Florian Wirtz

Debilne przepisy stworzone przez “fifowskich” kretynów.
Gol na konto Florka i tyle :soccer_ball::flexed_biceps::blush:

Walil obok bramki i z litości zawodnik Sunderlandu go skorygował, niestety kamery teraz wszystko wychwycą

Niezły jesteś xD serio, wiedziałem że przywalisz Florkowi po tym jak zabrali mu bramkę

1 polubienie

Hahaha to bardziej dla funu, akcja ładna, ale musiał i tak spierdzielić, co zrobisz, jest koślawy. Te jego strzały takie anemiczne. Dziś ogólnie słabiutki mecz, akcja bramkowa trochę go kryje, ale za dużo grania do najbliższego, strat i takiej ogólnej byle jakości.
Dostał mnóstwo swobody i mało zadań w defensywie, a i tak jakby nie wykorzystał za bardzo tego.
Znaczy grac w piłkę potrafi, ale nie wiem czy w EPL się sprawdzi. Musiałby być bardziej zdecydowany i popracować nad uderzeniem i siłą fizyczna.
On jest bardzo dobry w większości aspektów z piłką przy nodze, ale jakby w żadnym nie jest fenomenalny i to może zaważyć, że będzie po prostu takim bardziej Lallana, a nie prime Cou, czy Firmino

@AquerdationLFC jak większość podań było do najbliższego to i strat stosunkowo niewiele, to chyba proste.

Co do Salaha można krytykować i trzeba, ale podstawnie, a nie przypisywanie mu zła całego świata.
Dziś uważam, że Mo zagrał słabo, ale był i tak najlepszym z przodu, bo inni byli tragiczni.
Jak w tym powiedzeniu o krainie slepcow.

I ile tych strat zaliczył?
Miał 80 kontaktów z piłką i zaliczył 15 strat.

Dla porównania Salah, którego nie wolno nigdy skrytykować stracił tę piłkę 16 razy na 48 kontaktów. Co trzeci kontakt z piłką to strata.

Szobo 24 straty na 99 kontaktów z piłką.
Mac 11 na 72.

W odbiorach zaliczył ich 4, Szobo 5, Ryan 8, Salah 1, Mac 4, Gakpo też 1.

W pojedynkach wygrał 3/7, Mac 3/5, Szobo 1/5, Ryan 4/6, Gakpo 1/5, Salah 0/4.

Ciekawe, która heatmapa pokazuje którego zawodnika. Który z nich zaliczył 16 strat na 48 kontaktów, a który na 80 i jakie ryzyko było tych podań.

To jest śmieszne co piszesz. Mówisz o jakimś zwolnieniu z zadań defensywnych, podczas gdy statystyki tego nie potwierdzają. Mówisz o masie strat, chociaż statystyki tego nie potwierdzają, mówisz o byle jakości, żeby przy tym mówić, że Salah zagrał najlepiej z przodu.

To jest śmieszne co próbujesz tutaj rzeźbić.

8 polubień

W ogóle bez kontekstu porównujesz. Pewnie mało strat łapał w pierwszej połowie, jak graliśmy wolno i grał krótko.
Mo wszedł jak się nam spieszyło to inna gra.
Takie bez sensu granie na emocjach.

Ja nie chce specjalnie bronić Mo, ja po prostu dążę do tego, że musimy znacznie więcej wymagać od Flo, a przede wszystkim to musimy zmienić szkoleniowca. Bo na naszą grę się nie da patrzeć i mam wrażenie, że prime Messi z R9 by tutaj wyglądali niewiele lepiej, niż nasze orły

Jest zdecydowanie najlepszym piłkarzem w tym klubie, widać to gołym okiem. Abstrahując już od wszelkich statystyk, piłka nożna to przede wszystkim rozgrywka. Obecnie wyglądamy fatalnie i oglądanie naszych meczów nie sprawia mi prawie żadnej przyjemności. Jedyny zawodnik, na którego się dobrze patrzy to właśnie Florian.

