Nie to, że się przypierd*alam, ale mógłbyś podawać jakieś źródła swoich wpisów? To że coś jest po angielsku wcale nie sprawia, że trzeba w to uwierzyć.
Gowno nie zrodlo, indykalia, czyli losowe wymysly pryszczatych nastolatkow.
Raczej takiej oferty to nikt nie złoży. Cena zaporowa
Doszliśmy do momentu w którym na takie informacje pierwsze co przychodzi mi to głowy to „i c**j”. Bez zmiany właścicieli/ bogatego inwestora nie czeka nas nic innego niż wieczna walka o top4 jak arsenal Wengera. Salah i Mane to były losy na loterii. Wręcz niemożliwe jak bardzo obi odpalili. Mało kto by się tego spodziewał.
Edit@ najlepsze jest to, że my wykonaliśmy 3 w ostatnich latach w gruncie rzeczy dobre ruchy transferowe do ofensywy. Jota, Diaz i Nunez. I one pokazują jaka jest różnica między transferami dobrymi a majstersztykami. Takie transfery jak Salah, Mane czy Coutinho wcale nie są takie proste do realizacji. O wiele częściej trafi się Sturridge. W gruncie rzeczy piłkarz świetny ale mimo wszystko nie najwyższy możliwy światowy poziom.
Dokładnie tak. A teraz za samego Bellinghama trzeba zapłacić tyle co łącznie daliśmy za Firmino, Mane i Salaha. A to tylko jeden z co najmniej 3 potrzebnych transferów
Transfer Nuneza z żadnej strony nie jest w tym momencie transferem “dobrym”. Co najwyżej średnim z potencjałem na stanie się dobrym lub bardzo dobrym. Osobiście obwiniam właśnie tę transakcje (nie samego zawodnika) za nasza kiepską postawę w tym sezonie. To był transfer kompletnie nie w naszym stylu, złamanie naszej polityki. Kwoty jakie na niego przeznaczono zablokowały możliwość przyjścia do nas właśnie takim zawodnikom jak Jota i Diaz - transferom świetnym. Bez Nuneza mogliśmy mieć potencjalnie 2 nowych pomocników i do tego zawodnika w ataku, który dawałby nam takie same liczby jak Darwin w tym sezonie.
Tak na pewno transfer Nuneza to jest największy powód naszej tragicznej postawy w tym sezonie… no na pewno… co jeszcze powiesz? Że, gdyby Mane był to by wszystko było cacy? Ale ty jesteś zjebany.
Prosiłbym więc o konkrety. Jakich 2 pomocników do pierwszego składu + napastnika do rotacji moglibyśmy kupić za pieniądze wydane za Darwina?
nie zgodzę się. Transfer Nuneza był podyktowany zmianą taktyki jaką miał grać zespół. Klopp sam powiedział, że to zupełnie inna 9 niż to co mieliśmy do tej pory. Plan się nie udał, bo nie dość, że sam Nunez nie dojechał, to jeszcze posypała się reszta drużyny(kontuzje, brak formy, zmiana taktyki). Teraz Klopp próbuje wracać do czegoś co działo, czyli fałszywa 9 i schodzących skrzydłowych. Nunez miał być częścią odnowy taktycznej. Gdyby Klopp wiedział jak to wszystko się potoczy, to w poprzednie lato wzmocniłby inne formacje, a nie kupował napastnika.
Nie uważasz za grube nadużycie stwierdzenie, że transfer gościa za 80 mln uniemożliwił drużynie która dopiero co przegrała finał ligi mistrzów (zarobiła więc z tego tytułu poważny pieniądz), kupienie klasowego pomocnika? Tym bardziej, że transfer ten został w połowie pokryty ze sprzedaży innych zawodników?
Jestem wstanie zrozumieć retorykę, że na rynku nie było interesujących nas opcji. Ale taki jak twój kierunek rozumowania uważam za kompletny nonsens. Tym bardziej, że w mojej opinii Nunez jeśli rozwinie się prawidłowo, ma papiery na znaczne przebicie Joty i Diaza.
Edit@ ja oczywiście jestem wstanie zrozumieć jego postawę względem FSG. Pragnę arabskich pieniędzy ale jednocześnie nimi gardzę ze względu na model w jakim próbują od dekady podbić europejską piłkę. Natomiast doszukiwania się całego zła w transferze jak najbardziej fajnego zawodnika uważam za zakrzywianie rzeczywistości. Tam gdzie Liverpool nie mógł sobie pozwoli na pomocnika przez Nuneza, Toddy szykuje kolejne 0,5 mld na transfery ….
