Harvey Elliott

Tu jest tak dużo bzdur ze aż oczy bolą.

Zaczynamy

A jaka to kontuzja? 4 lata temu złamał kostkę. W jaki niby sposób ma to wpłynąć na jego szybkość? On kość uszkodził nie mięśnie. Jeszcze w takim wieku. To nie lata 90 teraz po takich urazach śladu często nie widać.

Aston Villa gra ustanowieniem 4-2-3-1

Lub jak kto woli 4-3-3

Proszę

To dwa losowe mecze. Harvey na środku przegrywa z mcginnem onana lub kamara.

Na skrzydle zaś przegrywa z panem Guessandem który w 9 meczach nie ma gola ale za to też nie ma asysty. Oni nawet tego placka sancho wolą wystawiać niż Harveya.

Tak bardzo go ceni że w zeszłym roku

Dał mu 12 meczów za które otrzymał nic i wysłał do Leverkusen więc też dostał nic.

I tak teraz ten placek gra więc wyobraźcie sobie jak zawiedziony Harveyem musi być Emery

Gra na skrzydle. Oczywiście będą momenty gdzie zamieni się z mcginnem czy ramseyem bo współczesna piłka zmierza do tego żeby zawodnicy mogli zaskoczyć też z innych pozycji, ale docelowo gra na lewym skrzydle bo coz bieda i nie ma tam nikogo po za nim.

My nic nie zmieniamy? Graliśmy z 10 i kupiliśmy gościa który był 10 ? Natomiast naturalne jest że topowi gracze mogą grać na wielu pozycjach? No mbappe w PSG grał na lewym, ale w realu jest wybitnym napastnikiem. No Messi strzelił 91 goli jako f9 ale potem sobie wysłał tam suareza i kopał sobie jako wolny elektron

Yhym czyli monchi którego sam ściągnął tu Emery i z którym znają i współpracują od lat wcisnął mu gracza którego ten nie chce i nie ma dla niego pozycji? Hahaha no napewno tak było

I jaka jest ta mityczna pozycja eliotta. Bo niby pozycja 10 ale w lfc kloppa jej nigdy nie było a on tu się wyszkolił. Jak idzie na skrzydło i gra pytę to też słyszę że to nie jest jego pozycja. Niestety to nie lata 90 tu granica między 10/8 jest niewielka. Każdy musi bronić!!

Zresztą jak eliott nie umie wygrać rywalizacji z takimi plackami jak Guessand czy buendia to po prostu premier league to za duże progi.

Aa i ostatnia rzecz. Jaki wybór? To były jeszcze jakieś inne oferty? Czy może zapomniałem o czymś?

Nie chcę mi się odpowiadać na wszystko, bo mam lepsze rzeczy do roboty, ale mógłbyś chociaż sprawdzić, czy przypadkiem to, że zagrał 12 spotkań, nie łączyło się przypadkiem z jakąś kontuzją, pomijając to, że PRZED tą kontuzją, co sobie wygodnie wyciąłeś, 2 poprzednie sezony Buendia grał od deski do deski :wink:.

Może Ci pomogę, bo widzę, że wycinanie z kontekstu masz opanowane do perfekcji, żeby Ci pasowało do teorii.:

Proszę. Kontuzja kolana, rok poza grą.

Chłopie przeczytaj jeszcze raz co tam jest napisane, a potem coś pisz, bo tam nie ma nic o tym, że my nic nie zmieniamy, wręcz odwrotnie, napisałem, że zmieniamy - pod Wirtza, podpowiem. :joy:

2 polubienia

Tak wycialem tylko jaki to ma sens? 2 lata temu Gomez zagral bardzo dobry sezon u kloppa i jak myślisz który sezon jest istotniejszy tamten czy ten zeszły?

Hmm ale on mu dał 12 meczy i dostał 0/0 g/a więc nawet jeśli ten doznał urazu to chyba nie jest to jakiś poziom. Druga sprawa że nie wypozycza się graczy kontuzjowanych.