Kapitalny w małych przestrzeniach, zdecydowanie najlepszy technicznie piłkarz w klubie, gra na jeden kontakt i wyjście na pozycje często napędzające nasze niemrawe ataki. Chłopak wręcz czasami myśli za szybko dla reszty naszych piłkarzy. Jasne, ma pewne mankamenty, na pewno musi popracować nad strzałami, bo te rzeczywiście bywają anemiczne. Do tego ma jeszcze problem z regulacją gry, często kiwa o jedno tempo za dużo, ale zapewne dalej się adaptuje, a ciężko też ciągnąć zespół gdy wszyscy dookoła są bez formy. Mimo tego widać u niego potencjał jak u chyba nikogo innego u nas obecnie.

Ten sezon już spisuje na straty, mam nadzieję, że w kampanie 26/27 wejdziemy z przepracowanym sezonem przygotowawczym, bo w tej od 1. kolejki wyglądamy jakbyśmy mieli w nogach 9 miesięcy sezonu i wtedy będę oczekiwał od Wirtza czy Isaka bycia wiodącymi postaciami w klubie

3 polubienia

Nie zgadzam się z tym, bo najlepszy w czym jest :smiley: ? W sensie nie ma takiego blysku, ze rzeczywiscie zagrania w stylu nie wymyslilby tego nikt inny, ani tez dryblingiem nie gubi rywali regularnie, tez nie klepie nic( tu niekoniecznie jego wina, ale wciąż nie ma jakis super akcji koronkowych z nim )

Wirtz jeszcze pół biedy, bo to całkiem młody zawodnik, ale Isak na koneic sezonu 27 lat i mamy od niego nie wymagać po prostu regularności, dobrej gry ?

Florek przypomina mi nieopierzonego Kobe Bryant’a w 1998. Wszedł do grubej ligi, spotkał się twarzą w twarz z dużo starszymi kolegami i musiał mocno walczyć o swoje miejsce. Tu podobnie Niemiec wygląda czasem jak nastolatek w towarzystwie wyjadaczy. Jego czas nadejdzie.

Z tym może być ciężko, bo mamy MŚ, które zaczynają się już 11 czerwca, sezon kończymy 24 maja. Mało czasu na regeneracje zawodników przed mundialem, nie mówiąc już o powrocie do zmagań ligowych.

macie Wirtzomaniacy porównanie do innych zawodników o podobnym profilu, wiele tańszych, ale wiek ten sam lub rok róznicy i sciagnietych z innych lig, grajacych na tych samych pozycjach.

Ginie w tlumie, jak widac, niczym się spejcalnie nie wyróznia.

Zaraz jeszcze moze przeczytam, “ale ja widze, ze on gra”, no to zle widzisz widocznie, sorki, efektywnie wiele z jego gry nie wynika.

najbardziej bolesna jest ta statystyka
image
raz na 3 -4 mecze próbuje prostopadłego zagrania, jak to sie lubi u nas nazywac :smiley:
wielki kreator/zawodnik kurde, co ani nie kreuje, ani nie broni, ani nie strzela

edit. dodałem jeszcze Harveya z ostatniego sezonu Jurka, zebyście sie mogli splakac, bo go uwielbiam, a on jest słaby. Tylko slaby Harvey 2 lata młodszy zjada swietnego Flo

Wstaw obojętnie którego zawodnika do naszego aktualnego składu i gwarantuje Ci, że byłby płacz i zgrzytanie zębów.

Jesteśmy w tak opłakanej formie, że kogo byś tu nie wrzucił, ten będzie miał problemy by wypłynąć na wierzch.

Przygotowanie naszego zespołu do sezonu chyba się w ogóle nie odbyło, bo wygaldamy jak oldboye, i to praktycznie każdy.

