Harvey Elliott

A powiedz kiedy skoro jak Szobo słusznie wygrał rywalizację i sezon się zaczął to eliott złapał uraz.

Mi też szkoda że Harvey gra słabo. Niestety za każdym razem jak dostaje szanse też gra słabo/przeciętnie. Nawet w meczu z Southampton gdzie strzelił bramkę nie grał super.

Spokojnie jest jeszcze czas a on jest mlody

Szobo gral slabo na poczatku sezonu, kazdy na forum Ci to potwierdzi.

Harvey dostaje tyle minut co juniorzy. Kiedy ma sie odblokowac? Nawet na tsk krotki czas bramke strzelil…

Oglądałem go. Moim zdaniem nie grał słabo.

Jego fizyczność daje nam mnóstwo widać to doskonałe po ostatnich meczach kiedy go zabrakło. Fakt pod bramką czasami zawodzi, ale to bardzo dobry gracz dla mnie.

Fakt jest taki Harvey mial pecha. Doznał urazu na początku sezonu, a potem prezentuje się słabo. Nie wiem jak gra na treningach, natomiast wiem 2 rzeczy.
Ma duży potencjał i w zeszłym sezonie ratował nam tylki
W tym sezonie gra słabiutko

Podobno chcemy za niego 40 mln? Dalej nie jestem za tym, żeby go sprzedawać, ale jeśli udałoby im się wycisnąć z Eliotta 40 baniek to byłby to najbardziej Edwardsowy ruch jaki można sobie wyobrazić

2 polubienia

NIC nie przebije dealu z Brewsterem. NIC.
Większa kwota nic nie znaczy. Elliot ma podłogę tam, gdzie Brewster sufit.

2 polubienia

Chociaż przez to przegraliśmy wtedy w finale z Arsenalem… bo dali na siłę młodego do strzelania :smiley: żeby go jeszcze mocniej wystawić na rynek transferowy.

Elliotta trzeba wypożyczyć do mocniejszego klubu, takie Brighton byłoby idealne. BVB tym bardziej. Sprzedaż byłaby dużym błędem, bo Anglik jest perełką.

Że w sensie 40 baniek za Harveya to dużo ?:sweat_smile:

Transfermarkt go wycenia na 35.
E Smith Rowe kosztował prawie 40.
Dewsbury-hall to samo
Elliott Anderson ponad 40.
Myślę, że spokojnie za Harveya powinno się żądać z 70, co więcej uważam, ze jego sprzedaż to masakryczny błąd byłby.

@Kolumbjajo w ten sposób patrzeć to rzeczywiście nieźle.
Jednak patrząc w sposób, że mamy w składzie chłopaka co ma 21 lat i za sobą 5 sezonów w seniorskiej piłce z czego 4 na najwyższym poziomie i to teraz dopiero gra rzadko, bo wcześniej był całkiem regularnym zawodnikiem.
To już trochę słabo wygląda.
Ogólnie Slotowi mam mocno za złe co robi z Harveyem i jeśli się to nie zmieni, to będzie musiał zdobyć co najmniej EPL, żeby mi to wynagrodzić :joy::joy:

40 milionów £ za siódmego pomocnika w hierarchii u Slota to dobra cena, jeśli te pieniądze to jedyna szansa ( mamy biednych właścicieli którzy aby wydać muszą zarobić)żeby wzmocnić pozycje które tego wymagają to trzeba to zaakceptować
@Loku64 z tymi czteroma sezonami trochę przesadziłeś. Dopiero teraz gra rzadko bo jest nowy trener który go nie wpuszcza nawet w carabao a dopiero w pucharze z czwartoligowcem, a że póki co nie zanosi się na zmianę na ławce trenerskiej więc Anglik nie pogra. Osobiście bardzo lubię Harveya ale jak mam do wyboru fajnego rezerwowego pomocnika a kupę kasy za którą można by kupić LO do pierwszego składu to wybieram drugą opcję

1 polubienie

Ja pierdolę XD 70mln za zawodnika, który siedzi na ławce, bo go Jones w oczach trenera przewyższa, hype bo bardzo młodo zaczął, ale jak widać nie rozwinął się na miarę tego, co zapowiadano, ni to pomocnik ni skrzydłowy, tu trochę brakuje i tu trochę brakuje. Bardzo go lubię, ale nie zakłamujmy faktów, że to nie wiadomo jaki talent i nie wiadomo jak potrzebny zawodnik w układance Slota, a jemu ufam.
Weźcie palcie mniej, jakby to JW Henry powiedział.

