Pięknie grywał na środku pomocy w tym sezonie. Dawał rade z Chelsea i wgl. Naprawdę żal chłopaka. Ten śmieć Strujik zniszczył go tak samo jak Witsel Wasyla.
Dzisiaj go nie ma nawet na ławce rezerwowych AV.
Wszystko zmierza do tego, że wróci do Liverpoolu
Jeśli wróci to ma po karierze. Sezon na ławce AV czy po za grą to wyrok na tym poziomie. Szkoda chłopaka, ale siłą przyjaźni nie wygra. Coś tam musiało naprawdę się zepsuć za kulisami.
najgorzej, że on sam wybral AV a nie chyba west ham albo fulham. A jak wroci do nas to za ile my go sprzedamy 10 baniek?
może jednak nie jest tak dobry jak niektorzy tu chcieli, żeby był. Oby jednak zaczał grac, moze mu 1-2 kontuzje w AV są potrzebne, żeby wskoczyl i grał.
"Of course, he is training well, and his commitment is being very well as well, but his performance was not enough (up to this point).
"At the same time, we have other players who can play as 10 number and they are performing well, and I have different players.
“This is the main reason he is not playing the last matches minutes, but he has to continue working like he is doing in the training session and of course getting his confidence in the performance we need through him.”
Jeśli będzie komunikat, że go nie wykupią muszą przerwać wypożyczenie w styczniu. Szkoda liczyć, że przypadkiem aktywują klauzule.
Ile takich talentów typu Bojan, Moriba czy innych było w Barcelonie… Jeden z wielu, a u nas się z nim cackali tyle lat.
Po prostu to na tle premier league słaby gracz i tyle. Mało to klopp takich za uszy wyciągnął?
ja pierdziele, ale chyba wtopilismy. Przecież jak tak dalej pojdzie to tutaj wróci i nie dostaniemy za niego nawet 15 baniek.
Serio nawet w LE nie moze sie przebic do skladu, do tego teraz mieli juz 2-0.
No ale wcześniej była informacja że 10 występów wystarczy żeby AV miała obowiązek wykupu. Ma już 5 a sezon dopiero się zaczął. No chyba że te 10 ma być tylko w lidze albo do stycznia?
no tak ale ostatnio w ogole nie gra, nawet w LE juz drugi mecz siedzi sobie na ławce. No a nie jest kontuzjowany, tylko cały czas dostępny. Nawet w Anglii są artykuły, że może wrocic w styczniu.
Coś się musiało stać za kulisami. W pierwszych 4-5 kolejkach grał, przyzwoicie jak na nowy nabytek, nawet strzelił bramkę, potem nagle ława jakby specjalnie żeby nie nabić tych 10 występów. Chociaż Emery na konferencjach zasłania się dużą konkurencją to ewidentnie coś tu śmierdzi, czyżby stwierdzili że nie wart tych pieniędzy? Może jakiś zgrzyt? Ciekawa sytuacja. Nie ukrywam, ja gościa zawsze lubiłem, ciekawe jak się to rozwinie.
Kolejny który blokuje ogrom talentu Harveya.
Zejdźmy na ziemię. Eliott jest słabym graczem na standardy premier league i tyle. Braki fizyczne które miał w wieku 17 lat dalej mu doskwierają. Na skrzydło za wolny i bez dryblingu, na środek za słaba broni i notuje za dużo strat. Gracz dobry tylko jako zmiennik gdzie jest więcej miejsca zespół atakuje i musi gonic wynik więc można zrobić użytek z jego lewej nogi. Nikt nie będzie płacił za to 45 m
Po prostu Emery zauważył, że Elliott jest w gruncie rzeczy przeciętny i ma tylko dobra lewą nogę. Tu nic nie musiało się wydarzyć za kulisami. To my kibice Liverpoolu zrobiliśmy z Harveya jakiś generacyjny talent, ale to już trzeci trener u którego pełni marginalną rolę. Pamiętam jakie były zachwyty po jego występie na u21, ale umówmy się - poważni gracze już nie biorą udział w takich turniejach, tylko reprezentują seniorskie kadry, a on nigdy nawet nie dostał powołania.