2 polubienia

Zgadzam się, dlatego nie rozumiem za co go chwalic. Gościu kosztował 120 baniek, a nie 20, żebyśmy się cieszyli, że w ogóle cos mu się chce biegać.
Po prostu dąże do tego, że musimy podnieść wymagania/standardy.
Powinno sie to ropocząc od wywalenia holenderskiego Dyzmy i narzucenia odpowiedniego reżimu na treningach.

Tak szczerze to ciekaw jestem jak wyglądają jego statystyki na tle całego zespołu. Nie ma co się czarować, ale cały zespół jest bez formy. Nawet powoli Szobo gubi to co miał na początku sezonu. Tu naprawdę nie ma co pisać o pojedynczych zawodnikach gdy kuleje monolit. A od tego aby wszystko trybiło jest sztab szkoleniowy. Na pewno Wirtz nie jest winny tego, że zespołowi nie idzie. Jest jednym z tych, którzy powinni robić różnice i napędzać własnie ten zespół, ale no jest jak jest. Gdyby w zeszłym sezonie nie było monolitu to też sam Mo nie pchnął by nas w stronę tytułu.
Co do tych podań prostopadłych, jak on ma je zagrywać i komu jak zespoły grają na nas mega defensywnie i ładuja lagi do przodu bo wiedzą, że my sami sie pogubimy w tej grze. My praktycznie z kontr nie wychodzimy.
Dobrze wiemy jak naprawdę PL weryfikuje piłkarzy. Nie tacy jak on mieli problemy z wejsciem do tej ligi. Salah, De Bruyne odbili się przecież na początku od ligi i wrócili po grze w innej lidze. Jedni wskakują jak chcą i grają, np Suarez, inni potrzebują czasu a inni po prostu przepadają i to jest fakt. Przed transferem każdy ma równe szanse. I czy kwota transferu jest tego wyznacznikiem jaki kto będzie?

@Loku64. Kwota tranferu, jest kwotą jaką ktoś zapłacił i tyle. I kolejny raz, dlaczego mamy oczekiwać od kogoś za 120mln więcej aniżeli od kogoś za kogo damy np 10mln? Ja myślałem, że oczekujesz ogólnie od graczy Liverpoolu czegoś… Grasz w Liverpoolu to znaczy masz grać jak najlepszy zawodnik na świecie.
Jak kiedyś kupowaliśmy kilku graczy za 120mln to było, że lepiej może wydać 120mln na jednego konkret. A czy masz pewność, że dany gracz to będzie to??
Teraz jak kupujemy jednego za 120, to ma od razu grać bo wydaliśmy 120mln na niego. To jest ocenianie przez pryzmat kwoty tranferu i tylko dlatego…
Więc jakbyśmy kupili 3 graczy w sumie za 120mln i graliby jak Wirtz to już ciul, tak? Przeciez daliśmy za nich po 40mln raptem. No ja na to tak nie patrzę. Mnie interesuje całokształt. Jasne, że gdyby tylko on odstawał od reszty, to można mówić, że po co tak zrobiliśmy, ale nie on jest winny tej całej sytuacji…
Co nie zmienia faktu, że nie można go krytykować…
Tylko krytykując należy wziąć pod uwagę resztę. MacAllister? Isak?, VVD, Konate, Mo? Ktoś z nich robi różnice i pcha zespół? Pochwalić można tylko Szobo, ale może on gra to samo co grał i na teraz na tle zespołu wygląda jak gamechanger? W zeszłym sezonie był tym słabszym…
Skupmy się na grze całego zespołu, bo tu nie jednostki kuleją tylko ogolnie cały zespół.

3 polubienia

Kwota transferu jest wyznacznikiem oczekiwan, skoro możesz wziąć Pino, czy Cherkiego za 25-35 milionow, to masz oczekiwania inne, niż dla gościa co kosztował Cie tyle, co 3/4 Sunderlandu.
Przeciez nie placisz pieniedzy, dla placenia, tylko oczekujesz za nie konkretnego zwrotu.