Sezon o którym mówisz to 38m i 5 g. Jeśli Harvey nie przeskakuje takich gości to nie ma miejsca dla niego w pl.

No i? Widać nie wrócił po niej na odpowiedni poziom skoro dostał 12 meczy i było średnio delikatnie rzecz ujmując.

Myślę że się zdenerwowales i nie zrozumiałeś ironii. Mi chodziło o to że się z tobą nie zgadzam bo nic nie zmieniamy pod wirtza. Szobo grał na 10 i wirtz też. Oczywiście panowie mają inne atuty ale rola ta sama. A że średnio idzie no to już inna bajka.

Normalna rozmowa o piłce nie ma co się denerwować :wink:

Mylisz 2 lata temu z 6 lat temu, kiedy faktycznie Gomez zagrał dobry sezon u Kloppa. 2023/2024 w końcu wygryzł go Jarrell na środku i grał jako tako na boku, w ramach braku innych chwilowych opcji, często z ławki.

Wypożyczyli go po kontuzji, żeby mógł się ograć przed powrotem do Premier League na pełne obroty. Nie znam dokładnych problemów z jakimi się mierzył, ale podobno miał problemy fizyczne, po roku niegrania w piłkę. Dzisiaj już jak widać, daje radę, więc jakaś logika w tym była i nigdzie w lato nie odszedł, mimo, że tak jak pisałem, średnio tam pasuje, ale jednak w jest w kolejce przed Harveyem, jeśli potrzeba coś zmienić w trakcie meczu.

Wskaż mi palcem, gdzie w tamtym zdaniu była ironia, bo przeczytałem to jeszcze raz i mimo, że jestem niezły w te klocki, absolutnie nie mogę jej dostrzec.
Zdenerwowałem? Skądże znowu, po prostu, jeśli zaczynasz wywód od:

Po czym sam omijasz niewygodne dane i próbujesz wymusić pewne argumenty, wycinając niewygodny kontekst, to jaka to “normalna rozmowa o piłce”.

Wyraziłem swoją opinie, obejrzałem sporo spotkań Villi w zeszłym sezonie i na tym bazuje swoją opinie o transferze Harveya i tyle. Bzdur tam nie widzę, ot zwykła wypowiedź, jedna z wielu.

1 polubienie

Harvey to niestety dość przeciętny zawodnik, my patrzymy na niego trochę inaczej, przez pryzmat jego uwielbienia dla Liverpoolu, ale obiektywnie to zawodnik na zmiennika w Premier League, może na jakiś klub z dołu tabeli.

Wydaje mi się, że Elliott lepiej by się sprawdził poza Premier League, gdzie gra jest nieco wolniejsza i mniej fizyczna.

Poza tym forma umowy trochę blokuje mu gre, chociażby w końcówkach meczów- jeśli AV nie zamierza go wykupić to siłą rzeczy blokuje mu to grę, żeby nie przekroczyć tego minimum uruchamiajacego wykup.

Dostał 12 meczy. Musiał wyglądać słabiutko. Wypożyczyli go i tak też wyglądał słabiutko. Dlatego też ściągnęli harveya. Gra bo Anglii jest beznadziejny. Nie rozumiem dlaczego uważasz że średnio tam pasuje. Są pozycję na których grał i nie grają tam Kozacy. Po prostu jest za słaby.

2 lata temu zagrał bardzo solidny sezon pod kloppem gdzie urazy mieli robbo i trent. Grał on głównie na boku a my do 32 kolejki byliśmy w walce o mistrza. Więc nie pomyliłem. Natomiast takich graczy można mnóstwo wymieniać.

Ale ja nic nie wycialem. Żeby udowodnić że buendia nie jest tak ceniony przez emerego mam wrzuci jak 3 lata temu grał u niego w 1 składzie? Przecież to bez sensu. To w piłce mnóstwo czasu. Gdyby go cenił to Harveya by tam nie było.

