kibiców wzięła stronę Edwardsa, mianując go transferowym czarodziejem. To teraz się przekonaliśmy się co wyczarował nam Edwards i spółka.

5 polubień

Wirtz? Ekitike?
Frimpong też wygląda w miarę jak na swój koszt, promocyjny zakup jak na to, co pokazywał w BuLi, zresztą sprzedaż Diaza mimo wszystko również niezła - błędem jest brak zastępstwa, ale tu mógł zadziałać Slot chcąc mianować Gakpo pierwszym wyborem do składu.
Isak wg mnie jest niepotrzebnym transferem oceniając ten sezon, ale na początku sezonu ilu kibiców wybrałoby Francuza ponad Szweda? Przyznasz się szczerze? Bo ja bym brał Szweda. Czas pokazał jednak swoje, a może również w przyszłym sezonie, że i Alex pokaże swoje na boisku (tylko oby nie kosztem Hugo).
Para Leoni-Jacquet również wygląda obiecująco i oby po prostu mieli szansę popracować przy VVD oraz Ibou, bo ja bym mimo wszystko Konate nie skreślałbym. Gomez może stać się etatowym kontuzjowanym na bokach obrony zamiast kontuzjowanym środkowym obrońcą, a Endo przestanie dostawać szansę na ŚO.

Mamy braki kadrowe, ale poczekam do lata i tego czy dalej będzie Slot, by oceniać właśnie Hughesa i Edwardsa. Bo nie zdziwię się, jak jest gotowany ktoś w miejsce Slota i w te lato dostanie również wsparcie finansowe tam, gdzie jest to niezbędne.

Bardziej Isak, chociaż w niego ciągle wierzę to jednak za taką kasę moglibyśmy mieć dwóch dobrych w ataku, brak zastępstwa za Diaza to główny grzech tego okienka

6 polubień

Myślę, że Hughes będzie również oceniany na koniec sezonu. Dla ludzi biznesu, nie ma czegoś takiego jak okoliczności łagodzące, sukces jest partnerem efektu. A efekt finalny działań kadry zarządzającej jest póki co taki, że:

1. chcieliśmy podpisać umowę z Isakiem tak bardzo, że wyjątkowo odstąpiliśmy od analizy transferu również pod kątem okoliczności poza lub okołosportowych, jak: brak okresu przygotowawczego i jego wpływ na potencjalną formę zawodnika, czas transferu i wiek gracza, bowiem prawda jest taka, że gdyby transfer Szweda miał dojść do skutku w następnym sezonie, czyli po skończeniu przez niego 27 lat, to nie doszłoby do niego w ogóle, a finalnie przecież - przy zmarnowanym sezonie - wyjdzie na to samo;

2. klauzula w kontrakcie Elliotta - podobnie, jak wyżej - nikogo nie będzie interesowało, jak zachowała się Aston Villa i że klauzula wydawała się formalnością, liczy się efekt w postaci braku sprzedaży, przy jednoczesnym obniżeniu jego wartości,

3. forma Gakpo raczej też nie będzie nastrajała pozytywnie włodarzy, zestawiając ją z nową tygodniówką Holendra, którą otrzymał przez nasz paniczny ruch wywołany niedawnymi wydarzeniami z Mo, Van Dijkiem i Trentem.

Jedynie fiasko transferu Guehiego może się obronić, gdyż niezależnie od wydarzeń z lata, tu możemy się bronić, że obecny koszt Anglika, uwzględniający rzeczywiste koszty transakcji (premię dla gracza, prowizję dla agenta, tygodniówkę, bonusy w kontrakcie i ile wychodzi kwoty amortyzacji co sezon), przekracza jego faktyczną wartość.

Nie zmienia to jednak faktu, że Slot jest najistotniejszą częścią obecnych wyników i przestańmy się czarować, że jakikolwiek sens ma trzymanie go do końca sezonu. Przy obecnym trendzie, tylko 2 rzeczy mogą go cudownie uratować: albo United zaliczyło jedynie chwilowy efekt “nowej miotły” i za chwilę będzie powrót do dawnej gry albo Aston Villa siądzie z formą w marcu (może ewentualnie Chelsea się potknie po zmianie terminarza).

