Prawda jest taka, że nie ma u nas dla niego odpowiedniej pozycji. To jest typowa 10tka, u nas najbliżej tej pozycji gra Szoboszlai ale to też nie jest taka klasyczna 10, wydaje się że Slot tutaj wymaga większej fizyczności i pressingu niż Harvey jest w stanie zaoferować. Z kolei do gry na skrzydle jest zbyt wolny i ma za słaby drybling. Jego kariera może wystrzelić jesli opuści Liverpool, ale dla nas to byłaby ogromna strata, bo to świetny zawodnik.
Harvey sie psuje u Slota, trzeba to glosno powiedziec. Ale ze bezproduktywny Jones gra caly mecz a Elliott nie dostanie nawet tych 20 minut na pokazanie sie to juz jest jakies dzialanie na szkode klubu. Harvey wielokrotnie ratowal nam dupe w zeszlym sezonie i byl gamechangerem. Zasluguje na to zeby sie pokazac, a nie byc traktowany jak junior.
Samo to ze Harvey w zeszlym sezonie gral wiecej minut od Jonesa i mial znacznie lepsze statystyki, pokazuje ze danie szansy sie mu nalezy. Klopp tez mial wymogi, nie mniejsze od Slota zapewne a mimo to Harvey byl istotna czescia jego ukladanki w srodku pola.
A w tym sezonie w PL nie ma nawet rozegranych 100 minut.
Dlatego wspominalem o tym wczesniej, ze Arne ma wiecej cech wspolnych z Jurgenem niz sie komus wydaje. Tez ma swoich pupili jak sie okazuje, na poczatku sezonu jakos mial wieksze jaja do rotacji i zmian.
Harvey złapał kontuzję w bardzo złym momencie. Wtedy dostałby na pewno szansę na pokazanie się. Tak to był długo poza grą, a przy tej randze spotkań (walczymy o wszystko na wszystkich frontach) nie ma przestrzeni na ogrywanie chłopaka by powoli wracał do formy. Zagra jutro i zobaczymy jak wypadnie, ale to będzie i tak na tle 4-ligowca.
Moim zdaniem Elliott nie nadaje się do gry z przodu (jako np. backup Salaha) bo brak mu szybkości, dynamiki, eksplozywności. W środku z kolei jest zbyt filigranowy. Widać, że Slot woli graczy wybieganych, dość silnie pracujących w odbiorze i szukających gry kontaktowej (Szobo, Jones). W teorii pozycja nr 10 jak grał w tym sezonie Szobo powinna mu odpowiadać, ale główne atuty (technika, dokładna lewa noga) nie będą aż tak kluczowe jak to co wypisałem wcześniej.
Wypożyczenie do Brighton czy BVB mogłoby dla niego być zbawienne. W zespołach, gdzie gracz nr 10 ma przede wszystkim być świetnym technikiem sprawdziłby się bardzo dobrze. To znacząco podniosłoby jego cenę i może też Slot widząc jak dobrze sobie radzi by dał mu więcej przestrzeni.
Nie zgadzam się z tobą. To nie jesteś przedszkole!!! To Liverpool i tu grasz jak jesteś dobry. Nie jesteś to nie grasz. Liczy się tylko dziś. Co w tym sezonie pokazał eliott? Ja osobiście uważam że Jones ma za sobą nie zły czas.
Dla kibiców zawsze najlepsi są ci co nie grają. Twoja sugestia że eliott na treningach wygląda lepiej ale złośliwy Arne lubi jak Curtis sobie żartuje w szatni i dlatego on gra.
Sam oceniam potencjał Harveya wyżej niż jonesa, ale nie jestem na tyle arogancki żeby sugerować naszemu trenerowi że on nie kieruje się jakością a swoją sympatią.
Może po prostu uraz i obecność nowego trenera blokuje HE tak jak odblokował nam gakpo i gravena🤷
A co miał pokazać w 147 minut rozłożone na 9 spotkań? Bramkę zdobył, ogólnie w jednym meczu co wyszedl w podstawie wygladal niezle i zaliczyl bramkę. Trudno jest wchodząć na 5 minut niewiadomo co zrobić. Pewnie dostanie szanse w pucharze, to zobaczymy w jakiej formie jest.
No wypisz,wymaluj i zastosuj powyzsze do Twojego ukochanego Wlocha ktory do LFC nadaje sie tak samo jak wielblad jako zwierze juczne w Himalajach.
Jasne, ale nie uważasz że jest jakiś powód (poniżej dałem hipotezy) dla których slot na niego nie stawia? Być może nie pasuje mi nie w ząb do jego pomyślu na grę. Może uraz jest naprawdę poważny. Nie wiem. Sam liczyłem że po wyleczeniu eliott nas wzmocni.
@ynwa19 być może tka będzie. Ja nie wiem jaka będzie przyszłość Włocha w układance słota. Wiem że na dziś nie jest on przydatny, ale ja tylko pisałem że jest za wcześnie na skreślanie go dla nas. Jeśli skreśla go slot to sprawa jest jednoznaczna.
Mam nadzieję że widzisz różnicę między chwaleniem kogoś, a bronieniem przed przedwczesnym linczem
może jego temperament, zachowanie na treningach itp nie pasuje. Coś zapyskował, spóźnił się, ciężko powiedzieć, nie wykonał polecenia. JEst młody, takiego łatwiej usadzić.
@Kajojojek13 wszyscy ci razem wzieci nie maja uzbieranych tyle spotkań co Harvey, juz nie mowiac o golach i asystach, wiec porownanie slabe.
