Harvey Elliott

Chciała go tylko AV xD. Czyli klub który dziś jest wyżej nad nami. Litości. Czyli jak mówimy o klubie takiego kalibru, to podobne lub słabsze też o niego pytały. Zainteresowanie było niewątpliwie. Po prostu AV kupiła nas lepszymi warunkami, ale do spełnienia, a nie z góry.

Jak pisałem o tym że Nunez zostanie sprzedany za minimum te 60 milionów to też wielu bekę kręciło. A ostatecznie niewiele się pomyliłem.

Generalnie Elliott mógłby spokojnie odgrywać u nas rolę Chiesy. Tylko pytanie, bez sentymentów i patrzenia na zarobki. Wolelibyśmy Elliotta na ławce kosztem Włocha?

Ale on by grał gdyby nie zapis o wykupie

Ja go chciałem sprzedać bo u nas by się kisił jak Ox. Sprzedać, a nie wypożyczyć. okaże się że wróci do nas i będzie zgniłym jajem jak to określiłeś Japończyka. Więc będzie teraz takich dwóch.

W kontekście Elliotta mi go po prostu żal. Więcej on stracił niż nawet Liverpool.

Naprawdę tak go nazwałem? Ale ze mnie buc! Ale no zero pożytku z chłopa. Gra tylko jak wszyscy inni są niedostępni

A Ox to się kisił bo ciągle był kontuzjowany

niby gdzie? przeciez masz wyżej napisane, że tylko Lipsk dawal 20baniek, licząc 5 od AV i 10 w wakacje to mamy prawie to samo. minus tygodniowki niech ma nawet 50k - to masz kolejne 2.5banki.
Wiec jestesmy prawie na 0 a nie tak jak piszesz, z jakas wielka stratą.

i znowu widać , że się nie orientujesz a piszesz, jedyną opcja byla MLS czyli żadna opcja.

przeciez jakby ten zawodnik był dobry, to by mial fajnego grajka z HG za 35 baniek- za HG to chyba niewygórowana kwota. Więc o czym Ty w ogole piszesz.

chyba wątpliwe.

bo tylko dzieki Arabom i to z bonusami, ktorych nie spełni bo nie gra.

1 polubienie

W tym sezonie zaliczył już 1660 minut. I kto tu sie nie orientuje?

To jest opcja czy żadna opcja?

Gdyby trener był dobry to potrafiłby go wykorzystać. A jest tak samo dobry jak Slot. Klopp nie miał z tym problemu. Ale o czym tu mówimy? Emery stawiał na Mustafiego jak żaden inny trener. Na taką kalekę.

Resztę pozostawiam bez komentarza.

może i dobrze, bo widze, że kazdy trener oprocz Kloppa to żaden trener. Tylko jak Klopp tak na niego stawiał, to po co potem mówił, że żaluje, że na niego nie stawiał? :smiley:

a wiesz, że został wykreślony ze składu na ligę? skoro taki zorientowany jesteś

1 polubienie

Tylko że na eliovie liczyliśmy że zarobimy 35. Na chiesie czy w tamto lato czy w to zarobimy około 10m. Do tego Anglik wchodzi w ostatni rok kontraktu. Więc teoretycznie warto było go spróbować sprzedać.

Tak wiem. Był tu już jeden taki który pisał że Eliott jest wql wybitny. Nie ma pewności że by grał. Po 2 to Aston Villa by nie sprowadziła Harveya gdyby nie zapis.

Dla 22 letniego talentu za 20m euro to żadna. Lepiej sobie trenowac z graczami pl.

nie gra, a nie będzie gral to różnica merytoryczna. Grał i to sporo. W sumie nadal gra tylko w innych rozgrywkach. w Azjatyckiej CL strzelił dwie bramki.

Przy Kloppie obydwaj są nikim.

Mówi że nie stawiał dając mu pewnie średnio na sezon ok. 1500 minut. A inni trenerzy dają mu 200-300. To jak on nie stawiał to jak określić tych dwóch.

