Florian Wirtz

narazie gra jak półtora Elliota

Można mówić, że trafił na ciężkie mecze. Bo na Newcastle zawsze gra się mega ciężko, a Wisienki są w topce, jeśli chodzi o intensywność. No ale wygląda póki co na ciało obce. Kompletnie nie potrafi się odnaleźć. Porusza się w złych strefach. No ale trzeba dać mu czas. Może na ławce.

Tu nie ma co się oszukiwać. Po tych 3 meczach można dojść tylko do jednej tezy - On jest za slaby fizycznie na PL. Gość jest ciełem obcym w tym zespole. Czy On wykonał jakieś zagranie, które mogło by pokazać na co LFC wywaliło 120 baniek? Nie.

Tylko u Niego jest ciągle ta szansa, że ma 22 lata i może dorosnąć do PL, bo obecnie to nie jest piłkarz na I skład.

Jak Macca będzie dostępny, to nie wyobrażam sobie innego środka pola niż Graven Macca Szobo na Arsenal.

Nie jestem fanem 10tek w Liverpoolu, uważam że do nas nie pasują. Doceniam Bruno z United ale tu tego stylu nie widzę to nie nasza gra, żadne Mullery itp. Pamiętam w Liverpoolu grę na dwóch napastników, jeden duży drugi szybki, ale czy graliśmy kiedyś na 10tke, pamiętasz może? Czy ktoś pamięta takich piłkarzy?

Chociażby w meczu z CP?

Daj mu chwilę. Bycie playmarkerem wymaga od piłkarza znacznie więcej. Musi wkomponować się w drużynę, złapać jakieś automatyzmy, przyzwyczaić się do szybszej gry.

1 polubienie

Wyciąganie jakiś daleko idących wniosków po najbardziej fizycznym meczu w sezonie (może tylko derby z Evertonem mogą to przebić) to jakiś absurd. Ja swoje widziałem w presezonie, co prawda rywale byli słabi, ale wrażenie zrobił ogromne.

4 polubienia

Dajcie mu czas ludzie. Musi się przystosować do ligi i nowej drużyny.

@Edum nie każdy to Ekitike. Jeden potrzebuje meczu a drugi pięciu

Mi tam w pierwszej połowie się nawet podobał, ma technikę, musi nabrać pewności siebie. Choć też pisałem wcześniej, że poprzednie mecze mnie nie przekonują, ten również, ale Konate też zawodzi, a wiemy że w formie potrafi schować do kieszeni każdego.

Wirtz trafil czas kiedy nie ma jak zbudowac formy. Forme sie buduje na slabszych a poczatek sezonu mamy z samymi najciezszymi rywalami. Brak zgrania i oczywiscie zderzenie z tempem ligi. A Ekitike takie chuchro sie wydaje i daje rade.

Prędzej Slot z Szobo będą chodzić do tego samego fryzjera niż Wirtz zagra jeden dobry mecz

1 polubienie

Co On niby w meczu z CP pokazał? Bo chyba nie mówisz o tej symbolicznej asyście? XD Zaczyna się takie samo bronienie Niemca, jak kiedyś Nuneza. Chłopak na ten moment kompletnie nie dojeżdża. Jak ktoś twierdzi inaczej, to chyba tych meczy nie oglądał.

Idź to powiedz Ekitike :wink:

1 polubienie

Co to w ogóle jest za argument że nie powinniśmy tak grać bo nigdy tak nie graliśmy? Napastnicy z Eintrachtu nigdzie dalej nie wypalali więc rozumiem że to źle że kupiliśmy Ekitike? To jest argument na tym samym poziomie co “Juventus nie powinien próbować grać ofensywnie, bo zawsze przepychali mecze po 1:0”.

Jeśli teraz k*rwa zrobicie z Floriana kozła ofiarnego jak kiedyś z Nuneza to ja wysiadam…

13 polubień

Trzeba być nieźle odklejonym, żeby porównywać Wirtza do Nuneza :joy::joy::joy:

3 polubienia

jprl po dwóch meczach juz jechac po kolesiu, że nie dojeżdza a kosztował 120 baniek. daj chlopakowi chociaz z 10 zagrac.
To forum nigdy człowieka nie zawiedzie, jeśli chodzi o jechanie po swoich zawodnikach.

21 polubień

Na razie jest odwrotnie niż można się było spodziewać - Ekitike sobie bardzo dobrze radzi a to Wirtz zawodzi…

Ale to klasyczek jest imo. Zawsze ludzie się nakręcają pozytywnie/negatywnie. Ja tam dam mu przynajmniej z pół sezonu (PL, LM, trochę może w pucharach krajowych).

Ale przyznajcie, że to forum malkontentów. Zamiast skupić się na młodym strzelającym winnera w 100 minucie, zamiast zganić formację obronną, która drugi mecz z rzędu daje dupy wypuszczając 2-0 to wszyscy ruszają hejtować gościa, który gra swój trzeci oficjalny mecz w nowym klubie. Nie mówię, że Wirtz na pewno wypali, czy nie, po prostu bawi mnie to podejście

13 polubień

bo to jest Polskie podejscie, wieczne narzekanie. Wygrasz 5-0 ale ten i tamtem źle podali kilka razy. zawsze tutaj przecież znajdziesz narzekanie niezależnie od wyniku.

7 polubień

Kiedyś zadałem pytanie, czego będziecie od niego oczekiwać? Od gościa za 120 baniek, 10g i 15asyst? Ktoś pisał, że jednak nie. No więc czego?
Rola klasycznych 10tek się zmieniła, ba, były nawet dywagacje kilka lat temu że już nie mają bytu. Nie w takiej roli jak dawniej. Ja go nie krytykuje, jest lepiej niż myślałem. Biega, jest szybki, nawet walczy z innymi. Widać że się uczy ligi, jest lepszy niż Keita. Gakpo potrzebował roku by się dostosować, tutaj daje mu co najmniej tyle.