3 polubienia

W wakacje byli wychwalani pod niebiosa poo tym jak znaleźli trenera który wpasował się w Liverpoolu jak stopa Kopciuszka w pantofel.

Każdy srał, że szczęścia jakie zrobiliśmy okienko do momentu upadku transferu środkowego obrońcy i ja osobiście nadal się nie mam pretensji, że przyszedł tutaj Isak, bo to była gra warta świeczki.

Po kontuzji łatwo krytykować.

Efekty pracy nie tylko tych panów, ale ogólnie wcześniej Kloppa czy zawodników którzy czasami odpalają później warto ocenić po czasie i na moje nadal to za wcześnie.

Wpadło mistrzowsko, teraz jest kryzys i zobaczymy jak zareagują, bo na moje nowy sezon naprawdę może wyglądać o wiele lepiej od obecnego.

Wróci Isak, coś tam może kupimy, obrońca już jest ogarnięty, przyjdzie nowy trener, się zobaczy.

Na ten moment jeden dobry sezon , jeden słabszy, za Kloppa też co roku nie graliśmy jak z nut.

1 polubienie

Co za bzdury. 8 pełnych sezonów Kloppa u sterów - tylko raz klub nie załapał się do Ligi Mistrzów. W sumie z tych 8 sezonów to może łącznie 2 były słabsze (ale nieporównywalnie lepsze niż ten obecny).

Przestańcie już pchać tę narrację, ze nie jest tak źle bo hehe za Kloppa RAZ jak graliśmy cały sezon bez pomocników, to nie udało się awansować do LM. Przecież Klopp z tym składem co mamy teraz robi poczwórną koronę, Ekitike zgarnia złotego buta, Wirtz poty, a jakiś Ramsay czy inny wychowanek zostaje okrzyknięty wielkim odkryciem na prawej obronie.

8 polubień

Trochę się tutaj zagalopowałeś. Nie mówmy i poczwórnej koronie. Ale na litość - naprawdę mamy zespół który powinien walczyć o mistrzostwo Anglii. Nawet jeśli by się nie udało to 3 miejsce to absolutne minimum. A opowiadanie kocopałów że sezon przejściowy itd. to kpina. Klopp miał gorsze sezony ale to było spowodowane plagą kontuzji - w sezonie 2020/21 kontuzja wszystkich stoperów a w 2022/23 plaga kontuzji i słaba forma pomocników. Ale teraz kontuzjami Frinponga i Isaka nie możemy wytłumaczyć słabej formy całej drużyny

Widzę chyba , że razem z moją żoną chodziliście na kurs ( jak czytać między wersami coś co druga osoba nie wypowiedziała na głos )

Zakładając, że celem jest Xabi i że są jakieś rozmowy z nim pozostaje pytanie, czy Bask jest chętny na przejmowanie Liverpoolu już teraz, gdy zespół jest w kryzysie.

Wyjaśnijmy jedna rzecz. Jurgen Klopp przez 9 lat zdobył jedno mistrzostwo. Zdobył ja z ekipą budowana z Michaelem Edwardsem. Zdobył też jedna ligę mistrzow też z drużyna budowana z ME. Kiedy Edwards odszedł Jurgen już nic poważnego nie zdobyl. Dziwnym trafem kolejne mistrzostwo zdobyliśmy jak wrócił Edwards a nie ma Kloppa.

To Michael Edwards wybrał Kloppa.

Jurgen Klopp to geniusz.

Mylisz że ktoś na górze będzie rozpatrywał sobie kontrakt jakiegoś grajka indywidualnie? Xd. Co miał zrobić Hughes jak nie było ofert? Sam go kupić?

Na górze spojrzą na to. 2 sezony 1 mistrzostwo. Dziękuję.