Powrót w styczniu nie jest rozwiązaniem, skoro nie przekonał do siebie Slota wcześniej, to teraz ma marne szanse przy dołożeniu Wirtza do tego mocnego środka pola.
Ciężko będzie go sensownie spieniężyć w lato po takim sezonie. Bardzo źle to wygląda. Zawsze myślałem, że on zrobi większą karierę niż Jones.
Szkoda że nie poszedł do RB. Może tamta liga by mu pasowała
Ja osobiście nigdy nie uważałem Harveya za jakiś talent generacyjny, bardziej za wodnerkida, który musi jeszcze sporo udowodnić w dorosłej piłce.
Jestem po prostu zaskoczony, że się jego agent zgodził na taką formę wypożyczenia, gdzie praktycznie nie dostał swojej szansy i nie gra, no i to chodzi na wypożyczeniu żeby łapać minuty. Mógł wybrać inny zespół z PL, lub całkowicie inna ligę, zgadzam się.
Tutaj powinno przerwać wypożyczenie w zimie, o ile się da, i szukać dla niego nowego miejsca do końca sezonu, i po sezonie się zobaczy.
Dla niego w 433 to bardzo ciężko szukać miejsca.
Nie wiem czy w ogóle jest opcja, żeby wrócił w zimie. Klauzula wypożyczenia była taka, że po rozegraniu określonej liczby spotkań Villa ma zapłacić 35 milionów. Kwestia czy kluby się ewentualnie po prostu dogadają. Szkoda chłopaka, żeby się tam kisił i tracił rok. Nas te 35 milionów nie zbawi, więc można byłoby go wypożyczyć gdzieś, gdzie faktycznie pogra i ta cena na pewno nie spadnia albo wykorzystać go u nas, bo akurat ławka wygląda średnio i czasem wchodzi taki placek jak Endo.
Nie sądze. Po prostu dali mu pograć i potrenować na start, uznali, że nie jest wart pieniędzy jakie są w klauzuli i będą mieć backup jak totalnie wysra im się skład. Więc muszą podchodzić oszczędnie do tego kiedy może grać, kiedy nie.
po pierwsze to cena spadnie, bo ma rok do konca kontraktu i znowu się odbił. po drugie u nas to sie nadaje tylko, żeby gonić wynik, a do tego to wole Chiese.
w lato pewnie do jakiegoś lyonu za 10 mln. szkoda chłopaka, zawsze będę mu kibicował
Mnie wybór AV przez Harveya mocno dziwił, bo jako, że od czasu poważnej kontuzji stracił jeszcze bardziej na szybkości, mimo, że to nie było nigdy jego mocną stroną, nie mógł raczej liczyć tam na pozycję skrzydłowego, to oni nie grają też typową 10, czy też wysuniętym rozgrywającym.
A nawet, jeśli przechodzą do takiej formacji, to jest tam już Buendia, którego Emery ceni, chociaż też miewał problemy z jego osadzeniem, bo wolał innych zawodników, do swojej wizji gry.
Rodgers, który gra pod napastnikiem najczęściej to raczej taki drugi napastnik, który wykorzystuje swoją technikę i szybkość, żeby grać wymiennie z 9 na szpicy, szukając sobie miejsca.
To się nie mogło udać, o ile nie zmieniliby swojego systemu gry, czyli trochę to co robimy teraz pod Wirtza, ale to nie ten kaliber zawodnika.
I tu wychodzi chyba to o czym było niedawno pisane, czyli Elliott to nie był transfer Emeryego, trochę mu go wciśnięto i teraz obie strony na tym cierpią.
Niech wróci do nas w styczniu, Salah pojedzie na Puchar Szamana, to akurat będzie do rotacji jak znalazł.