Ja tylko przypomnę, że Klopp wystawiał Elliotta kompletnie nie na swojej pozycji, by dać trochę kreatywności w zabetonowanym środku pola. Elliott to skrzydłowy, a Jurgen próbował zrobić z niego pożytek nieco głębiej, żeby Harvey w ogóle grał. Jak pojechał na młodzieżowe mistrzostwa to grał na skrzydle, tam gdzie nominalnie ogrywał się przez całą juniorską karierę. Nie miejcie pretensji, że Emery, mając Rogersa, Sancho, Baileya czy Buendię, woli zostawić Elliotta na ławce. Trzeba było spieniężać Harveya, gdy była ku temu okazja, zamiast wypożyczać młodego bez obowiązku wykupu.

1 polubienie

chyba mógł jeszcze grać w ligach skandynawskich, ale to taka ciekawostka jeno :slight_smile:

1 polubienie

juz tu kiedys pisałem, niektórym to trzeba wszystko dokładnie napisać, nie można trochę zostawić w domyśle, bo się nie domyślą.

ale przeciez jak go sprzedamy za 10-12 w wakacje( a tyle to chyba jest warty - jesli nikt tyle nie da, to znaczy, że to jednak nie trenerzy się mylą a jest za słaby) to wyjdziemy praktycznie na to samo, co sprzedając rok temu za 20.

1 polubienie

To jest życie w jakieś alternatywnej rzeczywistości.

Tu się podchodzi do tego tak jakby kazdy na świecie znał przyszłość. Jakby lfc przyjęło ofert na 20 milionów to słyszelibyśmy że skandalicznie zła decyzja bo mogli brać ofertę od Aston Villi. Przecież napewno zagrałby te 10 meczy.

1 polubienie

W teorii, w której patrzymy wyłącznie na minimalizowanie straty. Gdy jednak spojrzymy pod kątem zwiększania zysku, można dojść do wniosku, że wchodzący w ostatni rok trwania kontraktu Elliott, który na wypożyczeniu ligi nie zawojował, nie będzie miał windowanej wartości.

Dodatkowo przebąkuje się o zainteresowaniu Liverpoolu skrzydłowym Lipska Diomande. Elliott rok temu mógł być lepszą kartą przetargową.

Niestety trzeba przyznać że w kwestii Elliotta daliśmy dupy i lepiej było go sprzedać do Lipska. Szczególnie że mamy z nimi dobre relacje. A tak dwa razy tracimy. Jego wartość spadła i nie zyskaliśmy nic na relacjach z Lipskiem. Wiadomo że nikt nie mógł przewidzieć tego że Elliott nie odpali w AV.

1 polubienie

daliśmy, bo wiesz jak sie potoczyło, jakbysmy sprzedali i by grał regularnie, to byś pisał, że bylo do AV dac, bo napewno te 10 spotkan by zagrał

1 polubienie

Nie, nie pisałbym bo miałbym to gdzieś. Jedynie żałuję Mortona bo gra świetnie w Lyonie, a my nie mamy dobrego zmiennika dla Gravena

Szczerze to my nie sprzedając im tego ogórka właśnie polepszylismy nasze relacje😂

Kupiliśmy już keite, konate, szobo, a im sprzedaliśmy Clarka. Jeżeli do tej pory nie mamy tych mitycznych relacji to znaczy ze nigdy byśmy ich nie osiagneli.

To nie my daliśmy ciała jako klub tylko eliott że od 5 lat się nie rozwija i zamiast być nasza gwiazda to nie jest w stanie 10 meczy zagrać. Myślicie że taki Morton mialby z tym problem.

Równie dobrze można napisać że skandaliczny transfer to jest ten isaka bo i tak nam nie pomógł a w najbliższej lato wart byłby 70m.

Gra świetnie dlatego, że gra. U nas jako zmiennik Gravena grałby tyle co Ngumoha jako zmiennik synusia.

1 polubienie

Elliott głównie dał ciała tu sie zgadzam. Wirtz jest od niego mlodszy a jest przepaść.

Clarka do Salzburga sprzedaliśmy. Ale to jeden ciul.

Uważam że Elliott w Bundeslidze mógłby sobie poradzić. Skoro tam wymiatał taki łak jak Xavi Simmons. Premier league jest dla niego za szybka.

A to już inna sprawa że Arne Beton nie dałby mu grać.