6 polubień

Przecież te wyceny transfermarktu to można traktować tylko jako ciekawostki, bo nijak się one mają do realnych cen.

Ma rozegrane u nas 129 spotkań, mówię o 4 sezonach u nas czyli Premier League i europejskie puchary, nie że dyspozycja najwyższa.

Brak słów. Chłopak właśnie 21 lat i ponad 100 występów u nas, Jurek mimo to mówi, że żałuje , że nie stawiał na niego więcej.
To się znajdzie ekspert co podaje za przykład, że go Jones wyprzedził w hierarchii w sezonie jak Harvey miał ponad 2 miesiące kontuzji…

A Slot zdaje się tak chętny do rotacji, jak Ty do trzeźwej oceny :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jeszcze podałem przykłady transferów, uważasz, że to zawodnicy lepsi od Harveya??

wyjmij słowa żałuje, bo po opuszczeniu nas to se może gadac i potem połącz sobie kropki.
No dobra 10 maja powiedział, to praktycznie juz go nie było.

Mówił to jeszcze jako nasz manager i właśnie na koniec sezonu zeszłego regularnie Harvey pojawiał się w pierwszym składzie…

Skoro w oczach Kloppa Elliott był wychwalany w niebogłosy, to dlaczego podczas przebudowy drugiej linii ściągnięto 3 pomocników, którzy z marszu weszli do XI i stanowią dziś podstawowy skład, zamiast dać Harveyowi szansę rozwoju elitarnego talentu? Była do tego doskonała okazja, bo nie dość, że Elliott miałby potrzebne minuty, to jeszcze monopol na grę w pierwszym składzie niczym Salah. Czy może jednak Harvey nie jest tak wspaniałym pomocnikiem, jakiego próbuje się tu z niego zrobić?

1 polubienie

Ale Harvey kończył sezon jako zawodnik pierwszego składu mimo tych 3 transferów, więc nie rozumiem w czym problem.
Do tego rozegrał prawie 3k minut

I wciąż na koniec takie słowa Kloppa :upside_down_face:

Może właśnie to była wiadomość do Slota „ że możesz mieć z tym problem, ale warto na chłopaka postawić” trudno powiedzieć, Jurek to inteligentny gość i często jego słowa miały drugie dno.

z czego w lidze srednio 40. Wczoraj wyglądał średnio jak dla mnie na tle czwartoligowca. w zeszlym sezonie dawał fajne zmiany i trochę mnie dziwi, że Slot nie daje mu tych 20-30minut. Natomiast patrząć na naszą grę za Jurgena i teraz to nie za bardzo jest go gdzie wystawić, ogolnie myślę , że w kazdym topowym klubie to byłby z tym problem. Jako zmiennik z HG super, ale on pewnie chce byc graczem podstawowym, więc pewnie go sprzedamy, ale skonczy w jakims WHU albo innym klubie środka tabeli

Że tak powiem „czas pokaże”. Zawodnicy wchodzą w prime w wieku 24-25 lat, więc na dobrą sprawę za 3-4 lata przekonamy się, jakim zawodnikiem jest Harvey.
Jednak jest z pewnością w takim wieku, że regularna gra jest mu niezbędna. Stad jeśli Slot czegoś nie pozmienia, nie zdziwię się jak gdzieś odejdzie.

3 polubienia

Niewiele rzeczy mogę zarzucić Slotowi, ale to jak traktuje Harveya powoduje we mnie :face_with_symbols_over_mouth:

Elliott jest kilka razy lepszy od drewnianego i bezjajecznego Jonesa, a i tak nie dostaje gry.

https://www.squawka.com/en/comparison-matrix/?compare=fhpfL5gjmoJDN9_FJ6efT

Mnie aktualnie Harvey nie przekonuje. Możliwe, że po kontuzji jest jeszcze “nieswój”. A może przyzwyczailiśmy się, że na tle Hendersonów i Milnerów ten Elliott wyglądał jak zbawienie i teraz to wspomnienie tuszuje nam obraz tego, że cała linia pomocy wygląda dzisiaj znacznie bardziej kreatywnie i Elliott wcale nie wydaje się już takim kozakiem na jej tle, jak w ubiegłych latach.

1 polubienie