Nie ma co dorabiać teorii. Eliott trafił do trochę ponad średniaka pl, grają w pucharach, na jego pozycji grają chyba najsłabsi gracze w pierwszym składzie, a on na ten moment i tak nawet boiska nie wącha.

Coś pojawiaja się głosy, że AV po prostu nie chce wykupic Harveya, stąd nie dostaje szans.
Powodem są głównie regulacje finansowe.
AV stąd wypożycza tylu zawodników, bo nie mogą wydawać za bardzo.
Pewnie mają inne plany transferowe, więc te 35 baniek im robi sporo różnicy, w końcu trochę ofensywnych pomocników mają.
Przez regulacje Harvey też nie może zostać wypożyczony już w tym sezonie, nigdzie indziej, bo nie można grać w 3 klubach w 1 sezon.
Ponoć myślimy nad ściągnięciem go w styczniu, tylko łysy traktuje go jak powietrze, więc raczej nie ma co liczyć na grę bez zmiany trenera u nas.
Szkoda mi strasznie chłopaka, ale no było więcej zainteresowanych, sam ponoć nalegał na AV.
Ciekawi mnie czy się podniesie i jak będzie wyglądać jego przyszłość.

wyszlo bokiem danie mu 6 minut w tarczy i 1min w PL. W ogole wychodzi na to, że ze świetnej umowy jednak wyszła fatalna, bo za słaby jest, żeby Emery chcial na niego kase wyłozyc, a my teraz dostaniemy z 10 baniek.

no ale jak ma liczyc na gre jak jest za słaby nawet na AV.

tak juz doszukalem sobie tych 6min i 1min.

Ty nie uważasz a Slot i Emery uważają co innego. Jakby byl lepszy niz Buendia, to by go zostawili bo młodszy a spienieżyli Emiliano.

no to tymbardziej jakby byl dobry to idealnie miec 22 latka za 35 baniek i sprzedac 30 latka za 15. Do tego z HG.

Grał u nas, nawet miał udział przy bramce jednej. W sensie akcji bramkowej.
Nie uważam, że jest za słaby na AV, tu znacznie więcej czynników wchodzi w grę.

@everlast Buendia w przyszłym roku kończy 30tke i zostanie mu rok kontraktu, nikt za niego nie da nawet połowy z tego, co by musieli zapłacić za Harveya, więc tu raczej kalkulację wchodzą w grę.

Gdyby był dobry to AV by nie kombinowała i chciała go zatrzymać. Kolejny trener uznał, że jest za słaby na PL. Szkoda, że nie poszedł do Lipska, tylko uparł się na AV. Mniej wymagająca liga byłaby dla niego lepszym kierunkiem. Szkoda, fajny chłopak. Kolejny sezon w plecy, bo u nas już nie pogra, jeśli wróci w styczniu.

to co zostaje chyba jedynie ściągnąc i wysłać do MLS ,to moze w wakacje ktos da chociaz te 10-15 baniek pod warunkiem, że tam coś pogra.

Czuje, że tutaj by jednak dostał kilka minut. Nie wiem po co Aston Villa go brała skoro nie dają mu pograć.

może sie naczytali naszego forum jaki to generacyjny talent, ale po miesiacu treningów Emery przekonał się jak to jest.

Maja dobry backup za free. Wcisneli nam bajke, ze go kupia, a zyskali rezerwowego, ktorym nie trzeba sie przejmowac.

2 polubienia

Ja uważam, że nie ma w dzisiejszym futbolu miejsca dla piłkarzy bardziej statycznych. Elliott urodził się w złych czasach. Pewnie te 15-20 lat temu byłby solidnym piłkarzem w czołowych zespołach.

Prawdopodobnie wróci w styczniu, bo AV nie chce go wykupic.
Co ciekawe był dogadany z RBL, ale kluby sie nie dogadały.

“to protect his value and try to sell him for around the same fee later”

Obawiam się, że już nie ma czego “protectować” bo jego “value” już mocno spadło.

2 polubienia

on ma rok kontraktu, to jak ktos da 10-15 to będzie dobrze