Bardzo mądre słowa. Niestety nikt z frustratow nie myśli o czymś takim. Tu jest tylko kupuj, zwalniaj sprzedawaj.

@ynwa19 fakty są takie że mamy 2 mistrzostwa i onlba kiedy budował ekipę Edwards. Zrozum że pracy dyrektora sportowego nie ocenia się po roku tylko po dłuższym okresie czasu. Nie po to Hughes stawia na młodych 22 letnich zawodników na lata którzy potrzebują się jeszcze rozwijać żeby jakies randomy z internetu po 3 miesiącach pracy go rozliczały. Czy to nie ty twierdziłeś że nie ważne jak ważne co w gablocie? Wiec jego 2 lata rządów to 1 mistrzostwo. Chyba super nie?

Tu nie praca dyrektora sportowego jest błędna tylko trener nie dźwignął sukcesu.

1 polubienie

Zaraz zaraz. Przypomnij mi jaki wpływ na kadrę miał Edwards w zdobyciu 2 mistrzostwa?
Można odwrócić sytuacje. Ja powiem tak. Klopp z Edwardsem zbudowali zespół który zdobył pierwsze od 30 lat mistrzostwo… Odszedł Edwards, a Klopp zbudował zespół, który przejął Edwards z nowym trenerem. Zdobyli mistrzostwo, mimo, że nie zmienił kadrowo nic a nic!
Po czym, po tym drugim sukcesie wziął się za robotę i co mamy? A no każdy widzi… ( wiem. Teraz to będzie, że Hughes decyduje, a Edwards jest wyżej itp itd)
Zluzuj trochę z tymi Twoim mongilskimi teoriami… Prawda jest taka, ze na sukces wpływa zgrany zespoł, sztab. Wszystko musi współpracować na każdej płaszczyźnie.
To Jurgen Klopp wybrał Liverpool…

A tak jeszcze zapytam, co z tym Robertsonem i szacunkiem dla niego bo ON chce odejść? Odszedł? Został? Tyle własnie są warte te Twoje elaboraty, których nie da się czytać… Ale czasami trzeba, i należy odpisać bo odpływasz strasznie…

11 polubień

Haha xd nie wiem może taki że wybrał trenera który zdobył to mistrzostwo którego Jurgen nie mógł od kilku lat!

Ale co widzi? Era pierwszej drużyny kloppa dobiega końca i trzeba ją zbudować na nowo. Tak jak Jurgen budował swoją. Musimy zastąpić legendy jak salah robbo Ali vvd. Do tego odejście trenta. Gratuluję jak ktoś uważa że to się tak robi w pół roku.

Będę chciał to zlizuje zawsze możesz ignorować.

Jak mam traktować wpisy ludzi którzy produkują dziesiątki postów na temat jak to nie wydajemy kasy jak to nie kupimy obrońcy, a potem jak oczywiście wydajemy gruby hajs to ostatnie co można zrobić to wypomnieć tym osoba takie głupie pisanie.

Przeczytaj wpis jeszcze raz może zrozumiesz że o to mi chodziło np. pisząc tak

No wybrał po tym jak mu zaproponowaliśmy to stanowisko. I wybraliśmy jego kandydaturę nas legendarnym Ancelottim.

Nikt ci nie kaze czytać. Ja np nie kojarzę cię z forum. Ja po prostu byłem w opozycji do tych śmiesznych teorii że wypuścimy robertsona bo chcemy przyoszczedzic na jego pensji, a takie były sugestie.

1 polubienie

Według Arabów Al-Hilal chce zatrudnić dyrektora technicznego i gość w programie twierdzi, że ma nim być Szkot Richard Hughes. To chyba o naszego chodzi. Wrzucam to bardziej jako ciekawostkę/plotkę, bo ciężko ocenić wiarygodność źródła i precyzyjność tłumaczenia z arabskiego.

Znam co najmniej jednego użytkownika, który z takiego rozwoju wypadków bardzo by się ucieszył.

https://www.eremnews.com/sports/29pgull