Fenway Sports Group (FSG)

Przecież wieloletnie kibicowanie Liverpoolowi działa na tej zasadzie :smiley:

1 polubienie

Wy lewaki macie naprawdę coś ze łbami

1 polubienie

Coraz gorzej… Nawet już mi się nie chce polemizować (z tą wizją świata)…

Gdzie są MODERATORZY?!
Usuńcie ten syf, please🙏

3 polubienia

Saudyjski książę leci do Liverpoolu celem sfinalizowania umowy kupna klubu. Według The Athletic saudyjski książę miał stwierdzić, że kupno klubu za 5mld$ to taka sama dobra oferta jak kupno klubu za 360mln $.

Podsumowanie

5 polubień

Widziano go już tańczącego z radości po ulicach Liverpoolu, po udanej finalizacji przejęcia klubu.

14 polubień

Natrafilem na troche spekulacji, że może szykować się jedynie numer podobny do Redbird, a mianowicie sprzedanie jakies niemałej części udziałów, aby uzyskać środki na transfery.
Tak cos staram się sensownego napisać między problemami bliskiego wschodu i kolejnymi znanymi twarzami w turbanach.

1 polubienie

Cos dziwnie cicho o potencjalnych kupcach i złożonych ofertach. Chyba to będzie długi proces. Zanosiło się na szybka akcje.

Ja liczę na to, że się dopnie do końca roku.

W przypadku FSG to akurat może znaczyć, że szykuje się tąpnięcie. No przecież wiesz jak to nasi właściciele wyrobili sobie łatkę trzymających wszystko w tajemnicy do samego końca. Nie zdziwiłbym się, gdyby najnowsze doniesienia objaśniły nam z kim FSG dobija targu i jakiego rodzaju będzie to transakcja.

Tutaj nowy właściciel już jest. Wszystko było dogadane już w lecie o czym został poinformowany sam Klopp. Będą to szejki z potężnym kapitałem. Myślę, że Klopp dostanie w lecie jakieś 300 mln na transfery. Nawet jego ostatnia wypowiedz odnośnie Bellinghama ze trzeba dać za niego 150 mln swiadczy o tym iż wie jaki będzie budżet na transfery.

Myślę, że wszyscy powinnyśmy ochłonąć i czekać na jakieś wiarygodne informacje -np. od Orsteina. Na razie to są czyste spekulacje połączone z fantazjami. Uważam, że skoro do prasy wyciekły informacje o sprzedaży klubu to znaczy, że sprawa jest w toku i niedługo dowiemy się o konkretach

To nie promocja w mediamarkt. Takie transakcje załatwia się po cichu, FSG się w tym specjalizuje.
Gdyby nie mieli zaawansowanych rozmów to nie podawaliby do publicznej wiadomości info o sprzedaży Liverpoolu.

Sprawa jest prosta, a FSG to żmije podstępne. Dubaj jest już dogadany, a rzucili hieną dziennikarskim jak zwykle artykuł PR pod gębę, o tym jak wielce będą wysłuchiwać ofert za klub, że niby rozpatrują każdą ofertę.

Fikcyjna licytacja, która wygraj Dubaj.

To w końcu Dubaj dopiero wygra ta licytacje czy jest już tutaj od lata bo się pogubiłem.

3 polubienia

Jeszcze go nie ma ale juz wyłożyli 300 milionów na transfery w lecie :rofl: :rofl: :rofl:

“Mike Gordon, główny łącznik między FSG a Liverpoolem, ma przenieść część swoich obowiązków służbowych na CEO Billy’ego Hogana, chociaż nie jest to związane z potencjalną sprzedażą klubu.” [Boston Globe]

Szkoda lubiłem Mikea, bo to rozsądny gość. Klopp też go lubił i między innymi ze względu na przyjaźń z nim postanowił przedłużyć kontrakt. Ogromna strata dla klubu, ale jest to dosyć oczywiste, że skoro mają być inni właściciele to większość zarządu się zmieni.

Teraz tylko czekać aż wyświetlą Liverpool na Burj Khalifa.

1 polubienie

Jurgen Klopp (on the Ownership):
“I’m very positive about the whole thing. Either way, it’ll be fine. Nothing is decided what we will do in the winter, yes or no, we have to see. There is no player in the world who scores a goal/makes a save and we don’t know them.”

Wyczuwam, że nastąpi to szybciej niż później, skoro już Klopp otwarcie mówi, że coś może się wydarzyć lub nie. Nie odciął tematu, coś jest na rzeczy.

Ty się filozofie już lepiej nie odzywaj. Było chwilę spokoju bez Ciebie, to znowu jesteś i siejesz ferment. Ile na te transfery mówiłeś? 300 mln? Ty jesteś człowieku poważny czy skąd się urwałeś? Jakieś informację masz mądre? Przez takich imbecyli jak Ty szkoda w ogóle wchodzić na te forum i wymieniać z kimś swoje spostrzeżenia, skoro ciągle widzimy tutaj kłótnie, takie mądre informację jak ty nam zapodajesz czy inne idiotyczne tezy. Nie ma żadnych oficjalnych informacji od dziennikarzy którzy są wiarygodni, ale taki Inski który pochodzi pewnie z wioski gdzie jest 200 mieszkanców w województwie lubelskim wie ża jakiś tam Arab z Kataru czy innego Kujwetu będzie chciał kupić klub… No ręce opadają naprawde.

8 polubień