Nie wiem czy sie znam na tyle, aby dobrze ocenic potencjal, ale w moich oczach Harvey to jest unikatowy zawodnik i ma szansę zostać zawodnikiem klasy światowej.
Bardzo możliwe, a może nie widzą w nim potencjału. Na dzis nie jest to gracz na pierwszy skład. Co jeśli zarząd uważa że już się nie rozwinie?
Wielu kibiców chciało pozostania lub większych szans dla takich graczy jak;
Wilson, solankę, Williams, woodburn, morton, carvalho, bajcetic(pamiętacie jak część forumowiczów chciał aby on u nas był w pdst).
Niestety czasami młodzi gracze nigdy nie osiągają poziomu w seniorach albo potrzebują na to sporo czasu którego w Liverpoolu nie ma (solankę, Wilson)
Ja osobiście myślę że Harvey jeszcze odwróci kartę i końcówka sezonu będzie dla niego świetna.
Zapomniałem o naszym największym asie brewsterze
@Loku64 jasne że on nam wiecej dla niż cała reszta razem wzięta. Chodzi bardziej o sam mechanizm że niestety do tej pory jak sreślaliśmy jakiegos młodego to się nie myliliśmy.
Coś było, że się z Chiesą popstrykał. Może za bardzo obił te sierote z Włoch i się na niego Slot pogniewał
Przedszkole to jest to co wyprawia czasami Slot. Popelnia te same bledy co Jurgen. Wystawia takiego Jonesa na caly mecz i nie daje cienia szansy Elliottowi. Sam sobie zamyka potencjalna szanse na odwrocenie wyniku, bo Elliott ma cechy gamechangera, potrafi zmienic obraz gry, zrobic przewage.
Elliott pokazal ze jest dobry, chociazby calym poprzednim sezonem kiedy to on robil robote a Jones byl w jego cieniu.
Co mial Elliott pokazac majac lekko ponad 100 minut we wszystkich rozgrywkach? No slucham?
Elliott lepiej wyglada nie tylko na treningach. W meczach takze. Jest bardziej przebojowy, bardziej konsekwentny i ma znacznie lepsza decyzyjnosc i odwage, a to najwazniejsze cechy na tym poziomie. Jones czesto stopuje gre.
Jakby Slot kierowal sie brakiem sympatii, a chlodna analiza to wystawialby Elliotta chociazby na te 20 minut. Czego nie robi, zamiast tego KISI Jonesa jak niegdys niektorych zawodnikow bez formy kisił nasz kochany Jurgen Klopp.
Z całym szacunkiem ale pozwolę sobie wyżej cenić osad Arne.
Ja też ubolewam nad tym że Harvey nie gra. Uważam że ma on potencjał na bardzo dobrego gracza(choć nie topowego). I uważam że jego potencjał, a takze umiejętności obecne na pozycji 10 stawiają go wyżej od curtisa(może na 8 nie).
Nie wiem jaki jest powód bo Harvey zawsze zasuwa aż miło jak wchodzi. W zeszłym sezonie uratował nam sporo punktów po wejściu z ławki. Natomiast jestem bardzo daleko od stwierdzeń że Arne robi to z jakichkolwiek innych pobudek niż dobro zespołu tu i teraz
Na sofascore dzisiaj 8.1/10 i po Trencie jest to najlepsza ocena. Na głównej w komentarzach ktoś pisał, że tragiczny dzisiaj. Jak było? Ktoś coś więcej może powiedzieć bo nie miałem okazji oglądać.
P.S wiem że Sofa ocenia na zasadzie statystyk i oceny są przekłamane, stąd moje pytanie
Oglądałem tylko drugą połowę to słabiutko, nie wiem jak w pierwszej zagrał. Na tle 4 ligowca nic nie pokazał wielkiego, już wiadomo czemu Jones jest drugi w hierarchii za Szoboszlaia niż Elliott.
Nie gra regularnie, może dlatego.
Właśnie w drugiej był lepszy, niż w pierwszej. Fajnie rozdawał piłki. Może nie wybitny występ, ale dobry.
W drugiej połowie grał lepiej bo grał na środku.
Ogólnie jeśli tym meczem miał pokazać że jest na dziś lepszy niż Jones to zdecydowanie tego neo zrobił.
Na duży plus aktywność. Chciało mu się bardzo.
Dopominałem się o więcej minut dla Harveya to mi się odpłacił jednym z najgorszych występów w czerwonej koszulce i to na tle 4-ligowca. Słaby, bardzo słaby mecz. Do 60. minuty wszystko grał do tyłu, potem trochę więcej pokazał ale nadal wyglądał jakby mu się nie chciało. Zrzucam to na karb specyfiki tego meczu i zobaczymy czy Slot na niego postawi w najbliższych tygodniach, ale po takim występie ogony to max na co może liczyć.
Nie ma pewnosci siebie to jak ma grac…Bradley, Kelle czy Quansah tez graja gowno jesli zagraja raz na chiński rok.
Jasne no ale jak wtedy dać szansę? Gramy o zwycięstwo w pl nie ma miejsca na słabsze mecze. Harvey jest w drużynie od kilku lat. Na dziś w tym sezonie po prostu gra słabo.
Co do bradleya to po za jednym słabym meczem z NF to on raczej w obronie ogarnia, a chyba tego oczekuje od niego arne
Tak samo dać jak sie dawalo Szobo i Jonesowi mimo ze grali w pewnych meczach slabo albo nawet fatalnie… Grunt to dawac szanse by mieli mozliwosc sie odblokowac.