@Magerlfc a to czy kupisz auto za 100k, czy 500k to wymagasz od niego tego samego?
Daj spokój, bo to są proste mechanizmy, które na siłę próbujesz sprowadzać w jakąś dziwną stronę.
To może nie mieć znaczenia dla zawodnika, ale dla płacącego kwota ma wielkie znaczenie

@HappyBlancik niestety wszystkie znaki na niebie i ziemii na to wskazują

1 polubienie

Śmiem twierdzić, że przy Slocie to i Messi kopałby się po czole.

1 polubienie

Wow ale złomowanie. A wiesz który argument jest najśmieszniejszy? Ten

No bo przecież wirtz grał w innej drugiej połowie niż salah :joy::joy:

A nie sory ten jest jeszcze głupszy

Bo ten użytkownik uważa że nie wolno krytykować salaha za jego formę pod kątem zarobków bo na te zarobki zasłużył gra we wcześniejszych latach. Wobec tego nie wolno krytykować wirtza pod kątem ceny bo na nią zasłużył gra w Leverkusen (tak wiem że to debilna logika, ale to jego wymysł)

Kolejna sprawa że oceniania pod kątem ceny młodego gracza po 3 miesiącach również jest głupie. Bo zapłaciliśmy tak dużo właśnie dlatego że:

-Ze względu na młody wiek może grać u nas przez lata.

-Po 4 latach dale mozemy na nim zarobić taka sama albo większą kwotę

Jednak to nie logika się za tym kryją a jakaś chora miłość do salah czy eliotta.

@josif dziękuję za to polecenie. Nie skorzystam jednak. Forum to wymiana poglądów nawet z ludźmi z którymi się nie zgadzam. I blokuje tylko tych którzy mnie obraża skrajnie.

4 polubienia

Panie kajejoke13 - polecam zablokować użytkownika loku64.

4 polubienia

Był taki czas kiedy blokowałem osoby które wyjątkowo grały mi na nerwach. Zrezygnowałem z tego po jakimś czasie, stwierdziłem że jednak Forum w całości jest pewnego rodzaju jednym organizmem. Zbyt często chodziłem czytając jakąś dyskusję gdzie brakowało tego jednego użytkownika. Skutkowało to kompletnym zagubieniem w temacie

2 polubienia

Ja kolegę jajko zablokowałem, bo wyciszenie już mi nie wystarczyło.
Moim zdaniem chłop ma spore problemy emocjonalne i wylewa tutaj jakieś gorzkie żale, nie chce mi się tego czytać, a może ochłonie jak będzie miał tego świadomość .
W każdym razie ja też swoje za uszami mam, kiedyś więcej wojowałem na forum i zdaje sobie z tego sprawę.
Teraz mam bardziej luzik i takie koguciki jak tam wyżej to wzbudzają we mnie bardziej cringe niż nerwy :sweat_smile:
My jako osoby co tu są regularnie od lat też już mamy inne podejście do siebie.
Bo ja to trochę traktuje jak grupę znajomych, plus właśnie zdarzają się jakieś wyrywne gagatki, co próbują błyszczec, więc czasem lubię takiego ugasić.
Przede wszystkim bardzo nie lubię agresywnej merytoryki, która tu paru asów często stosuje. Stąd pewnie nieraz zaatakowalem jakąś złośliwością, to teraz próbuja ciągle podgryzać.
Ja jakby zdaje sobie z tego sprawę, że to kwestia urażonej dumy szczególnie u 3 moich fanów najbardziej oddanych.
Ale może posiadanie hejterow to cena sławy :squinting_face_with_tongue: :squinting_face_with_tongue::squinting_face_with_tongue:

Ehhh znowu zawodzi niestety, a wydawało się, że wchodzi na dobre obroty. Z tych nowych dosłownie wszyscy zawodzą