Niestety kolega Radbug zamknął sie w oblężonej twierdzy i nie chce uznać błędów w strategii finansowej FSG
Widzisz tam słowo “największy” czy sobie ot tak z dupy dodałeś żeby było bardziej dramatycznie? Zresztą nie odpowiadaj. Ostatnie zdanie wystarczająco świadczy o twoim poziomie intelektualnym.
Na szybko zestaw złożony tylko z tegorocznych transferów: Bissouma + Doucoure + Chiesa/ Vitinha
Ewentualnie Gakpo już latem.
Ależ uznaję te błędy. Przecież właśnie napisałem, że 90 milionów wydane na 1 Nuneza było sporym błędem
No ładnie. Ale my chcemy walczyć o mistrza i LM czy o ligę Europy i 5 miejsce?
Edit@ Sorry Radbug ale to jest błąd logiczny. Walczymy bo FSG nie ściągnęło nowym pilarzy w miejsce wypalonych starych graczy. Naciąganie przeciętniaków pokroju Tielemansa i Melo (taką podałeś listę. No może oprócz Vitinhi) to byłby tylko gwóźdź do trumny i cofnięcie się o 7 lat w czasie.
A o które walczymy z Nunezem i jego 25 golami w lidze? A nie, czekaj…
Ponadto nie rozumiesz pewnej rzeczy. Zakładasz, że mieliśmy do wydania 300 milionów latem “bo tyle powinniśmy mieć, bo tyle kibice chcą i bo tak”. Ja zakładam że 90 milionów przeznaczone tylko na Nuneza można spożytkować inaczej kupując 3 zawodników. Masz ograniczone 90 milionów i wydaj je mądrze,. kupno Nuneza niekoniecznie było zła decyzją, ale było RYZYKOWNĄ. To ryzyko nie popłaciło, bo mamy teraz dziury w środku pola i na innych pozycjach.
Słowo “całe zło” też sobie dodałeś do mojej wypowiedzi nie wiem skąd.
Noale obracając to co piszesz: gralibyśmy z samym Salahem przez wiele meczów. Jota, Firmino i Diaz byli kontuzjowani. Wystawialibyśmy Oxa i Carvalho z przodu :)?
Do tego warto zaznaczyć, że za te 80 mln to wyciągnęlibyśmy zaledwie 2 pomocników i to raczej niższej jakości patrzać, że wymieniasz chociażby Bissoume, które miał problemy jakkolwiek dojechac w Tottenhamie.
Raczej o to drugie, bo przecież kiedyś było gorzej i powinniśmy się cieszy z tego co jest
Transfer Nuneza nie był błędem. Błędem był brak przebudowy linii pomocy. Mówiłem od dawna że po odejściu Giniego konieczne było zastępstwo. Joyce i inni klubowi dziennikarze zgodnie pisali, że zastępstwem to jest kupiony rok wcześniej Thiago… Ręce opadają. Inna sprawa że Real nam sprzątnął Tchouameniego, oni chyba istnieją po to żeby nam uprzykrzać życie
9 to deficyt Radbug. Zobacz za ile ostatnio chodziły 9. Grube miliony. Do tego przychodził za Mane - naszego najlepszego zawodnika ataku. Nie można było za to kupić bubka za 20 mln. 9 to było nasze marzenie od dawna. A Nunez był świetną okazją.
Bisouma, Docure za 30 to tez żaden poziom. Może odpali cudem a może się będziemy bujać z nim 5 lat. Belingham, Neves, Rice, McAlister, Caicedo - to są panowie pomocnicy.
Nie rozumiem też argumentu co niektórych, że co miał Kopp w lato 80 a w zime 40 mln to trzeba było kupować pomocnika. A ja powiem tak - zarówno transfer Nuneza jak i Gakpo się broni. Tylko zarówno w lecie jak i w zimie potrzebne były transfery i atakującego i pomocnika. To była konieczność. Tylko, że dzięki FSG kasa jest tylko na jednego więc trzeba sobie wybierać.
Ale ile z tych 90 mln zostało zrekompensowane sprzedanymi piłkarzami. To co jestem wstanie zrozumieć to fakt, że skoro nie udało się opchnąć niepotrzebnego szrotu to nie sprowadziliśmy nowego tylko odłożyliśmy potrzebne wzmocnienia na przyszłe lato. Nie wierze w to ale to jedyny scenariusz jaki jestem wstanie zrozumieć.